"Ύποπτος, ψεύτης και παράνομος ο δημοσιογράφος..."

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League παρουσιάστηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να απολογηθεί για την επίθεση στο δημοσιογράφο του Contra.gr Νίκο Γιαννόπουλο στα δημοσιογραφικά θεωρεία του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

"Ύποπτος, ψεύτης και παράνομος ο δημοσιογράφος..."

Ο νομικός της ερυθρόλευκης ΠΑΕ κ. Γιαννίκος, στην υπερασπιστική του γραμμή τόνισε: " Μόνο από δημοσιεύματα η κλήση. Η δημοσιογραφική κάλυψη δεν αποδεικνύει το γεγονός και δεν αποτελεί απόδειξη ότι κάτι συμβαίνει. Δεν επικροτούμε την άσκηση βίας ούτε την ενθαρρύνουμε. Εννοείται ότι την καταδικάζουμε.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος διενεργεί παρανόμως, έχει κάμερα και καταγράφει το γεγονός. Απαγορεύεται ρητώς να καταγράφεις ό,τι σου αρέσει. Ειδικά μέσα στο γήπεδο. Αυτό από μόνο του τον καθιστά ύποπτο.

Προφανώς μετέφερε το θέμα του δαγκώματος στο αυτί για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Διαφορετικά θα πήγαινε στην Αστυνομία να το καταγγείλει ή στον παρατηρητή. Θα έκανε μήνυση ή καταγγελία. Ή θα υποδείκνυε επί τόπου τους ενόχους. Γιατί δεν το έκανε; Προφανώς γιατί δεν έγινε...

Ήθελε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι του δάγκωσαν το αυτί και έρχεται ο εισαγγελέας να κάνει κλήση χωρίς να υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Δεν υπάρχει κανένα γεγονός, καμία παραβατική συμπεριφορά από την ΠΑΕ. Ένας κάνει κάτι παράνομο, και κάποιοι άλλοι του ζήτησαν τα ρέστα.

Όταν καταγράφεται η εικόνα μας πρέπει να ενημερωνόμαστε. Η θέση της ΠΑΕ είναι ότι δεν έγινε τίποτα που να είναι μεμπτό. Αν υπήρχε διαπληκτισμός δεν είναι μεμτπό. Αν έγινε κάτι, το δάγκωμα του αυτιού, γιατί δεν έκανε μήνυση;

Ίσως να είχε χτύπημα γιατί πιθανόν να πάλεψε ή λόγω ενός φερμουάρ!.

Αμφισβητούμε και ότι πήδηξαν μέσα από το πλέξι γκλας και βρέθηκαν μέσα στο χώρο των δημοσιογραφικών... Ήταν face to face..."

Ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, μίλησε για την επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: " Τι να πω εγώ για αυτό; Λένε ότι δεν το καταδίκασε η Λίγκα. Είναι αυτονόητο ότι το καταδικάζουμε. Είναι απόλυτα καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα για το Συνεταιρισμό. Με βάση την κοινή λογική που έχει ο μέσος Έλληνας, αυτά καταδικάζονται. Πέρα από κάποιους που νομίζουν ότι το ξύλο είναι η λύση για οτιδήποτε. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΣΑΤ. Μίλησα χθες με πολύ ώρα με τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ. Ποιες είναι οι λύσεις; Θέλετε να γράφετε σε αστυνομικό κλοιό; Ήταν βαριά και άστοχη έκφραση στην ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για συνενοχή. Να συλληφθούν όσοι τα κάνουν και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φωτογράφοι. Ούτε κρύβουμε, ούτε κουκουλώνουμε, ούτε ξεσκεπάζουμε… Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε.

Με την προηγούμενη ιδιότητα μου έχω επισκεφθεί όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Έχω δεχθεί πολλές επιθέσεις. Αυτό δεν συμβαίνει με όλους μας, και όχι μόνο με τους δημοσιογράφους. Και είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε.

Κακώς στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι. Και στελέχη, όμως, στοχοποιούνται. Εγώ έχω οικογένεια και με λένε λαμόγιο και παραγκάρχη στις εφημερίδες. Με αυτά τα πράγματα κινδυνεύω και εγώ και η οικογένεια μου.

Πρέπει να μιλήσουμε με τον ΠΣΑΤ. Οι ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν και τα δημοσιογραφικά, και τα επίσημα, και τους φωτογράφους. Υπάρχουν ΠΑΕ που μπορούν να το κάνουν. Έχουμε δει πολλές φορές οπαδοί να κάνουν επιθέσεις στις ίδιες τις ομάδες τους.

Δεν μπορώ εγώ να μπαίνω στα εσωτερικά των ΠΑΕ. Μιλάω σαν Λίγκα. Λέω για όσα εμείς μπορούμε να κάνουμε. Εμείς πρέπει να δούμε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Μη νοιώθετε πιο αδικημένη. Δεν μπορώ να δω ένα παιχνίδι που δεν παίζει ο Ολυμπιακός. Είναι αδικία που δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Για παράδειγμα δεν μπορώ να δω ένα ΠΑΟΚ-Άρης. Είναι άδικο… Μη λένε μόνο για τις επιθέσεις στους δημοσιογράφους,. Δεν πάω να τα εξισορροπήσω. Απλά λέω ότι είναι δύσκολα διαχειρίσιμη αυτή η κατάσταση.

Άσκησε δίωξη ο Εισαγγελέας. Ας απολογηθούν οι ΠΑΕ, να επιδοθούν οι ευθύνες" .

* Να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος του Contra.gr Νίκος Γιαννόπουλος, δεν κλήθηκε σήμερα για να καταθέσει για την επίθεση που δέχθηκε από τρία άτομα στο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση σε δημοσιογράφο του Contra.gr στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Ο ΠΣΑΤ για Γιαννόπουλο

Πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για την επίθεση στο δημοσιογράφο

News 24/7

24MEDIA NETWORK