Σίλβα: "Ήθελα καλούς παίκτες αλλά και καλούς χαρακτήρες"

Τα μυστικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού αποκάλυψε ο Μάρκο Σίλβα, στα οποία εκτός από την πολλή δουλειά ανήκει και το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα.

Σίλβα: "Ήθελα καλούς παίκτες αλλά και καλούς χαρακτήρες"
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη και σε αυτό εκτός από την πολλή δουλειά οφείλεται και το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Κύριε Σίλβα, επί των ημερών σας ο Ολυμπιακός έχει πετύχει εννέα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές στο Champions League. Η ερώτηση μπορεί να είναι τετριμμένη, αλλά αισθάνομαι ότι πολλοί θα ήθελαν να την κάνουν: ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

"Θα μπορούσαμε να πούμε πως το μυστικό είναι η πολλή δουλειά. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές. Πρέπει να μπορείς να δουλεύεις και να προσπαθείς συνέχεια. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Επίσης κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία, παρά το γεγονός πως ήταν λίγο σύντομη. Άργησε λίγο να ξεκινήσει λόγω της άφιξής μου. Κερδίσαμε έδαφος.

Στην προετοιμασία έγινε πολύ καλή δουλειά. Όλοι μαζί χτίσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Δουλεύουμε πολύ. Καθημερινά προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Καθημερινά είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Μας αρέσει πολύ η δουλειά μας. Στους ποδοσφαιριστές αρέσει πολύ η δουλειά τους. Το σύνολο αυτών των πραγμάτων έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Με πολύ δουλειά και αφοσίωση. Και επίσης έρχονται οι νίκες. Μετά από τις νίκες, έρχεται περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο αυτή τη στιγμή".

Ξέρετε, όλοι όσοι ζουν την καθημερινότητα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και ιδιαίτερα στα αποδυτήρια, υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Κάνουν λόγο για μία μεγάλη παρέα των παικτών. Είναι έτσι τα πράγματα;

"Ναι, είναι αλήθεια πως το κλίμα είναι αρκετά καλό. Και αυτό είναι μέρος της επιτυχίας. Δεν σας κρύβω πως εκτός από καλούς παίκτες, ήθελα να έχουμε και καλούς χαρακτήρες. Παίκτες οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν. Παίκτες οι οποίοι δεν επαναπαύονται και δίνουν καθημερινά μία μάχη. Μου αρέσει να βλέπω πως οι παίκτες προσπαθούν καθημερινά. Μία ομάδα δεν αποτελείται ποτέ από τρία-τέσσερα άτομα, αλλά από πολλούς παίκτες οι οποίοι είναι σωστοί επαγγελματίες και καλοί χαρακτήρες. Πραγματικά υπάρχει ένα πολύ ωραίο κλίμα. Φυσικά έχουμε όλοι τις μέρες μας. Άλλοτε είναι καλά ο ένας και άλλοτε όχι. Το σημαντικότερο όλων είναι οι παίκτες να έχουν αφοσίωση στο σκοπό μας. Και να έχουμε όρεξη για δουλειά και καθημερινή βελτίωση".

Ειλικρινά, ερχόμενος στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό είχατε φανταστεί ότι θα ζούσατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσο έντονες στιγμές;

"Είμαι πάντα αισιόδοξος, προσπαθώ να σκέφτομαι πάντα το καλύτερο αλλά σκέφτομαι πως ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολος και για αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά. Ήρθα λοιπόν εδώ με την αισιοδοξία που με χαρακτηρίζει αλλά πάντα με το σκεπτικό ότι πρέπει να δουλέψεις για να πετύχεις πράγματα. Ξεκίνησα λοιπόν να δουλεύω και πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα μία άριστη ομάδα, μία ομάδα που κερδίζει εννέα φορές σε εννέα αγώνες δεν μπορεί παρά να είναι άριστη, και να έχει κάνει μία μεγάλη έκπληξη στο Champions League από τη στιγμή που όλοι περίμεναν πως τα φαβορί θα ήταν η Μπάγερν και η Άρσεναλ και αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να προκριθούμε χωρίς βεβαίως ακόμα να έχει καθοριστεί τίποτα.

Έχω διάθεση να σκέφτομαι το καλύτερο όμως προτιμώ να σκέφτομαι ωραία πράγματα και μετά να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα παρά να είμαι σίγουρος ότι κάτι θα γίνει και μετά δεν συμβαίνει. Γενικά προτιμώ να συνδυάζω τη δουλειά με τις ειδικές σκέψεις. Όταν βλέπω ότι έρχονται τα αποτελέσματα φυσικά είμαι ικανοποιημένος και σκέφτομαι πως έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι με τον Ηρακλή και το σκεπτικό όλως μας είναι πως θα πάμε να το κερδίσουμε"

Σκοπεύετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στο ματς με τον Ηρακλή;

"Είναι πιθανό να γίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω πως στα τελευταία παιχνίδια οι παίκτες μας επαναλαμβάνονται συχνά με εξαίρεση τον αγώνα του Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι πως θα δούμε τις προπονήσεις που απομένουν, θα δούμε πως προχωράει η αποκατάσταση των παικτών που έπαιξαν με τη Ντίναμο, έχουμε ακόμα προπονήσεις μπροστά μας για να αποφασίσουμε και να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες για να καταλήξουμε στο ποιοι θα παίξουν την Κυριακή. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει μία αλλαγή στη θέση του Μποτία λόγω του τραυματισμού του και από εκεί και πέρα ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές. Ανάλογα με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε για το παιχνίδι θα αποφασίσουμε ποιοι παίκτες θα πάρουν μέρος".

Τι εικόνα έχετε για τον Ηρακλή που προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου; Εκτός έδρας έχει απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

"Ναι, είμαστε σίγουροι πως ο Ηρακλής είναι μία ομάδα η οποία θα μας δημιουργήσει προβλήματα και δυσκολίες. Πιστεύουμε πως θα έρθει να παίξει αμυντικά. Πιστεύουμε ότι θα προσπαθήσει να κλείσει τους διαδρόμους μας. Από 'κει και πέρα θα προσπαθήσει να μας βλάψει με αντεπιθέσεις που θα κάνει. Σίγουρα στο παιχνίδι αυτό θα χρειαστεί να βρεθούμε στο υψηλότερο επίπεδο για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη.

Παρόλο που σεβόμαστε τον αντίπαλο και γνωρίζουμε λίγο-πολύ τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι ακριβώς θα κάνει. Πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς. Έχουμε μία ομάδα η οποία έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ καλά στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες της κάθε χώρας. Και γι' αυτό έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα πάμε καλά. Γνωρίζουμε πως θέλουμε να πάμε στη διακοπή με μία ακόμη νίκη".

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 3 το απόγευμα και είναι μία καλή ευκαιρία να βρεθούν αρκετές οικογένειες στο γήπεδο. Να σας θυμίσω ότι με απόφασή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει γνωστοποιήσει πως με την αγορά ενός εισιτηρίου ο κάθε ενήλικος θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει ένα παιδικό εισιτήριο με 1 ευρώ.

"Είναι μία ωραία ώρα, που βοηθάει τις οικογένειες. Είναι πολύ ωραίος ο καιρός και πιστεύουμε ότι αυτός ο καιρός θα βοηθήσει πάρα πολύ τον κόσμο να βγει από το σπίτι. Είναι μία πολύ ωραία ενέργεια, μία πολύ ωραία καμπάνια από το σύλλογο. Επίσης ερχόμαστε από έναν αγώνα όπου αποδείχτηκε ότι ο κόσμος μας, μας βοηθάει πάρα πολύ, αποδείχτηκε ότι ο κόσμος μας αγαπάει και μας στηρίζει, απέδειξε ότι η ομάδα θέλει να κάνει τα πάντα για αυτό τον κόσμο. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί με τον κόσμο στο πλευρό μας και ο λόγος για τον οποίο δουλεύουμε είναι για να κάνουμε αυτό τον κόσμο ικανοποιημένο και χαρούμενο.

Έτσι λοιπόν θέλουμε να τους πούμε πως τους έχουμε ανάγκη σε αυτό το παιχνίδι, πάλι θέλουμε να έχουμε τη στήριξή τους, στους ποδοσφαιριστές αρέσει πολύ να παίζουν μπροστά στον κόσμο τους. Εμείς από την πλευράς μας κάνουμε τα πάντα για τον κόσμο αυτό για να είναι χαρούμενος. Αν έρθουν στο γήπεδο αυτό το παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε σίγουρα θα το κάνουν πιο πιθανό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK