Σίλβα: "Θέλουμε θερμή ατμόσφαιρα, αλλά μέσα στους κανόνες"

Μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού που θα βρεθεί την Κυριακή (07/02, 19:30) στις εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έστειλε ο Μάρκο Σίλβα μέσω της συνέντευξής του στη NOVA.

Σίλβα: "Θέλουμε θερμή ατμόσφαιρα, αλλά μέσα στους κανόνες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα μίλησε στην κάμερα της NOVA και ανέλυσε τα δεδομένα της σπουδαίας αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για την 21η αγωνιστική της Super League.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο βαθμό ετοιμότητας των Τσόρι Ντομίνγκες και Αλμπέρτο Μποτία, σχολίασε την επιστροφή του Ανδρέα Μπουχαλάκη στην ενεργό δράση μετά από απουσία πέντε μηνών και παραδέχθηκε πως η ομάδα του θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: το γεγονός πως τη Δευτέρα (08/02) συμπληρώνονται 35 χρόνια από την τραγωδία στα σκαλοπάτια της Θύρας 7.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω την απάντησή μου παίρνοντας την ευκαιρία να σχολιάσω κάτι το οποίο θα ήθελα και να δώσω ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ξέρουμε πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς. Πρόκειται για ένα ντέρμπι. Και ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας όπως βρίσκεται πάντα. Πιστεύουμε ότι το γήπεδο θα είναι αν όχι γεμάτο, σχεδόν γεμάτο. Ξέρουμε πως θα έρθουν για να μας υποστηρίξουν όπως κάνουν πάντα. Θα τους ζητήσουμε να δημιουργήσουν μία πολύ θερμή ατμόσφαιρα για εμάς. Φυσικά θα είναι μία δυσάρεστη ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο.

Όμως, θα θέλαμε να τους παρακαλέσουμε να μείνουν μέσα στους κανονισμούς και να τηρήσουν τους νόμους. Δε θα θέλαμε με τίποτα να επαναληφθεί κάτι άσχημο, έτσι ώστε να βρεθούμε σε άσχημη θέση και να παίξουμε χωρίς αυτούς. Να τιμωρηθούμε και να παίξουμε σε άδειο γήπεδο, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν. Θέλουμε να τους ζητήσουμε να είναι θερμοί, να μας υποστηρίξουν με όλη τους τη δύναμη, σεβόμενοι τους νόμους και τους κανόνες, ώστε να μην χρειαστεί να στερηθούμε την παρουσία τους. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω. Θέλω να πάνε όλα καλά στον αγώνα αυτό. Να τους έχουμε κοντά μας σε όλους τους αγώνες. Και να δώσουμε ένα ωραίο παράδειγμα".

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: "Εμείς έχουμε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας με τον κόσμο στο πλευρό μας που είναι η δύναμή μας. Έχουμε και το βαθμολογικό πλεονέκτημα που δείχνει ότι έχουμε κάνει τη δουλειά μας καλά και προερχόμαστε από πολύ καλή περίοδο και παιχνίδια που είχαμε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Το μειονέκτημα θα το έχει ο ΠΑΟΚ γιατί έρχεται να παίξει κόντρα σε μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλή και για να καταφέρει κάτι που κανείς άλλος δεν έχει κάνει, δηλαδή να μας κερδίσει. Γι αυτό και είναι ένας σημαντικός αγώνας για μας".

Για το πως διατηρεί υψηλό το επίπεδο συγκέντρωσης της ομάδας: "Δεν είναι εύκολο. Μετά από τόσες νίκες είναι εύκολο να χαλαρώσεις και να θεωρήσεις ότι λόγω της μεγάλης διαφορά έχεις κάνει και αυτό που πρέπει. Όμως είναι υποχρέωσή μας να εκπροσωπούμε πάντα επάξια αυτό τον μεγάλο σύλλογο και να βελτιωνόμαστε συνέχεια. Είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να κυνηγάμε την καλύτερη δυνατή απόδοση".

Για το αν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ: "Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ξεχωριστά, ούτε δικούς μας, ούτε του αντιπάλου. Εγώ θα προετοιμάσω και αυτό το παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Δεν ασχολούμαι με παίκτες του αντιπάλου τόσο όσο με τη δική μας ομάδα. Είναι πιο σημαντική η συμπεριφορά και η νοοτροπία των δικών μας παικτών και αυτό θα κοιτάξω να προετοιμάσω".

Για την ετοιμότητα των Τσόρι και Μποτία: "Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, αύριο θα έχουμε την τελευταία ευκαιρία να αξιολογήσουμε κατάστασή τους και να πάρουμε την απόφασή μας".

Για την επιστροφή του Μπουχαλάκη στη δράση: "Μου άρεσε η απόδοση και η κατάστασή του. Φυσικά μετά από τόσο καιρό εκτός είναι λογικό να μην έχει φτάσει ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο, όμως με σκληρή δουλειά μπορεί να γίνει και πάλι ένας παίκτης σημαντικός για μας και να μας βοηθήσει στη συνέχεια".

Για το αν η 35η επέτειος της τραγωδίας της Θύρας 7 αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο νίκης: "Σαφώς και είναι ένα έξτρα κίνητρο που κάνει το ματς πιο σημαντικό. Πάντα θέλουμε τη νίκη, όμως αυτή τη φορά πιο πολύ. Θέλουμε να τιμήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τα θύματα, ξέρουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η μέρα για τον σύλλογο και τους φιλάθλους μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK