Ραφαέλ Αλκόρτα για αντί-Βίκτορ

Ποιος είναι ο πιθανότερος υποψήφιος για να αναλάβει ρόλο βοηθού προπονητή στον Ολυμπιακό αντί του Βίκτορ Σάντσεθ και το παρασκήνιο με τον Ισραηλινό μέσο του ΠΑΟΚ Μπίμπρας Νάτχο.Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σταύρου Γεωργακόπουλου.

Ραφαέλ Αλκόρτα για αντί-Βίκτορ

Ο Ολυμπιακός «τρέχει» πλέον τις μεταγραφικές του υποθέσεις, τα μυστικά ραντεβού και οι συναντήσεις με ξένους μάνατζερ είναι στην ημερησία διάταξη και τα ονόματα συνεχίζουν να εκτοξεύονται ως ριπή πολυβόλου. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες «εσωτερικές» εκκρεμότητες που θα πρέπει να κλείσουν, κυρίως από την πλευρά του Μίτσελ.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» στην αποκαλυπτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη Τρίτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο συμπατριώτες του, προκειμένου να επιλέξει τον καταλληλότερο αντικαταστάτη του μέχρι πρότινος άμεσου συνεργάτη του, Βίκτορ Σάντσεθ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο 51χρονος κόουτς βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε ανοικτή γραμμή με έναν πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, διεθνή Ισπανό ποδοσφαιριστή (54 συμμετοχές με τους «φούριας ρόχας»), ο οποίος δεν έχει τόσο λαμπερό όνομα, ωστόσο, έχει πάρει μέρος σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα!

Ο «παλιόφιλος» από τη Μαδρίτη

Πρόκειται για τον 45χρονο Ραφαέλ Αλκόρτα, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα της «Βασίλισσας» από το 1993 έως το 1997, όπου είχε συμπαίκτη και αρχηγό τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Αλκόρτα είναι Βάσκος, αγωνίστηκε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του -ως κεντρικός αμυντικός- με τη φανέλα της Αθλέτικ κι εκεί έκλεισε την καριέρα του μετά το σημαντικό πέρασμά του από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην ισπανική τηλεόραση ως σχολιαστής, κάτι που έκανε και ο Μίτσελ, πριν αποφασίσει να καθίσει στην άκρη του πάγκου. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλκόρτα είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί τελικά στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, πιθανότατα μαζί με τον πρώην αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Νικοπολίδη. Μόλις χθες, ανακοινώθηκε επίσημα η λύση της συνεργασίας του συλλόγου με τους Βίκτορ Σάντσεθ και Κάρλος Μοράλες οπότε είναι πλέον θέμα χρόνου να επισημοποιηθούν και οι διάδοχοι.

Στο μεταξύ, οι Μεξικάνοι επιμένουν ότι το θέμα του Άλαν Πουλίδο παραμένει… ζεστό και μεταφέρουν πληροφορίες ότι άνθρωπος του διεθνούς επιθετικού βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για τις τελικές επαφές, κάτι που, όμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τη διοίκηση των πρωταθλητών. Επαναλαμβάνω ότι το «κλειδί» στην υπόθεση του 23χρονου αφορά το αν είναι ή όχι ελεύθερος από την Τίγκρες…

Ο Μπίμπρας και ο Τσιστιακόφ

Σχετικά με τον Μπίμπρας Νάτχο, το όνομα του οποίου φέρεται να έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους» τελευταία, τα δεδομένα είναι τα εξής: Ο 26χρονος Ισραηλινός μέσος είχε τεθεί στα υπόψη των «ερυθρολεύκων» και στη διάρκεια του Γενάρη όταν έμεινε ελεύθερος από τη Ρούμπιν Καζάν, πρώην ομάδα και του Ιβάν Μαρκάνο.

Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωσή του, όχι επειδή στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν τον θεωρούν καλό και χρήσιμο ποδοσφαιριστή, αλλά κυρίως επειδή δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη πλευρά, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο εκπρόσωπος του Νάτχο διατηρεί εδώ και χρόνια φιλικές σχέσεις με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ κι αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε τελικά να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, υπογράφοντας, όμως, συμβόλαιο έως το τέλος της περιόδου που διανύουμε.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ φέρεται αποφασισμένη να κρατήσει τον Νάτχο προσφέροντάς του ένα ποσό γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ νετ για κάθε χρόνο συνεργασίας, ωστόσο, ο παίκτης δεν έχει αποφασίσει, ενώ ο Τσιστιακόφ βρίσκεται στον… αέρα μετά την απόφαση Σαββίδη να κάνει ριζικές αλλαγές στην ΠΑΕ.

Αν αθροίσει κανείς όλα τα παραπάνω και συνυπολογίσει τον έντονο ανταγωνισμό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, λογικό είναι να σκεφτεί πως ίσως οι «ερυθρόλευκοι» ασχοληθούν με αυτή την περίπτωση, αν φυσικά υπάρξει πρόσφορο έδαφος. Μέχρι στιγμής, πάντως, από την Πλατεία Αλεξάνδρας δεν έχει ειπωθεί το παραμικρό επί του θέματος, γεγονός που μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK