Τα σύκα και η σκάφη με Σαμαρά!

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη όπως λέει και η γνωστή παροιμία, θέμα Σαμαρά δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και από την πλευρά του διεθνούς μεσοεπιθετικού. O Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Τα σύκα και η σκάφη με Σαμαρά!

Μπορεί ο Μίτσελ να άναψε φωτιές και να έβαλε το μυαλό όλων μας σε εγρήγορση μετά την αποκάλυψη για «προχωρημένες επαφές με Έλληνα διεθνή που παίζει στο εξωτερικό», ωστόσο, αυτός δεν είναι ο 29χρονος άσος της Σέλτικ για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους…

Μπορεί ο προικισμένος κυνηγός να είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς της ομάδας του Φερνάντο Σάντος και να διαθέτει και την ποιότητα, αλλά και την εμπειρία για να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τουλάχιστον στη διάρκεια της φετινής μεταγραφικής περιόδου και το contra.gr αποκαλύπτει τα γιατί:

1. Ήταν επιλογή του Γιώργου Σαμαρά από πολύ μικρή ηλικία να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 19 του μετακόμισε από την ομάδα Νέων του ΟΦΗ στην Ολλανδία και την αντίστοιχη ομάδα της Χέρενφεν, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι και στη Σκοτία με τους «Κέλτες». Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνωρίζουν ότι η πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα αποτελεί την τελευταία του επιλογή, όταν φυσικά μιλάμε για ποδόσφαιρο. Κατά τ’ άλλα λατρεύει την πατρίδα, την επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί, ενώ τα τελευταία χρόνια απέκτησε ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Αντιπάρου για να κάνει τις καλοκαιρινές του αποδράσεις και όχι μόνο…

Τα σύκα και η σκάφη με Σαμαρά!

2. Ο πατέρας του Γιώργου, Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν με τη φανέλα του ΠΑΟ και του ΟΦΗ είναι τα τελευταία χρόνια επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του «τριφυλλιού». Μπορεί ο μπαμπάς Σαμαράς να μην έχει φέρει ποτέ αντίρρηση για τις επαγγελματικές επιλογές του γιου του (σ.σ. όσοι τον ξέρουν καλά λένε ότι δεν θα του έλεγε «όχι» ούτε για τον Ολυμπιακό), ωστόσο, όλα παίζουν τον μικρό ή μεγάλο ρόλο τους στην υπόθεση.

3. Ο γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και κάτοχος διαβατηρίου της Αυστραλίας, Γιώργος Σαμαράς μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου και μέχρι πριν από λίγο καιρό το όνομά του είχε ακουστεί ακόμη και για τη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να μην καταλήξει στους «μπλαουγκράνα», αλλά είναι βέβαιο, πως έχει αρκετές προσφορές και με πολλά μηδενικά στα χέρια του, προκειμένου να υπογράψει χωρίς δεσμεύσεις από την τωρινή του ομάδα, η οποία θέλει να τον διατηρήσει στο δυναμικό της. Εξάλλου, με βάση την ηλικία, ψάχνει το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του απ’ όλες τις απόψεις, ενώ ετοιμάζεται και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας…

4. Ο τεχνίτης στράικερ δεν μετακόμισε στη Σκοτία επειδή από μικρό παιδί… λάτρεψε το ποδόσφαιρό της, αλλά επειδή το συμβόλαιό του προβλέπει ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ νετ, χωρίς να υπολογίζουμε τα μπόνους κατάκτησης στόχων. Τα μεγαλύτερα φετινά συμβόλαια στον Ολυμπιακό ήταν 1,2 εκατ. ευρώ, χωρίς τα έξτρα πριμ, και τα υπέγραψαν οι Σαβιόλα, Μήτρογλου και Βάις, με τους δύο τελευταίους να έχουν αποχωρήσει από τον Γενάρη.

5. Ο Σαμαράς ξέρει και από πρωταθλητισμό, αλλά και από Champions League. Μόνο φέτος έπαιξε σε 34 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων προκριματικά και όμιλο στο UCL, με συνολική συγκομιδή 10 γκολ και 12 ασίστ. Άρα δεν βλέπει μια ενδεχόμενη μετακίνηση στον Ολυμπιακό ως πρόκληση, σε σχέση με κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που δεν έχει γευθεί ως τώρα την κατάκτηση τίτλων ή την παρουσία στα σαλόνια της Ευρώπης.

6. Κάποιοι πιστεύουν ότι η σχέση με την τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, η οποία εξελίσσεται σοβαρά, σύμφωνα με τις κοσμικές στήλες, δημιουργεί στον διεθνή άσο σκέψεις πρόωρου επαναπατρισμού. Εκείνοι που ξέρουν, όμως, λένε ότι πιο πιθανό είναι να τον ακολουθήσει η Φουρέιρα στο εξωτερικό παρά να επιστρέψει ο Γιώργος στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία σύντροφος ποδοσφαιριστή θα είναι, εξάλλου, που θα κάνει ένα τέτοιο βήμα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

7. Οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον Γιώργο Σαμαρά είναι άριστες, όπως και με τους διεθνείς «ερυθρόλευκους», με αρκετούς από τους οποίους κάνει και καλή παρέα. Πολύ καλός του φίλος είναι εδώ και χρόνια και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Στέλιος Γιαννακόπουλος, με τον οποίο συνυπήρξαν και στο αγγλικό πρωτάθλημα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα για την καριέρα του…

8. Παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του δεν είναι παίκτης που ταιριάζει ιδιαίτερα σε αυτό που ψάχνει ο Μίτσελ για τα άκρα της επίθεσης. Έχει πολλά προσόντα ο Σαμαράς, αλλά κι ένα μειονέκτημα. Δεν είναι γρήγορος, κάτι που για τον Ισπανό είναι μέσα στα προαπαιτούμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν υπήρχε περίπτωση να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός θα έλεγε όχι ο 51χρονος κόουτς, ειδικά σε μια περίοδο που έχει αρκετές «τρύπες» και καλύψει στο μεσοεπιθετικό σκέλος. Πάντως, πρόταση από πλευράς «ερυθρολεύκων» δεν του έχει γίνει ούτε σε προφορικό επίπεδο, καθώς όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στους αρμόδιους της ΠΑΕ.

Υ.Γ.1: Εδώ και μέρες σας ενημερώσαμε σε σχετικό ρεπορτάζ ότι το θέμα με το συμβόλαιο του Άλαν Πουλίδο είναι μπλεγμένο κι αν δεν ξεμπλέξει, δύσκολα θα γίνει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Δύσκολα φεύγει παίκτης ως «ελεύθερος» από το Μεξικό, χωρίς δηλαδή να πάρει τίποτα η ομάδα του…

Τα σύκα και η σκάφη με Σαμαρά!

Υ.Γ.2: Ο Έλληνας διεθνής που «ψάχνει» ο Ολυμπιακός και θέλει ο Μίτσελ είναι ο Κώστας Φορτούνης. Όσο περνούν οι μέρες, θα γίνονται γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες.

Υ.Γ.3: Μπορεί να υπάρξει θέμα με Νάτχο; Περισσότερα το Σάββατο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK