Σίλβα: "Είμαστε προετοιμασμένοι για μάχες"

Ο Μάρκο Σίλβα συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα και στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν παίκτες στον πάγκο που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν.

Σίλβα: "Είμαστε προετοιμασμένοι για μάχες"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

- Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη. Τι ήταν ουσιαστικά αυτό που είπατε στους παίκτες σας στην ανάπαυλα και άλλαξε ο Ολυμπιακός το αγωνιστικό του πρόσωπο;

Η αλήθεια είναι πώς το μέρος η ομάδα μας δεν ήταν τόσο καλή, ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ, ήταν πολύ καλά στημένος στο γήπεδο, μας εμπόδισε, δεν μας άφησε χώρους, ενώ ήμασταν και αργοί. Κάναμε κάποια λάθη και δεν παίξαμε με ένταση και δύναμη. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν τελείως διαφορετικοί. Στο δεύτερο ήμασταν αρκετά πιο γρήγοροι, πιο κινητικοί και είχαμε 20-25 λεπτά υψηλής ποιότητας παιχνίδι. Ήμασταν πιο επιθετικοί και πιο δυνατοί. Ήμασταν τελείως διαφορετικοί από το πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο παίξαμε πιο δυνατά και κερδίσαμε με έναν δίκαιο τρόπο.

- Βοήθησε σε αυτή την αλλαγή του τσιπ και η είσοδος του Ερνάνι; Και αν σας βάζει αυτό σε σκέψη ενόψει του αγώνα της Τετάρτης.

Χρειαζόμαστε ηρεμία, γιατί μόλις έχει τελειώσει ένα δύσκολο ματς και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για τον επόμενο μεγάλο μας στόχο. Ο Ερνάνι βοήθησε αρκετά την ομάδα, όπως και ο Φινμπόγκασον. Αυτό χρειαζόταν η ομάδα. Το ίδιο έκανε και ο Τζίμι που έπαιξε μετά από αρκετό καιρό και πιστεύουμε ότι ήταν άριστος. Είναι θετικό που υπάρχουν παίκτες στον πάγκο που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν. Συνεχίζουμε να παλεύουμε, έχουμε μπροστά μας δύσκολους αγώνες και απαιτούνται δυνάμεις.

- Την Βέροια την είδατε όπως την περιμένατε ή διαφορετική;

Ήταν όπως την περίμενα. Είναι αλήθεια ότι όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν δύσκολα ματς, έχουν υψηλό κίνητρο και προσπαθούν πάντα να κάνουν μία καλή εμφάνιση. Περιμέναμε από την Βέροια ότι θα παρουσιαστεί δυνατή. Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα, που μας δυσκόλεψε. Το περιμέναμε. Επειδή ο Ολυμπιακός έχει πετύχει σερί νίκες, όλες οι ομάδες προσπαθούν να πετύχουν κάτι απέναντί μας.

- Υπάρχει από χθες ένα εντυπωσιακό ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη, γιατί είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει βαθμό στην Γηραιά Ήπειρο. Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για αυτό;

Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για εμάς. Είναι ένα σημάδι ότι κάνουμε καλή δουλειά. Οι παίκτες δουλεύουν πολύ για να πετύχουν καλά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής το καταφέρνουν καλά, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα. Η ομάδα μας πρέπει να είναι έτοιμη, να επανέλθει και να συνεχίσει για επόμενες νίκες. Είμαστε προετοιμασμένοι για μάχες. Θέλω να προσθέσω σε αυτό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να συνεχίζει μία ομάδα να πετυχαίνει νίκες συνεχώς. Παρόλο που είναι δύσκολο να το πετύχουμε, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας.

- Θέλουμε ένα σχόλιο για την παρουσία του κόσμου, ο οποίος στο τέλος σας αποθέωσε.

Θέλω να πω ότι όταν τους έχουμε κοντά μας σε ένα εκτός έδρας ματς είναι κάτι φανταστικό. Είναι σίγουρο ότι όταν έχουμε τη στήριξή τους είμαστε πολύ πιο δυνατοί. Σε σχέση με το δεύτερο μέρος της ερώτησής σας, είμαι χαρούμενος που τραγούδησε ο κόσμος το όνομά μου. Το σημαντικό όμως είναι να είναι κοντά μας οι οπαδοί μας. Να είναι και την Τετάρτη για να δημιουργήσει την γνωστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

- Σας έχει ξανασυμβεί αυτό στο παρελθόν;

Είναι κάτι για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι φίλαθλοι είναι εδώ. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό παρόλο που έχω μικρή καριέρα ως προπονητής. Δεν σκέφτομαι τι έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι οπαδοί βρίσκονται κοντά στην ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK