Σίλβα: "Σίγουρα θα θέλαμε Μέσι και Ρονάλντο..."

Μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεταγραφές και το αν αυτές τον ικανοποίησαν, στους Ταβάρες και Ερνάνι, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον... Ζοζέ Μουρίνιο. Τι είπε για Ρονάλντο και Μέσι.

Σίλβα: "Σίγουρα θα θέλαμε Μέσι και Ρονάλντο..."
INTIME SPORTS

Λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, ο Μάρκο Σίλβα παραχώρησε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην "Abola".

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις μεταγραφές, αναφέρθηκε στους Ταβάρες και Ερνάνι, στη διαιτησία αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Oι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές ξέρουν αγγλικά και οι ξένοι επίσης. Ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος στους ξένους ποδοσφαιριστές κι έχει επίσης, μεταφραστή. Όσον αφορά στο κλίμα έχουμε μεγάλη διαφορά, σε σχέση με την Πορτογαλία. Στις 09:00 το πρωί, έχουμε 30 βαθμούς και η θερμοκρασία πέφτει μετά τις 19:30 το απόγευμα.

Έχει πολλή ζέστη και υγρασία, αλλά προσαρμοζόμαστε. Όσον αφορά στο φαγητό, δεν βλέπω μεγάλες διαφορές. Είμαι με την οικογένεια, κάτι που το κάνει πιο εύκολο. Όλη η διατροφή βασίζεται στη σαλάτα, εξαιτίας της ζέστης.

Δεν είμαι πολύ καιρό στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία καταλαβαίνει την κρίση, όσο καμία άλλη. Η κρίση επηρεάζει πάντα κάποιους περισσότερο σε σχέση με κάποιους άλλους. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές το νιώθουν πιο πολύ, λόγω των οικογενειών τους . Στους ξένους περνά πιο... ξώφαλτσα γιατί δεν φαίνεται με γυμνό μάτι", τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος στην "Abola".

Ερωτηθείς για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό επεσήμανε: "Δεν σκέφτομαι να αποτύχω στον Ολυμπιακό. Η ομάδα μου προσφέρει όλες αυτές τις συνθήκες και αυτό είναι που έκανα στην Εστορίλ, ακόμη και στη Σπόρτινγκ, που είχε να πάρει τρόπαιο επτά χρόνια. Μου έχουν πει ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να κερδίσεις στην Ελλάδα, γιατί οι αντίπαλοι ενισχύονται δυνατά.

Έπρεπε να μιλήσω με τον Βίτορ, γιατί μόλις είχε φύγει από την ομάδα. Μιλήσαμε για την κατάσταση της ομάδας και ο Βίτορ μου έδωσε θετικές ενδείξεις. Μου μίλησε για πίεση, αλλά όμορφη πίεση, πίεση να νικάς. Την οποία γουστάρω και η οποία μου δίνει δύναμη.

Ήδη κατάλαβα ότι υπάρχουν 4 διεκδικητές. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Οι αντίπαλοι έχουν επενδύσει αρκετά. Η ΑΕΚ μόλις ανέβηκε από την δεύτερη κατηγορία. Είναι ένα πρωτάθλημα με δικά του χαρακτηριστικά με ματς, στα οποία η μάχη είναι μεγαλύτερη από ο,τι σε ένα φλατ πρωτάθλημα. Και περιμένω οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να παίξουν διαφορετικά από το συνηθισμένο".

Για το τι περιμένει από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα είπε: "Να κερδίσω όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία στο Champions League, όπως τα τελευταία χρόνια, ακόμη κι αν εξαρτάται από την κλήρωση. Μου ζήτησαν να συμφιλιώσω του τίτλους με το καλό ποδόσφαιρο, με ένα τρόπο που και οι ίδιοι οι φίλαθλοι να το διασκεδάζουν.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν τελείωσε τη σεζόν και ο Βίτορ Περέιρα ήρθε στη μέση, αλλά αμφότεροι άφησαν μία καλή εικόνα. Αλλά καθώς είναι απαιτητικός ο Ολυμπιακός, υπάρχουν πράγματα που δεν ευχαριστούν. Θέλω να αφήσω τη δική μου εικόνα. Να διατάσσω τα ματς και να παίζουμε πάντα για να νικήσουμε, αλλά να διατηρούμε την ίδια ώρα και την ισορροπία".

Για τις μεταγραφές: "Συνέβη αυτό που ήταν νορμάλ να συμβεί. Ο Ολυμπιακός έψαξε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του προπονητή του, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, και ικανοποίησε τα αιτήματά μου.

Αυτοί οι παίκτες ήταν αιτήματά μου, αλλά πήραμε παίκτες από την Εστορίλ και την Μπράγκα, όχι από τους τρεις μεγάλους. Δεν πληρώσαμε πολλά γι' αυτούς και πήραμε και τον Καμπιάσο χωρίς χρήματα (σε ομάδα). Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην Εστορίλ ήμασταν πιο περιορισμένοι σε οικονομικό επίπεδο και δεν ξοδεύαμε λεφτά, σχεδόν πάντα με μηδενικό κόστος, αλλά με προσοχή να καλύψουμε τις ανάγκες του προπονητή. Η οικονομική δυνατότητα της Σπόρτινγκ, δεν ήταν ίδια με την τωρινή γιατί ήταν σε αναδόμηση και δεν μπορούσε να επενδύσει τόσο. Ευτυχώς για όλους τους οπαδούς της Σπόρτινγκ, που είναι διαφορετικά".

Σίλβα: "Σίγουρα θα θέλαμε Μέσι και Ρονάλντο..."

Για τους Ταβάρες και Ερνάνι: "Η πορτογαλική είναι μία αγορά που γνωρίζω καλά και δεν είναι εύκολο να πάρεις καλούς ποδοσφαιριστές. Γνωρίζω τον Γιοάν και τον Ερνάνι, του είχα μιλήσει πριν καν φθάσω (στην Ελλάδα) αλλά κλήθηκε από την Πόρτο. Το ενδιαφέρον γι' αυτούς τους ποδοσφαιριστές ήταν δημόσιο, αλλά δεν έγινε συγκεκριμένο. Εάν μιλούσαμε για όλους τους ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν, δεν θα φεύγαμε από εδώ. Ο Αντερλάν Σάντος έχει παίξει στην Μπράγκα και πρέπει να είναι συγκεντρωμένος".

Για το αν έχει το καλύτερο υλικό που είχε στην καριέρα του: "Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Η Σπόρτινγκ είχε επίσης, καλή ομάδα. Όταν είμαι με κάποιους ποδοσφαιριστές, είμαι με τους καλύτερους. Δεν είμαι αγχωμένος για την πρεμιέρα με τον Πανιώνιο. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να έρθει η στιγμή του ανταγωνισμού και της αδρεναλίνης, που όλοι θέλουμε. Δεν το λέω άγχος, αλλά ανάγκη να το έχουμε. Αλλά καθώς είναι πρώτο ματς, όλοι οπαδοί και παίκτες έχουν ανυπομονησία".

Για το αν είναι προετοιμασμένος για τη φρενίτιδα στα ελληνικά γήπεδα: "Ναι, χωρίς αμφιβολία. Όταν παίζεις εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο εύκολο όσο εντός. Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης είναι φανταστική από ότι κατάλαβα στο παιχνίδι της παρουσίασης. Στην Ελλάδα υπάρχει μία λεπτομέρεια. Όταν ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει οπαδούς. Και το αντίθετο επίσης. Υπάρχει πολύς φανατισμός, αλλά εάν δεν ξεφεύγει του συνηθισμένου ωφελεί το θέαμα".

Για τη φήμη ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει το ματς κι έξω από τις τέσσερις γραμμές και ότι η διαιτησία είναι με το μέρος του: "Καθώς κερδίζει ένας μόνο, ο άλλος ψάχνει να βρει δικαιολογίες... Και στην Πορτογαλία μιλούν πολύ για διαιτησία".

Για το εάν ο Μαρινάκης έχει διαφορές με τη δικαιοσύνη, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς και αν έχει επηρεάσει την ομάδα: "Όχι ο πρόεδρος ήταν πάντα μαζί μας και θέλει να πάει τον Ολυμπιακό μπροστά"

Για τον Ρομπέρτο: "Η ζωή κάνει κύκλους, δεν του πήγαν καλά τα πράγματα στην Μπενφίκα. Αλλά έκανε δύο καλές σεζόν με τον Ολυμπιακό και τώρα είναι περιζήτητος".

Για τον Ελαμπντελαουί: "Τον γνώριζα και είδα μερικά ακόμη παιχνίδια του για τον μάθω περισσότερο. Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο θετικός είναι. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ γι' αυτόν, γιατί δεν έχει κλείσει η μεταγραφική περίοδος και δεν θέλω να τον χάσω".

Για τον Μουρίνιο: "Θαυμάζω τον Μουρίνιο και είναι λογικό να έχουμε επηρεαστεί όλοι από τον Ζοζέ σαν Πορτογάλοι. Αν και δεν έχω δουλέψει μαζί του δεν σου κρύβω ότι τον θαυμάζω για τις επιτυχίες του και την προσωπικότητα του".

Διαβάστε ακόμη:

Τα μηνύματα του Σίλβα και ο φευγάτος Ερνάνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK