Πώς έφτασε στον Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός!

Ο Γκαρντ που προσέγγισε ξανά τους “ερυθρόλευκους”, ο Χάσι που περίμενε, ο Πελεγκρίνο που δεν ήθελε Ελλάδα, ο έτοιμος Λουτσέσκου και ο... Πειραιώτης Πέδρο Μαρτίνς που αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης (31/5) να πάρει πάνω του την υπόθεση.

Πώς έφτασε στον Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός!
pedro martins

Όλα κρέμονταν σε μία κλωστή. Από το ξεκίνημα της υπόθεσης “προπονητής στον Ολυμπιακό”, τα πάντα ήταν σε τεντωμένο σχοινί! Και μετά από περίπου 40 ημέρες αγωνίας, διαπραγματεύσεων, συζητήσεων, ανησυχίας, αρκετών “όχι” και υποσχέσεων, οι “ερυθρόλευκοι” είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν τον Πέδρο Μαρτίνς ως αντικαταστάτη του Τάκη Λεμονή στον κόκκινο πάγκο. Δεν έχει "κλειδώσει" ακόμα η πρόσληψή του, αλλά εδώ που φτάσαμε, θα μιλάμε για σούπερ έκπληξη αν δεν βρεθεί στο Ρέντη στις 14 Ιουνίου στην "πρώτη" τωνπρωταθλητώνΕλλάδας.

Πολλά ακούγονταν στην Πορτογαλία για την Πόρτο. Πολλά ακούγονταν στην Ιβηρική ότι και ο ίδιος ο Μαρτίνς θα επιθυμούσε να κάνει το επόμενο βήμα του στους “δράκους” του Οπόρτο. Ο 46χρονος τεχνικός πάντως μετά τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας είχε τονίσει ότι “είμαι προπονητής της Γκιμαράες”, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στα σενάρια.

Πώς έφτασε πλέον ο Ολυμπιακός στις 31 Μαϊου να επιβεβαιώσει ότι “βρισκόμαστε κοντά στον Μαρτίνς;”. Προτού πάμε στους υπόλοιπους προπονητές και στο πόσο κοντά ή μακριά έφτασε π.χ. στον Γκαρντ, στον Πελεγκρίνο, στον Λουτσέσκου και στον Χάσι, ας πούμε δύο λόγια για τον 46χρονο τεχνικό, ο οποίος οδήγησε φέτος την Γκιμαράες στην 4η θέση του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε βρεθεί στα “ραντάρ” της Πόρτο και της Μπέρμιγχαμ. Στον Ολυμπιακό προτάθηκε πριν από περίπου 20 μέρες, αλλά τότε οι “ερυθρόλευκοι” δούλευαν άλλες περιπτώσεις, με πρώτη-πρώτη αυτή του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο.

Από το λιμάνι έβγαινε ένα κλίμα εδώ και πολύ καιρό ότι το πορτογαλικό μοντέλο είχε... ξεθωριάσει για τα καλά, ειδικά μετά τα όσα έγιναν με τον Πάουλο Μπέντο. Οι Πειραιώτες είχαν στραφεί στο γαλλικό μοντέλο και εν συνεχεία στο ισπανικό. Φτάσαμε λοιπόν στα τελειώματα Μαϊου και αφού είχαν πάρει τα μηνύματα από Πελεγκρίνο μεριά ότι δεν είναι ζεστός με την Ελλάδα, άρχισαν να “γκαζώνουν” για τον Μαρτίνς, γιατί τα περιθώρια είχαν στενέψει αρκετά. Ήταν ένας προπονητής που τους έκανε “κλικ”, που τους άρεσε,αλλά ψηλότερα στη λίστα ήταν άλλοι προπονητές.

Με τον Μαρτίνς υπήρχε αυτό το “αγκάθι” με το ένα εκατομμύριο ευρώ ρήτρας. Μία ρήτρα όμως που εκτός απροόπτου θα πάει... περίπατο, από την άποψη ότι ο Μαρτίνς το παίρνει πάνω του. Στον Ολυμπιακό δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό. Πόνταραν στις καλές σχέσεις του 46χρονου τεχνικού με την Γκιμαράες και έχουν πάρει ήδη τις διαβεβαιώσεις ότι θα λυθείτο θέμα.

Στην πορτογαλική ομάδα πίνουν νερό στο όνομα του Μαρτίνς και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην πατρίδα του, η Γκιμαράες εκτιμάται ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του. Θα του ανάψει το “πράσινο φως” και θα του ευχηθεί... “καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό”.

Πρέπει να ξανατονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό πώςο 46χρονος τεχνικός πήρε πάνω του όλη την υπόθεση. Από την Πορτογαλία προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ασχοληθεί καθόλου με την Γκιμαράες. Το ότιτο θέμα με την ρήτρα θα το λύσει προσωπικά ο Μάρτινς, αποδεικνύειτηθέλησή του να πιάσει δουλειά στους “ερυθρόλευκους”. Λειτούργησε λες και είχε γεννηθεί στον Πειραιά! Μάλιστα, λέγεται ότι την Πέμπτη (1/6) θα έχει το τελικό ραντεβού με την Γκιμαράες για να γραφτεί ο επίλογος στη συνεργασία τους.

Μ' αυτά και μ' αυτά, όλα δείχνουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα ντυθεί “Ρεμί Γκαρντ” που επίσης είχε φτάσει μία ανάσα από τον Πειραιά και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα.

“ΕΠΑΙΖΕ” ΔΥΝΑΤΑ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ, ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Όσο περνούσαν οι μέρες, ολοένα και περισσότερο ο Ρατζβάν Λουτσέσκου πλησίαζε στον Ολυμπιακό. Από το περιβάλλον του Ρουμάνου τεχνικού προέκυπτε ότι δεν υπάρχει κάτι από τους “ερυθρόλευκους”, αλλά το ήξεραν και οι... πέτρες στον Πειραιά ότι είχε γίνει ολόκληρη προεργασία τις τελευταίες μέρες ώστε ο κόσμος να στήριζε τον Λουτσέσκου, σε περίπτωση που δεν “κάθονταν” οι περιπτώσεις των Πελεγκρίνο και Μαρτίνς. Έβγαινε μία εικόνα ότι ήταν το φαβορίαπό το "Plan B".

Βέβαια, όσο το όνομα του Ρουμάνου έπαιζε ολοένα και περισσότερο, οι αντιδράσεις του κόσμου αυξάνονταν. Θα σας παραθέσουμε ένα ενδιαφέρον στοιχείο.Από την Κυριακή (28/5) διάφοροι μάνατζερ στην Ισπανία που μπλέχτηκαν στην υπόθεση του Πελεγκρίνο (σ.σ. και οι οποίοι δεν έδιναν πιθανότητες για τον πρώην τεχνικό της Αλαβές), υποστήριζαν ότι “το πιθανότερο είναι να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Λουτσέσκου”!

Ο Ρουμάνος περίμενε καρτερικά, ήξερε πώς είχαν τα δεδομένα, γνώριζε ότι δεν ήταν στις βασικές επιλογές των “ερυθρολεύκων”, αλλά τον ιντρίγκαρε η ιδέα του πρωταθλητισμού με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, στα χέρια του είχε και άλλες προτάσεις από Τουρκία και από καλό μεσογειακό πρωτάθλημα (μάλλον Ιταλία). Παρόλα αυτά, τον ενδιέφερε σοβαράη περίπτωση του Ολυμπιακού...

“ΤΣΑΜΠΑ” ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΜΠΕΣΝΙΚ ΧΑΣΙ

Είχε προταθεί πολλές φορές ο πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ. Μάλιστα, ο μάνατζέρ του Φάλι Ραμαντάνι προσπαθούσε να τον περάσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Χάσι ήθελε να δουλέψει στον Ολυμπιακό, αλλά υπήρχαν διάφοροι λόγοι που δεν γινόταν να πιάσει λιμάνι. Δεν είναι της παρούσης να τους αναφέρουμε.

Ουσιαστικά, κακώς περίμενε ο Μπέσνικ Χάσι και είχε στην αναμονή τις Λόκερεν και Αντβέρπ.

Η... ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΓΚΑΡΝΤ

Δύο φορές ζήτησε διορία ο Γάλλος τεχνικός για να πιάσει δουλειά στον Πειραιά, παρότι είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό! Η συμπεριφορά του ήταν τέτοια που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους “ερυθρόλευκους” από το να σταματήσουν τις συζητήσεις μαζί του.

Καθόταν και έλεγε ότι “κάτι θα έχω από Αγγλία” και φτάσαμε 1η Ιουνίου και ακόμα είναι ξεκρέμαστος. Όταν έκανε μία προσέγγιση προς τον Ολυμπιακό πριν καμιά δεκαριά μέρες, ήταν δεδομένο ότι θα έβρισκε κλειστή πόρτα.

ΑΠΟ... ΚΑΡΑΜΠΟΛΑΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ας μην γελιόμαστε. Αν ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε φιλοδοξίες και προτιμούσε να κάτσει στην Γκιμαράες, σε μία ομάδα δηλαδή που δεν θα είχε τρομερή πίεση, τότε ο Ρατζβάν Λουτσέσκου είχε σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα γινόταν αν υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο, όπως είχε συμβεί με τον Ουζουνίδη. Ίσως να πήγαινε τότε ο Ολυμπιακός στην επιλογή του Λεμονή. Κανείς δεν ξέρει. Εξ αρχής ο Τάκης δεν ήταν στη λίστα, δεν βρισκόταν ούτε καν στο “Plan B”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός όμως είδε έναν Ολυμπιακό που τον ήθελε διακαώς, του έδωσε τις απαραίτητες εγγυήσεις, του είπε να φέρει και όλους τους συνεργάτες του και... όλα καλά. Ένιωσε ότι θα πάει σε ένα περιβάλλον που θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. Και συν τοις άλλοις τον ιντριγκάρει η ιδέα ότι μπορεί να γίνει ο νέος Μάρκο Σίλβα ή ο νέος Ζαρντίμ.

Από... καραμπόλα ουσιαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται νακάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν έκατσε το γαλλικό μοντέλο, δεν έκατσε το ισπανικό και αναγκαστικά οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν σε έναν προπονητή που σε σύγκριση με τους υπόλοιπους της λίστας, είχε καλύτερες προδιαγραφές...

Συν τοις άλλοις, είναι και ένας προπονητής που έχει ως μότο το 4-2-3-1, ένα σύστημα που έχει εξελιχθεί σε σύστημα που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του Ολυμπιακού.

Τουλάχιστον οι “ερυθρόλευκοι” πήραν έναν προπονητή που δεν τους είχε στο “περίμενε”. Ναι μεν δεν έκρυψε εδώ και 20 μέρες ότι τον ενδιέφερε η προοπτική της Πόρτο, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι ασχολείται προσωπικά με τη “διαγραφή” της ρήτρας της Γκιμαράες, δείχνει πολλά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK