Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για τον γιατρό του αγώνα

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε με ονοματεπώνυμο και... διευθύνσεις τον γιατρό που πήγε στα αποδυτήρια για να εξετάσει τον Όσκαρ Γκαρθία. Από πότε δουλεύει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί πήγε και το πρωί στο ματς των U20, τι ορίζει ο κανονισμός για τους γιατρούς των αγώνων της Super League και ποιες οι συνέπειες.

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για τον γιατρό του αγώνα

Μείζον ζήτημα, απ' ό,τι φαίνεται, δημιουργεί και η... οπαδική ιδιότητα - επαγγελματική σχέση που διατηρεί με τον ΠΑΟΚ ο γιατρός του αγώνα, ο οποίος εμφανίστηκε στα αποδυτήρια των "ερυθρόλευκων" προκειμένου να εξετάσει τον Όσκαρ Γκαρθία.

Σύμφωνα με το post του Κώστα Καραπαπά στο Facebook, πρόκειται για τον Γιάννη Ουσατζόπουλο, γιατρό των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, υπάλληλο της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ από το 2004 που παρουσιάστηκε για να δει τον Ισπανό προπονητή, φορώντας μπουφάν των γηπεδούχων!! Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος γιατρός, φέρεται πως το πρωί της Κυριακής ήταν "παρών" και στο ντέρμπι των Κ-20 των δύο ομάδων (2-0)...

Το αποτέλεσμα ήταν να μην του επιτραπεί η είσοδος και να ζητηθεί από τον παρατηρητή του αγώνα (όπως όφειλε να κάνει από μόνος του) να τον αναγκάσει να βγάλει τα... διακριτικά του ΠΑΟΚ για να εξετάσει τον προπονητή του Ολυμπιακού. Όπως και συνέβη δηλαδή.

Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να αναφερθεί τι προβλέπει ο κανονισμός για τους γιατρούς των αγώνων πρωταθλήματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ " σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων [40] υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα ( που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο ".

Επί παραδείγματι, ο Ολυμπιακός στα ματς που διοργανώνει στο "Καραϊσκάκης" χρησιμοποιεί στις αναμετρήσεις κάποιον από το "Metropolitan", νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζεται, αλλά ο γιατρός δεν ανήκει στο τιμ της ομάδας.

Μ.Ν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK