Στα κορυφαία γήπεδα του κόσμου το "Γ. Καραϊσκάκης" σύμφωνα με το FourFourTwo

To FourFourTwo δημιούργησε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα κορυφαία γήπεδα του κόσμου, με το "Γ. Καραϊσκάκης" να βρίσκεται στην 97η θέση. Διαβάστε τι αναφέρει η αγγλική ιστοσελίδα για την έδρα του Ολυμπιακού.

Γι' ακόμη μία φορά, το "Γ. Καραϊσκάκης" δέχεται εγκωμιαστικά σχόλια από ξένες ιστοσελίδες. Αυτή τη φορά, το "FourFourTwo" δημιούργησε ένα αφιέρωμα για τα 100 καλύτερα γήπεδα του κόσμου και η έδρα του Ολυμπιακού βρίσκεται στην 97η θέση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγλική ιστοσελίδα, πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ξεχωριστή ιστορία, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί τόσο τους Ολυμπιακών Αγώνες του 1896 όσο και του 2004.

Παράλληλα, αποκαλύπτει από που πήρε το όνομά του, σχολιάζει την τραγωδία της Θύρας 7, ενώ κάνει ειδική μνεία στην ατμόσφαιρα στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

"Ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ιστορία όπως κανένα άλλο. Πήρε το όνομά του από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 -την πρώτη αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων της σύγχρονης εποχής- και συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο μέχρι και σήμερα.

Έχει αποτελέσει μέρος άφθονων θριάμβων (ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα) αλλά και τραγωδιών. Για παράδειγμα η τραγωδία της Θύρας 7 το 1981, η οποία θεωρείται το ελληνικό "Χίλσμπορο", καθώς έχασαν τη ζωή τους 21 φίλαθλοι, στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο.

Ήταν ένα από τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν, αφού πρώτα χτίστηκε από την αρχή, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Είναι, πλέον, ένα μοντέρνο γήπεδο, κατηγορίας "4 αστέρων" της UEFA, το οποίο βρίσκεται στην όμορφη πλευρά του λιμανιού. Οι φίλαθλοι δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των "αιωνίων εχθρών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ολυμπιακός στο μικροσκόπιο: Τα ρεκόρ και τα στατιστικά της επιτυχίας