Πρ.Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr: Θρύλε μου χρόνια πολλά, μπορείς να προκριθείς στο ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός σβήνει την τούρτα των 90 χρόνων από την ίδρυσή του και το Contra.gr καλεί τον μεγάλο και διαχρονικό αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να σβήσει τα κεράκια.

Πρ.Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr: Θρύλε μου χρόνια πολλά, μπορείς να προκριθείς στο ΟΑΚΑ!

Ο μεγάλος Τζόλε υποκλίνεται στο μεγαλείο της ομάδας που τον τίμησε και την τίμησε όσο λίγοι, εκφράζει τα έντονα συναισθήματα που νιώθει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ενώ αποκαλύπτει και το μυστικό επιβίωσης των "ερυθρολεύκων" στη "μάχη" Κυπέλλου με την ΑΕΚ με θέα την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου.

Όταν μιλούν οι αρχηγοί τα πολλά λόγια και οι πρόλογοι είναι μάλλον περιττοί, οπότε δίνουμε απευθείας τη σκυτάλη στο "11 το καλό" του Θρύλου, έναν παίκτη που όσοι πρόλαβαν εύχονται να μην τον είχε αγγίξει ποτέ ο χρόνος και να μεσουρανούσε ακόμη στα γήπεδα με τη μπάλα κολλημένη στο αριστερό του πόδι:

- Τζόλε ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 90 χρόνια ζωής. Τι σημαίνει για σένα αυτή η μέρα;

" Πάρα πολλά. Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω. Από την ημέρα που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα και φόρεσα τη φανέλα της έγινε η δεύτερη οικογένειά μου. Έζησα 13 υπέροχα χρόνια, πανηγυρίσαμε μεγάλες επιτυχίες. Όταν είσαι τόσα χρόνια σε έναν σύλλογο τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει στις επιτυχίες και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Ο πήχης ανεβαίνει διαρκώς!

Δεν θα ξεχάσω κανέναν και καμία από τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε. Από τον πρόεδρο μέχρι τους φροντιστές, καθώς και όλους μου τους συμπαίκτες. Νιώθω γεμάτος, ζούσα έντονα την κάθε μέρα σε αυτή την ομάδα, γι’ αυτό και δεν μου πέρασε ποτέ η ιδέα να φύγω. Στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να σταματήσεις την προσπάθεια. Κάθε μέρα είναι και μια νέα πρόκληση, κάθε αγώνας κι ένας νέος στόχος. Τελειώνει ένα παιχνίδι, κατακτάς ένα τρόπαιο, το γιορτάζεις το ίδιο βράδυ κι από την επόμενη μέρα σχεδιάζεις το πώς θα φτάσεις στο επόμενο".

Πρ.Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr: Θρύλε μου χρόνια πολλά, μπορείς να προκριθείς στο ΟΑΚΑ!
INTIME SPORTS

- Αλήθεια στα χρόνια που αγωνιζόσουν με αυτή τη φανέλα είχες προλάβει να συνειδητοποιήσεις το μεγαλείο της;

" Είναι γεγονός πως όσο αγωνίζεται είσαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις και δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσεις το μέγεθος αυτού που ζεις. Όταν σταματάς, κρυώνει το… μυαλό και φέρνεις στη μνήμη τι έχεις περάσει τότε καταλαβαίνεις πραγματικά τι σημαίνει να φοράς αυτή τη φανέλα. Βέβαια, ήμουν πάντα ξεκάθαρος στις επιλογές και τα θέλω μου. Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει ποτέ και μεγαλώνει κάθε χρόνο.

Η δική μου φουρνιά, το 1996, άρχισε μια νέα προσπάθεια. Σπάσαμε τα πέτρινα χρόνια, πανηγυρίσαμε συνεχόμενους τίτλους, αποδώσαμε ωραίο ποδόσφαιρο, ανταποκριθήκαμε στις μεγάλες απαιτήσεις και κάναμε χαρούμενο τον κόσμο. Το μόνο που μας έλειπε από ένα σημείο και μετά ήταν η καταξίωση και η σταθερότητα στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που ήρθε και το πρώτο διπλό εκτός έδρας στη Γερμανία σε βάρος της Βέρντερ νιώσαμε ότι δεν υπάρχει κάτι να μας σταματήσει… Κι αυτές οι μοναδικές για μια ελληνική ομάδα επιτυχίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα".

Πρ.Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr: Θρύλε μου χρόνια πολλά, μπορείς να προκριθείς στο ΟΑΚΑ!
INTIME SPORTS

- Τώρα που τα χρόνια έχουν περάσει και δεν βρίσκεται καθημερινά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αλλά την παρακολουθείς από κοντά που θα μπορούσες να κατατάξεις την ομάδα σε διεθνές επίπεδο;

" Με εντελώς αντικειμενικά κριτήρια θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός συμπεριλαμβάνεται πλέον στις 15-20 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αν εξαιρέσω δύο-τρεις ομάδες από την Αγγλία, άλλες τόσες από την Ισπανία, μία-δύο από τη Γερμανία και την Ιταλία, ο Ολυμπιακός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ όλους τους υπόλοιπους. Μπορεί να τους αντιμετωπίσει όλους στα ίσια και να τους νικήσει.

Είδαμε τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια όταν εντός, αλλά κι εκτός έδρας αντιμετώπισε στα ίσια ομάδες όπως η Μάντσεστερ, η Ατλέτικο, η Γιουβέντους, η Μπενφίκα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Άντερλεχτ. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει και τη δυναμική και την ψυχολογία να κοντράρει στα ίσια και να νικά πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης".

- Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του κόσμου σε αυτό το επίτευγμα;

" Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς κόσμο και κόσμος χωρίς ομάδα. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Η ομάδα παρέχει στον κάθε παίκτη τα πάντα για να τα δίνει όλα στο γήπεδο και να προσφέρει χαρά στους φιλάθλους. Κι εκείνοι είναι πάντα δίπλα της και την σπρώχνουν σε νέες επιτυχίες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν θυμάμαι να παίξαμε παντού χωρίς να νιώσουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Η σχέση ομάδας και κόσμου είναι μια πολύ δυνατή αλυσίδα που τραβάει τον Ολυμπιακό όλο και πιο ψηλά".

Πρ.Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr: Θρύλε μου χρόνια πολλά, μπορείς να προκριθείς στο ΟΑΚΑ!
INTIME SPORTS

Το "μυστικό" του ΟΑΚΑ

Αναπόφευκτα η κουβέντα μας με τον Τζόλε έφυγε κάποια στιγμή από τα γενέθλια και πήγε στο… αύριο και στην κρίσιμη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αδράξαμε την ευκαιρία και ζητήσαμε την άποψή του, καθώς πέρα απ’ όλα τ’ άλλα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και συνήθως σκόρερ, σε ουκ ολίγες επιτυχίες του Ολυμπιακού σε βάρος των "κιτρινόμαυρων".

" Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά ενόψει αυτού του σημαντικού αγώνα", μας είπε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και υπογράμμισε: " Δύο πράγματα πρέπει να έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι τους. Ηρεμία και αποφασιστικότητα. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό όσο κι αν φαίνεται σε κάποιος απλοϊκή μια τέτοια προσέγγιση. Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις, τι ζητάς και γιατί το ζητάς. Πάντα σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο το καθαρό μυαλό. Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει από πέρυσι την προσπάθεια να επιστρέψει δυναμικά. Τους είδαμε στο Καραϊσκάκη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς στο ποδόσφαιρο όλα είναι μέσα. Διαθέτει νέα παιδιά στο ρόστερ της που τρέχουν πολύ, δεν φοβήθηκαν τον Ολυμπιακό και σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο και ο προπονητής.

NewSports          20/1/2002
AEK - O¤YM¦IAKOª.TZOPTZEBITª.
NewSports 20/1/2002 AEK - O¤YM¦IAKOª.TZOPTZEBITª. INTIME SPORTS

Στο πρώτο παιχνίδι οι απαιτήσεις από τους παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν μεγάλες. Τώρα, όμως, είναι. Ο κόσμος τους θα γεμίσει το γήπεδο και περιμένει να δει κάτι ανάλογο με το πρώτο ματς. Είναι, λοιπόν, ένα ζήτημα το πώς θα μπορέσουν αυτά τα νέα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος τους. Για μένα ο Ολυμπιακός, έστω κι αν το σκορ του πρώτου αγώνα δεν τον ευνοεί, εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα. Απομένει να δούμε αν η θεωρία θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη. Περιμένω, πάντως, να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι…".

Διαβάστε ακόμη

VIDEO by Contra.gr: Τα 20 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Όταν ο Σκόκο πρόβαρε τα "ερυθρόλευκα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK