Πώς φτιάχνουν τους παίκτες Λεμονής και Σάββας

Δύο παλιές... καραβάνες του Ολυμπιακού, ο κόουτς Τάκης Λεμονής και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης, έχουν... ξεσηκώσει τους πάντες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για τη μεγάλη αντεπίθεση. Που έχουν ρίξει το βάρος μέσα κι έξω από το γήπεδο για βελτίωση της εικόνας αμέσως μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος...

ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δύο παλιές... καραβάνες του Ολυμπιακού, ο κόουτς Τάκης Λεμονής και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης, έχουν... ξεσηκώσει τους πάντες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για τη μεγάλη αντεπίθεση. Ο 57χρονος κόουτς έχει ξεκαθαρίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα έχει να κάνει με την παραγωγή φάσεων κι εκεί έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, ωστόσο, ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" έχει ρίξει το βάρος και στον ψυχολογικό τομέα. Στη βελτίωση του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων του τελευταίου διαστήματος. Έχει διαδοχικά τετ α τετ με ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να περάσει τα σχετικά μηνύματα, ώστε οι πρωταθλητές να βελτιώσουν την εικόνα τους αρχής γενομένης από το ματς του επόμενου Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη (14/10).

Σε ό,τι αφορά τον Σάββα Θεοδωρίδη, ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες, είναι ικανό να τον κρατήσει έστω μια μέρα μακριά από το γήπεδο. Βλέποντας ότι η "μάχη" για την κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και η ανάγκη για άμεση ανάκαμψη είναι μεγάλη, παραμένει στην “πρώτη γραμμή” για να βοηθήσει με τον τρόπο του, στην αναστροφή της εικόνας.

Δεν περνάει μέρα που να μην υπενθυμίζει στους ποδοσφαιριστές τις υποχρεώσεις τους, το βάρος της φανέλας που φορούν και, φυσικά, τις απαιτήσεις του κόσμου που δεν έχει σταματήσει να στηρίζει την ομάδα, αλλά έχει και μεγάλες απαιτήσεις. Τόσο ο κόουτς όσο και ο πολύπειρος παράγοντας έχουν εστιάσει κυρίως στους πιο “μπαρουτοκαπνισμένους” ποδοσφαιριστές, από τους οποίους περιμένουν να "τραβήξουν" προς τα πάνω και τους υπόλοιπους.

Πρόθεσή τους είναι δραστηριοποιηθούν άπαντες, καθώς τα παιχνίδια που ακολουθούν σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχουν... τελειωμό (Πανιώνιος και Μπάρτσα εκτός, ΠΑΟΚ εντός) και είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι θα πάρουν ευκαιρίες για να αποδείξουν τι αξίζουν. Άρα θα πρέπει να είναι έτοιμοι από κάθε άποψη και να έχουν δουλέψει συστηματικά στο διάστημα της διακοπής.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Τάκης Λεμονής φέρεται αποφασισμένος να δουλέψει ακόμη περισσότερο το 4-3-3 που λάνσαρε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Πιστεύει, ωστόσο, ότι αν οι παίκτες του παραμείνουν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα (σ.σ. δέχθηκαν μόλις δυο τελικές στην εστία, αλλά η μία κατέληξε στα δίχτυα) και βελτιωθούν στο επιθετικό σκέλος, η συνέχεια θα είναι φανερά καλύτερη.

Γι' αυτό το λόγο, δουλεύει πολύ στο επιθετικό σκέλος, με σκοπό οι παίκτες του να αποκτήσουν χημεία και αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα γίνει εφικτό το να διασπάσουν καλά οργανωμένες άμυνες κι όχι απλώς να κουβαλούν τη μπάλα, χωρίς να ξέρουν πολλές φορές τι να την κάνουν...

Ενδεικτικό της καλής διάθεσης που δείχνουν οι "ερυθρόλευκοι" στις προπονήσεις του τελευταίου διημέρου, είναι το γεγονός ότι ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να τους χαρίσει την πρωινή προπόνηση της Πέμπτης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ωστόσο, όλο το πρόγραμμα ήταν εστιασμένο στο επιθετικό σκέλος με πολλές... επαναλήψεις για γρήγορη εκμάθηση, καθώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, ενώ απουσιάζουν και επτά διεθνείς (Καπίνο, Φορτούνης, Ταχτσίδης, Νικολάου, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Ελαμπντελαουί).

Κάπως έτσι θα συνεχιστεί η δουλειά και τις επόμενες ημέρες. Το ευχάριστο είναι ότι και οι τραυματίες έχουν επιστρέψει στο πρόγραμμα με τελευταίο τον Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος παρά τις ενοχλήσεις που αντιμετώπισε, έβγαλε την Πέμπτη το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK