"Προπονητής του Ολυμπιακού ο Χάσι"

Πλησιάζει στον Ολυμπιακό και τον Πειραιά ο Μπεσνίκ Χάσι! Πληθώρα δημοσιευμάτων σε Γερμανία, Βέλγιο και Αλβανία θέλουν τον 45άχρονο τεχνικό να έχει δώσει τα χέρια με τους ερυθρόλευκους. Διαβάστε για την καριέρα του Αλβανού προπονητή και πότε είναι πιθανό να ανακοινωθεί.

Anderlecht's coach Besnik Hasi shouts instructions to his players during the Group D Champions League match between Anderlecht and Galatasaray at the Constant Vanden Stock Stadium in Brussels, Belgium, Wednesday Nov. 26, 2014. (AP Photo/Yves Logghe)
Besnik Hasi AP

Όπως όλα δείχνουν το σίριαλ με τον προπονητή φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ. Πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρουν πως ο πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ τα βρήκε σε όλα με τον Ολυμπιακό και το μόνο που απομένει, είναι να βρεθεί στην Αθήνα την Τρίτη για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρονική διάρκεια δεν γίνονται γνωστές, αφού θα πρέπει πρώτα οι δυο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αναλύσουν το ρόστερ και τους στόχους της επόμενης περιόδου.

Σε Γερμανία και Αλβανία, πάντως, θεωρούν δεδομένη τη συμφωνία που, λογικά, θα επικυρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη (7/6).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΣΙ

Γεννημένος στο Κόσοβο στις 19/12/1971, ο Χάσι έκανε καριέρα κυρίως στο Βέλγιο με Άντερλεχτ, Λόκερεν και Σερλκ Μπριζ, ενώ υπήρξε διεθνής με την Αλβανία (47 συμμετοχές, 2 γκολ).

Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή το 2008 στην αγαπημένη του Άντερλεχτ και παρέμεινε σε αυτό το πόστο μέχρι το 2014. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, μετά την απόλυση του Φαν Ντεν Μπρομ, κατακτώντας τον τίτλο στα πλέι οφ, αν και η Άντερλεχτ μπήκε με μειονέκτημα τεσσάρων πόντων στη διαδικασία.

Τις επόμενες δυο σεζόν ο Χάσι απέτυχε να διεκδικήσει τον τίτλο και γι' αυτό απολύθηκε τον Μάιο του 2016. Λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε στην Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά και εκεί δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να απολυθεί μόλις τον Σεπτέμβριο του 2016 μετρώντας 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες. Από τότε παραμένει χωρίς ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ VS ΧΑΣΙ

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αντιμετωπίσει δυο φορές τον Χάσι ως αντίπαλο προπονητή. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2015-2016 στη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε ο Χάσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην παράταση ( από μία νίκη η κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια με 1-0), με τον Ατσαμπόνγκ να σκοράρει δυο φορές (103', 111') στο "Καραϊσκάκης" και να στέλνει τους Βέλγους στους "16" της διοργάνωσης.

AP Photo/Yves Logghe

News 24/7

24MEDIA NETWORK