Στη... Μαγιόρκα βρίσκεται ο αντικαταστάτης του Μιλιβόγεβιτς!

Αν είχε μείνει στον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα, ίσως δεν θα είχε τόσο έντονο προβληματισμό (όσο ο Πάουλο Μπέντο) για το πώς θα κάλυπτε το κενό του Λούκα. Θα είχε ενεργοποιήσει άμεσα την εφεδρική λύση.

Στη... Μαγιόρκα βρίσκεται ο αντικαταστάτης του Μιλιβόγεβιτς!

Ρομαό, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο. Αυτοί οι τρεις θα επωμιστούν το "φορτίο" της κάλυψης του "μεγάλου κενού" (κατά δήλωση Μπέντο) που άφησε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς με την πώλησή του στην Κρίσταλ Πάλας. Από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε κάποιος έστω και την τελευταία στιγμή, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που θα παίξουν τον ρόλο του Σέρβου, μετά την προ ημερών μετακόμισή του στο Λονδίνο.

Είναι δεδομένο ότι ο Μπέντο έχει έναν προβληματισμό. Και τον εξέφρασε μέσω της συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Πράγματι, δεν είναι ό,τι καλύτερο για οποιονδήποτε προπονητή να φεύγει ο παίκτης – βαρόμετρο της ομάδας του. Γιατί, "βαρόμετρο" σε μία ομάδα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο αυτός που είναι π.χ. πρώτος σκόρερ.

Αν φύγει δηλαδή ο Ιντέγε για Κίνα, δεν θα προβληματιστεί στο βαθμό που προβληματίστηκε με την αποχώρηση του Μιλιβόγεβιτς. Και το εξήγησε κιόλας ο Μπέντο. Ο Λούκα δεν ήταν υπεραπαραίτητος στον Ολυμπιακό μόνο για τα όσα πρόσφερε στο χορτάρι. Ήταν υπεραπαραίτητος και για τα αποδυτήρια.

Ο Πορτογάλος λοιπόν εξέφρασε τον προβληματισμό του και είπε κιόλας ότι "θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή την απουσία του".

ΟΥΤΕ Ο ΣΙΛΒΑ ΗΘΕΛΕ ΠΩΛΗΣΗ

Για τον Σίλβα ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο καλύτερα. Βέβαια, και για τον νυν τεχνικό της Χαλ ο Μιλιβόγεβιτς αποτελούσε την "κολόνα" του Ολυμπιακού. Είχε σηκώσει απαγορευτικό όταν πληροφορήθηκε το καλοκαίρι του 2015 ότι είχε έρθει μία πρόταση λίγο κάτω από 10 εκατομμύρια από την Φενέρμπαχτσε για τον Σέρβο. Δεν ήθελε με τίποτα να τον χάσει, γιατί τον είχε στο μυαλό του ως τον ιδανικό αμυντικό χαφ, τον ποδοσφαιριστή που θα έδινε λύσεις ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση...

ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ

Απλώς η διαφορά ανάμεσα στον Σίλβα και τον Μπέντο είναι η εξής: ο Σίλβα κάποια στιγμή ενεργοποίησε τον Ζντιέλαρ. Του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αγώνες πρωταθλήματος, τον έβαλε σε ντέρμπι, τον έβαλε ακόμα και στις Βρυξέλλες κόντρα στην Άντερλεχτ. Έδειχνε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τον προόριζε για αντι-Λούκα, γιατί – ας μην γελιόμαστε – υπήρχε και πέρσι τον Φεβρουάριο η αίσθηση ότι ο Μιλιβόγεβιτς δύσκολα θα έμεινε το καλοκαίρι του 2016 στον Ολυμπιακό.

Ο Μπέντο από την πλευρά του έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ζντιέλαρ. Τον είχε μονίμως εκτός 18άδας, για ένα διάστημα τον είχε στείλει να κάνει μόνος του προπόνηση επειδή είχε μία λογομαχία με έναν συνεργάτη του και στο τέλος το Σερβάκι πήγε δανεικός στην Μαγιόρκα.

Ο Μπέντο επίσης άφησε ανενεργό τον Ρομαό, ενώ οι Καμπιάσο και Μπουχαλάκης με το... κιάλι έβλεπαν ενδεκάδα. Άλλωστε, ο Μιλιβόγεβιτς έπαιξε στα 17 από τα 18 ματς πρωταθλήματος! Ήταν ξεκάθαρο ότι τον Σέρβο δεν ήθελε με τίποτα να τον βγάλει από την ενδεκάδα.

ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ

Τον Ζντιέλαρ πάντως δεν τον πίστευε μόνο ο Σίλβα. Τον πιστεύει και ο Ολυμπιακός ως οργανισμός. Τον πιστεύει π.χ. ο Μοντέστο, τον πιστεύουν οι άνθρωποι της διοίκησης, τον πιστεύουν αρκετοί μέσα στο Ρέντη.

Και κυρίως στο πρόσωπο του Ζντιέλαρ βλέπουν ακόμα και στην Σερβία ότι μπορεί να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον επόμενο Μιλιβόγεβιτς. Ήδη το καλοκαίρι που μας πέρασε, πρόλαβε και έκανε τις πρώτες του δύο συμμετοχές με την Εθνική ομάδα των ανδρών.

Είναι ένα παιδί που έχει μέλλον και στον Ολυμπιακό δείχνουν να τον υπολογίζουν, άσχετα με την συμπεριφορά που είχε ο Μπέντο απέναντι στον Ζντιέλαρ. Το γεγονός ότι δεν μπήκε οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι στη συμφωνία που έκαναν οι πρωταθλητές Ελλάδας με την Μαγιόρκα, προφανώς και κάτι λέει.

Μήπως ο Σάσα έχει πολλές πιθανότητες να αναλάβει το ρόλο του αντι-Λούκα από την επόμενη σεζόν; Βέβαια, αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο Μπέντο. Γιατί, όσο υπάρχει Μπέντο, ο Ζντιέλαρ δεν θα υπολογίζεται από τον προπονητή του. Αν δεν υπάρχει Μπέντο, τότε τα πράγματα αλλάζουν για τα καλά για τον 22χρονο Σέρβο χαφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK