Πρόστιμο στον Μαρινάκη από την ΕΕΑ

Βαρύτατο πρόστιμο επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς η ΕΕΑ έκρινε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ασκεί διοίκηση στην ομάδα, αψηφώντας τους περιοριστικούς όρους.

Πρόστιμο στον Μαρινάκη από την ΕΕΑ
INTIME SPORTS

Συγκεκριμένα με ψήφους 4-3 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε ότι ο κ. Μαρινάκης παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους και ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό, με συνέπεια να του επιβάλει πρόστιμο ύψους 150000 ευρώ, ενώ με άλλα τόσα τιμώρησε και την ΠΑΕ, θεωρώντας ότι κακώς επιτρέπει στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών να παραμένει στην θέση του προέδρου.

Το συνολικό πρόστιμο φτάνει στις 300000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η ποινή είναι εφέσιμη και απομένει να δούμε την αντίδραση των "ερυθρολεύκων" στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ανακοίνωση

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Υπόθεση ΠΑΕ ΟΣΦΠ και Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6).

Έγινε διάσκεψη των μελών της Ε.Ε.Α. για τη συζητηθείσα στη συνεδρίαση της 22.10.15 υπόθεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της.

Μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην ακόλουθη απόφαση:

- Ότι πράγματι έλαβε χώρα παράβαση του Αθλητικού Νόμου εκ μέρους της ΠΑΕ και του Προέδρου της.

- Επιβάλλει πρόστιμο 150.000€ εις έκαστον εξ αυτών και

προσέτι, ορίζει προθεσμία ενός μηνός για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Κατά δε τη μειοψηφήσασα άποψη δεν συντρέχει περίπτωση παράβασης του νόμου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK