Θεοδωρίδης: "Να αφήσουν τις δικαιολογίες και να φτιάξουν ομάδα οι υπόλοιποι"

Εμφανώς ικανοποιημένος από την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος, ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, ευχήθηκε να δυναμώσουν οι αντίπαλοι των "ερυθρολεύκων", ενώ δήλωσε πως έχουν υποκλιθεί οι πάντες στην ομάδα του. Τι είπε για τον γιο του.

Θεοδωρίδης: "Να αφήσουν τις δικαιολογίες και να φτιάξουν ομάδα οι υπόλοιποι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Πραγματικά μεγάλο επίτευγμα αυτό που έγινε σήμερα. Θα αρχίσω ανάποδα γιατί με καίει ότι αποκλειστήκαμε από την Άντερλεχτ, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το σκέφτηκα και το φιλοσόφησα. Πριν από δύο χρόνια είχαμε κληρωθεί ξανά με την Άντερλεχτ. Παίξαμε τα δύο παιχνίδια, προκριθήκαμε εμείς και αποκλείστηκε η Άντερλεχτ. Τότε έπρεπε να είχε προκριθεί η Άντερλεχτ. Δυστυχώς φέτος συνέβη το αντίθετο.

Παίξαμε καλύτερα από την Άντερλεχτ και αποκλειστήκαμε. Αυτά συμβαίνουν. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Μας πείραξε αυτή η ιστορία γιατί είχαμε μεγάλα όνειρα. Πιστεύω ότι όπως κατακτούμε τα πρωταθλήματα κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε περισσότερο. Το φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν εύκολο παρότι το πήραμε από τον Φεβρουάριο που είναι πρωτοφανές ρεκόρ. Παγκοσμίως δεν κερδίζεται ένα πρωτάθλημα τόσο νωρίς όσο μεγάλη ομάδα κι αν είσαι. Είτε Μπαρτσελόνα είσαι είτε Μπάγερν. Εμείς το κατορθώσαμε και σπάσαμε ακόμη δύο ρεκόρ. Ένα του Μπούκοβι και εν συνεχεία του Σόλιντ με τις 16 συνεχόμενες νίκες. Τα σπάσαμε όλα.

Είναι το 43ο πρωτάθλημα. Αν σκεφτείς ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί έχουν κατακτήσει 37 πρωταθλήματα φαίνεται το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το παραμικρό για τον Ολυμπιακό. Εύχομαι και οι άλλες ομάδες να δυναμώσουν γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη για βαθμούς. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει το βάρος κόντρα σε τεράστιες ομάδες να μαζεύει βαθμούς. Μην ξεχνάτε ότι εδώ έχουμε κερδίσει τους πάντες. Από Μπαρτσελόνα, μέχρι Άρσεναλ, μέχρι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλες οι ομάδες έχουν υποκλιθεί. Να δυναμώσουν τις ομάδες τους και να αφήσουν τις αστείες δικαιολογίες. Να φτιάξουν εφάμιλλες ομάδες σαν τον Ολυμπιακό για να παίζουμε κι εμείς πιο εύκολα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιατί όταν έρχεσαι εδώ και βάζεις 4 και 5 γκολ και πας έξω και αντιμετωπίζεις άλλου είδους ομάδες έχεις δυσκολίες. Λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους μας. Και εγώ στεναχωρήθηκαν σαν αυτούς, αλλά θα περάσει. Ο Ολυμπιακός πήρε το 43ο πρωτάθλημα και εύχομαι και του χρόνου να βγούμε πρωταθλητές. Τώρα για να τελειώνουμε θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάζονται στον Ολυμπιακό. Στην πλατεία Αλεξάνδρας, στου Ρέντη, στο Καραϊσκάκη. Από τον κηπουρό, το μάγειρα, τα κορίτσια που εργάζονται στα εστιατόρια μας, από τους γυμναστές, να μην τα πολυλογώ όλους όσοι αποτελούν το δυναμικό του Ολυμπιακού τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχουν συμβάλει όλοι σε αυτό το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα κατακτιέται μόνο όταν είσαι συμπαγής ομάδα και εμείς την είχαμε αυτή την ομάδα. Είμαι υπερήφανοι. Επίσης τον πρόεδρο μας που δεν ξέρω και εγώ τι έχουν γράψει για τον πρόεδρο μας. Άντεξε. Είναι μεγάλος ο Ολυμπιακός και του ανήκει το πρωτάθλημα, αλλά και στον κόσμο. Αυτά είχα να πω. Πάμε τώρα για το 44ο πρωτάθλημα".

Για τη θέση του γιου του στην UEFA: "Μακάρι να γίνεται αυτό και με άλλους Έλληνες. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο σπορ και αυτή τη στιγμή η FIFA και η UEFA ακούγεται παντού. Τόσο υψηλή θέση σαν του γιου μου είναι σπάνιο. Κάνει υπερήφανη την Ελλάδα. Εμένα είναι γιος μου. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και είμαι περήφανος και για τους δύο γιους μου. Η θέση που έχει την κατέκτησε επάξια. Όλη η Ευρώπη συζητάει για αυτόν και το ξέρω καλύτερα από τον καθένα. Τον έχουν για πρότυπο ανθρώπου. Αυτά τα λέω για τους διάφορους οι οποίοι λένε ότι θέλουν. Η Ελλάς έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν τον γιο μου".

PhotoCredits: Actionimages.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK