Τελειώνει με Ντιγκάρ o Ολυμπιακός, παλεύει για Ροσίτσκι και Μπεν Αρφά!

Μπορεί ο αρχικός σχεδιασμός της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ για δύο μεταγραφές μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να πήγε λίγο πίσω, ωστόσο, φαίνεται πως σε αυτή την περίπτωση ισχύει το "εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".

Τελειώνει με Ντιγκάρ o Ολυμπιακός, παλεύει για Ροσίτσκι και Μπεν Αρφά!

Βλέποντας ότι καθημερινά προκύπτουν όλο και καλύτερες περιπτώσεις παικτών, ενώ ανοίγει όλο και περισσότερο ο δρόμος για κάποιους που βρίσκονται ήδη στη λίστα, οι αρμόδιοι του συλλόγου εκμεταλλεύονται τον διαθέσιμο χρόνο και ετοιμάζονται να θωρακίσουν πρώτα το κέντρο της άμυνας και στη συνέχεια να φουλάρουν όχι για ένα, αλλά για δύο "μπαμ" που έχουν στα σκαριά.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, πρώτα απ’ όλα φαίνεται να δικαιώνονται όσοι κράτησαν μετριοπαθή στάση στο θέμα που προέκυψε εσχάτως με τον Ιμπραΐμ Αφελάι. Ναι μεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στις σχέσεις του Ολλανδού άσου με τον Μίτσελ, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι τέτοιο που να προκαλεί οριστική ρήξη στις σχέσεις τους.

Οι δύο άντρες τα είπαν χθες, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και έδειξαν να καταλαβαίνουν ότι το συμφέρον της ομάδας είναι πάνω από τυχόν μικροεγωισμούς. Περισσότερο φαίνεται να το συνειδητοποίησε ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος μίλησε σχετικά και με τη διοίκηση και με τον μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα, οι οποίοι τον έκαναν να ρίξει νερό στο κρασί του και να καταλάβει πως το να "κοντράρει" τον προπονητή σε αυτή τη φάση της καριέρας του μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.

Το θέμα θεωρείται λήξαν, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, κι αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα, η οποία δεν έχει την πολυτέλεια να ανοίγει νέα "μέτωπα", την ώρα που υπάρχουν ήδη αρκετά τα οποία πρέπει να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα από την ΠΑΕ διαψεύστηκαν δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος για τον Ταχτσίδη της Ελλάδας Βερόνα και τον Ιταλό Ατσέρμπι της Σασουόλο. Πρόκειται για μια λογική εξέλιξη, όσο μπορεί να υπάρξει λογική όταν ανεβαίνει ο μεταγραφικός… πυρετός, καθώς ο πρώτος παρότι είναι καλός χαφ, υστερεί ιδιαίτερα στο σκέλος της ταχύτητας, την ώρα που ο άξονας της ομάδας είναι πολύ βαρύς. Όσο για τον Ατσέρμπι, το γεγονός ότι έχει ταλαιπωρεί από πολύ σοβαρή ασθένεια στο παρελθόν κάνει ιδιαιτέρως επιφυλακτικούς τους αρμόδιους της ΠΑΕ, λίγες ημέρες μετά από την αποχώρηση του Ερίκ Αμπιντάλ…

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώτος που βρίσκεται πολύ κοντά στη γραμμή του… τερματισμού είναι ο 28χρονος Γάλλος Ντιντιέ Ντιγκάρ της Νις. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε προταθεί και απασχολήσει στο παρελθόν τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά η υπόθεσή του δεν είναι προχωρήσει. Τώρα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς διαθέτει ένα εξαιρετικό προσόν. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας πολύ έμπειρος "κόφτης", θέση στην οποί ο Ολυμπιακός έχει τραυματία τον Μιλιβόγεβιτς και απόντα τον Εντινγκά, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική του Κονγκό, παίζει άνετα και ως στόπερ! Άρα πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο το οποίο μπορεί να δώσει λύσεις και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή.

Παράλληλα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπαψαν να ασχολούνται πολύ ζεστά και με τον Ροσίτσκι και με τον Μπεν Αρφά! Για τον διεθνή Τσέχο έχει γίνει η σχετική προεργασία και αναμένεται η απόφασή του, αλλά και η απόφαση του Βενγκέρ. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλσατός τεχνικός δεν θέλει να αποχωρήσει και ο Ροσίτσκι και ο Ποντόλσκι, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από την Ίντερ. Παρότι ο πρώτος είναι χαφ και ο δεύτερος επιθετικός, η εισήγηση του έμπειρου κόουτς είναι να αποχωρήσει ή ο ένας ή ο άλλος, καθώς δεν θέλει να χάσει δύο έμπειρους άσους την ίδια χρονική περίοδο. Άρα θα πρέπει να κάνουμε μερικές ημέρες ακόμη υπομονή μέχρι να σιγουρευτούμε για το αν ο Ροσίτσκι θα πιάσει λιμάνι ή όχι.

Όσο για τον Μπεν Αρφά, την περίπτωση του οποίου αποκάλυψε εδώ και μέρες το contra.gr, παρότι δεν υπάρχει ως τώρα ούτε επιβεβαίωση, αλλά ούτε και διάψευση από την ΠΑΕ, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της απόκτησής του! Την υπόθεση, όπως σας ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή, χειρίζεται προσωπικά ο ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει ζυγίσει πως ο 27χρονος εξτρέμ είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, αλλά κι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής.

Κι επειδή έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτού του είδους οι παίκτες παρά τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται, μπορούν να δώσουν στην ομάδα το… απρόβλεπτο που δεν έχει και να κάνουν τη διαφορά, έχει πάντα τον Γάλλο άσο στο μυαλό του. Λέγεται, μάλιστα, πως έχουν γίνει και οι σχετικές επαφές, στις οποίες υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης, παρά τις δυσκολίες, οι οποίες αφορούν κυρίως το οικονομικό σκέλος.

Κάπου εδώ βρισκόμαστε στην παρούσα φάση με τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού και από σήμερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πολλά θα μπουν στην τελική ευθεία, έστω κι αν μεσολαβεί η Πρωτοχρονιά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK