Τι είπε ο Μαρινάκης για τις μεταγραφές

Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κόκκαλης έδωσαν το "παρών" στο 7ο παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 7, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14/6) στην αίθουσα V' Ammos του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Τι είπε ο Μαρινάκης για τις μεταγραφές

κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη στήριξή του στην ομάδα για να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες απεύθυναν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σωκράτης Κόκκαλης στη διάρκεια του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Θύρας 7.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως ήταν ιδανική η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία του συλλόγου, έπλεξε το εγκώμιο του διαδόχου του, ενώ εξαπέλυσε και ευθείες βολές προς άλλες ομάδες, οι οποίες «προσπαθούν με καραγκιοζιλίκια και με ψεύτικες υποσχέσεις να παραμυθιάσουν τον κόσμο τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να στηρίζεται στις δύσκολες στιγμές που πάντα υπάρχουν στη διάρκεια μιας σεζόν κι όχι όταν όλα πηγαίνουν καλά.

Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών να μεριμνήσουν προκειμένου το γήπεδο «Καραϊσκάκη» να γεμίζει σε όλα τα παιχνίδια ακόμη και σε εκείνα κόντρα σε «μικρομεσαίους» αντιπάλους. Εξήγησε τους άξονες πάνω στους οποίους θα συνεχιστεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Αναφέρθηκε στα ονόματα των Πουλίδο, Φινμπόγκασον, Κασάμι και Οριόλ Ριέρα (σ.σ. επιθετικός της Οσασούνα), ενώ δεσμεύθηκε πως τουλάχιστον τρεις παίκτες υψηλού επιπέδου θα έχουν αποκτηθεί πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Τέλος, υπενθύμισε ότι το γήπεδο «Καραϊσκάκη» έγινε με χρήματα που διέθεσε ο Σ. Κόκκαλης κι όχι… δωρεάν, όπως προσπαθούν να το φτιάξουν άλλοι σύλλογοι μέσω κρατικών επιχορηγήσεων…

Τους δύο Προέδρους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στο Συνέδριο.

Ο κ. Κόκκαλης βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την τιμή αυτής της βράβευσης. Τόσα χρόνια έχουμε συνεργαστεί άψογα και η Θύρα 7 ως οργάνωση πάντα έχει σταθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού. Έχουν εξελιχθεί καλά όλα, η μετάβαση της προεδρίας στον Βαγγέλη τον Μαρινάκη ήταν μία πολύ καλή επιλογή. Εγώ σαν μεγαλύτερος τον θυμάμαι από τότε που ερχόταν με τον πατέρα του τον Μιλτιάδη στο γήπεδο σαν μικρό παιδάκι και το βασικό που πρέπει να πω είναι ότι αυτά που κάνει για τον Ολυμπιακό κι αυτά τα πρωταθλήματα που έχει πάρει, του εύχομαι να πάρει περισσότερα από αυτά που είχα πάρει εγώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου, έχει ένα βασικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων προέδρων που αγωνίζονται ως εντός εισαγωγικών αντίπαλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα: ότι είναι πραγματικά γνήσιος και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού.

«Δεν έχουν στο αίμα τους την ομάδα»

Απ’ ό,τι βλέπετε κι εσείς έχουν περάσει και από τις άλλες ομάδες αρκετοί πρόεδροι που έχουν μία οικονομική κατάσταση καλή, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει μέσα στο αίμα του την ομάδα και γι’ αυτό, επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι κανένα πρωτάθλημα από το οποίο μπορεί κανείς να έχει οικονομικά πλεονεκτήματα, δεν έχουν κάνει και τίποτα μέχρι σήμερα και ούτε πρόκειται να κάνουν.

Μαλ… και μοιρολογίστρες

Όλο λόγια είναι, όλο υπόσχονται, όλο “θα κάνουμε τούτο, θα κάνουμε το άλλο, θα κάνουμε εκείνο” και δεν έχουν κάνει τίποτα και θέλουν να πάρουν πρωτάθλημα. Κι επειδή βλέπουν ότι δεν μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα, έχουν βγάλει κι έναν καραγκιόζη εκεί στην τηλεόραση που λέει μαλ… και συνέχεια “η διαιτησία, ο Μαρινάκης, ο έτσι, ο αλλιώς” δεν κοιτάνε το χάλι τους, να φτιάξουν κάτι, να φτιάξουν μια ομάδα, να φτιάξουν ένα γήπεδο, να φτιάξουν προπονητικά κέντρα, να πάρουν ένα πρωτάθλημα, αλλά συνεχώς είναι σαν κάτι μοιρολογίστρες κι αρχίζουν να λένε διάφορα πράγματα.

Η Θύρα 7 αποτελεί μια δυναμική, θα έλεγα, οργάνωση που στηρίζει τον Ολυμπιακό και τώρα μάλιστα που ο κύριος Μαρινάκης, αλλά και ο κύριος Μώραλης είναι… καπετάνιοι στον Πειραιά, πρέπει και η Θύρα 7 να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουνε, για να γίνει ο Πειραιάς πράγματι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ευρώπης.

Εγώ θέλω να ευχηθώ σε εσάς καλή πορεία, στον Ολυμπιακό… ούτως ή άλλως θα έχει καλή πορεία, οπότε τι να ευχηθώ, ας το ευχηθούμε κι αυτό και να πάρει, όπως είπαμε, πολλά πρωταθλήματα και να προσπαθήσει να έχει και μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Από εσάς, θέλω να ζητήσω μόνο ένα πράγμα. Η ομάδα έχει και στιγμές που δεν είναι στα καλύτερά της, παρ’ ότι παίρνει το πρωτάθλημα. Υπάρχει και κατά τη διάρκεια της δικιάς μου προεδρίας, αρά και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, εκφράζεται μια δυσαρέσκεια. Δυσαρέσκεια πρέπει να εκφράζεται όταν ο Ολυμπιακός πράγματι βρεθεί σε μία θέση όπου δεν θα μπορεί να παίρνει πρωτάθλημα, όχι όταν κάνει ένα παιχνίδι και δεν πάει καλά.

Στήριξη στα δύσκολα

Πρέπει πάντα να στηρίζετε, πάει δεν πάει καλά. Και το πρωτάθλημα το πήρε φέτος από τον Γενάρη, από πότε το πήρε, από πέρυσι το πήρε! Πρέπει πάντα, επειδή είμαστε Ολυμπιακοί, να στηρίζουμε την ομάδα και τον Πρόεδρό της, γιατί ο Πρόεδρος πράγματι κάνει προσπάθεια για να πάει καλά η ομάδα. Αν ήταν κανένας καραγκιόζης Πρόεδρος, να φάει γιούχα. Βλέπετε κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες Πρόεδροι, δεν τους γιουχάρουν, χειροκροτάνε κιόλας. Δεν έχουν καταλάβει την καταστροφή που τους έχουν φέρει. Ενώ εδώ έχει αποδείξει ο άνθρωπος ότι δεν θα πάρει μόνο αυτά που έχει πάρει μέχρι σήμερα, θα πάρει και πολλά παραπάνω.

Εύχομαι καλή συνέχεια και σε εσάς να είσαστε πάντα χαρούμενοι και αισιόδοξοι και πάντα με τον Ολυμπιακό».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Μαρινάκης, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα πριν ξεκινήσω να πω κάποια πράγματα για το πόσο σημαντικό είναι για την οικογένεια του Ολυμπιακού αυτή η σχέση. Η σχέση η δική μου με τον Σωκράτη Κόκκαλη, το πώς εξελίχθηκε η διαδοχή και το πώς έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα σε αυτή τη συνεργασία που έχουμε, γιατί η συνεργασία μας δεν σταμάτησε το 2010. Μπορώ να πω ότι είναι καθημερινή, με ανθρώπους μας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό πώς εμείς στον Ολυμπιακό καταλαβαίνουμε τις σχέσεις, εκτιμούμε ανθρώπους και δεν έχουμε δικές μας ατζέντες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του Ολυμπιακού, είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς και για εσάς τους ίδιους το πώς βλέπετε εμάς να συμπεριφερόμαστε και πώς συμπεριφερόσαστε κι εσείς μεταξύ σας.

Το ίδιο ισχύει για τον Μιχάλη τον Κουντούρη στον Ερασιτέχνη και πώς καθημερινά θέλουμε ο καθένας από εμάς να πετύχει ο άλλος σε αυτό που κάνει. Και το βλέπετε, από τις επιτυχίες που έχουν έρθει ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο, έχει να κάνει με σωστή συνεργασία, με εκτίμηση και βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι και νομίζω ότι είναι το σπουδαιότερο αυτή τη στιγμή στο τι συμβαίνει στους κύκλους του Ολυμπιακού.

Η χρονιά φέτος ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Πήραμε το πρωτάθλημα, βρεθήκαμε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πετύχαμε μια ιστορική νίκη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη. Είχαμε πολύ καλή απόδοση στα παιχνίδια και δυστυχώς για λεπτομέρειες και ατυχίες δεν περάσαμε στους “8” μέσα στο Μάντσεστερ.

Στην Τούμπα 30 χρόνια πίσω!

Σίγουρα θέλαμε να πάρουμε και το Κύπελλο, αλλά για να μας σταματήσουν, πήγαν το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω. Είδατε τι έγινε στην Τούμπα, ήταν μια κτηνωδία του ποδοσφαίρου. Επίσης σίγουρα στενοχωρηθήκαμε ιδιαίτερα για το τι έγινε εδώ μέσα με τον Παναθηναϊκό, αλλά εκείνο το βράδυ ό,τι μπορούσε να πάει στραβά πήγε. Κι είναι κάτι το οποίο ειλικρινά πιστεύω δεν πρόκειται να ξαναγίνει…

Οι τέσσερις εκλεκτοί

Για του χρόνου, για την επόμενη χρονιά, ήδη έχουν γίνει κινήσεις. Από πλευράς μεταγραφών, υπάρχουν εισηγήσεις και από το τεχνικό τιμ και από τον ίδιο τον προπονητή. Ο προπονητής θέλει μάξιμουμ 22-23 παίκτες. Πιστεύω ότι στο τέλος μπορεί να έχουμε 1-2 παίκτες παραπάνω. Συζητάμε με διάφορους παίκτες αυτή τη στιγμή, όπως ο Φινμπόγκασον, ο Πουλίδο, ο Κασάμι, ο Ριέρα. Όσον αφορά τον Πουλίδο, το έχω ξαναπεί. Έχουμε υπογράψει. Υπάρχουν βέβαια στο Μεξικό ορισμένα παιχνίδια που παίζουν ατζέντηδες και ομάδες. Θεωρώ ότι θα πάει καλά στο τέλος. Ένα είναι σίγουρο, ότι ο Πουλίδο είναι πολύ δύσκολο να παίξει σε άλλη ομάδα, εκτός από τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους άλλους παίκτες έχουμε κάνει προσφορές, υψηλές προσφορές. Μπορώ να πω ότι για ορισμένους είμαι αισιόδοξος, για ορισμένους άλλους, το προσπαθούμε. Οπωσδήποτε, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, δεν είναι μόνο αυτοί που έχετε δει στις εφημερίδες, στα σάιτ, τους οποίους τους παρακολουθούμε καιρό και πιστεύουμε, όπως το ’χω ξαναπεί, ότι μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, τουλάχιστον οι 2-3 παίκτες τους οποίους χρειαζόμαστε θα έχουν αποκτηθεί. Ο σέντερ φορ, ένας στη θέση του εξτρέμ και στη μία θέση του κέντρου.

Και θα είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι φέτος είναι χρονιά Μουντιάλ και οπωσδήποτε όλες οι μεταγραφές καθυστερούν, γιατί πολλές ομάδες που θέλουν να πουλήσουν, θέλουν να αγοράσουν, περιμένουν να δουν τι θα γίνει με διάφορους παίκτες στο Μουντιάλ και αυτή η καθυστέρηση έχει να κάνει και για τους παίκτες που παίζουν στο Μουντιάλ, αλλά και για παίκτες που δεν παίζουν στο Μουντιάλ.

Στηρίζεις επειδή αγαπάς!

Μετά από τέσσερα χρόνια νομίζω ότι μπορείτε να μας εμπιστεύεστε σε όλα τα επίπεδα. Και ο κόσμος, όπως είπε και ο Σωκράτης ο Κόκκαλης, πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή ότι την ομάδα την στηρίζεις γιατί την αγαπάς. Την στηρίζεις γιατί είναι κομμάτι της ζωής σου. Και θέλω να σταθώ σε αυτό. Άρα, αυτό σημαίνει ότι τη στηρίζεις στα δύσκολα, γιατί στα πανηγύρια είναι όλοι εκεί και είναι και άνθρωποι που δεν τους έχουμε δει ποτέ, γιατί ξέρετε όταν δουν πανηγύρι, πλησιάζουν.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πολύ σημαντικό για τους παίκτες και να ξέρετε ότι έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό τόσα χρόνια πάρα πολλοί καλοί παίκτες, αλλά όταν φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα είναι βαριά φανέλα. Και παρόλο που μπορεί να τους έχεις δει σε προηγούμενες ομάδες ή σε προπονήσεις να βγάζουν μάτια, όταν έρχονται εδώ μέσα και φορέσουν αυτή τη φανέλα βλέπεις έναν διαφορετικό παίκτη.

Εκεί χρειάζεται στήριξη, γιατί είδαμε και φέτος, για παράδειγμα, τον Κάμπελ. Όταν ξεκίνησε περιμέναμε περισσότερα, είδατε πώς εξελίχθηκε. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα από παίκτες που στην αρχή μπορεί να είναι μπλοκαρισμένοι, μπορεί να έχουν πρόβλημα προσαρμογής, αλλά με τη στήριξή σας μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να πάνε καλά. Αν με την πρώτη, δεύτερη στραβή, αρχίζει ο κόσμος να δυσανασχετεί, αυτό το κάνει πολύ πιο δύσκολο.

Ευτυχήσαμε να έχουμε τα τελευταία χρόνια πολλές επιτυχίες στον Ολυμπιακό. Ομως, η ομάδα δεν ήταν πάντα έτσι. Υπήρχαν χρόνια που ο Ολυμπιακός ήταν σάκος του μποξ με ανυπόληπτες διοικήσεις κι αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια νομίζω ότι μας έχει ευχαριστήσει όλους ιδιαίτερα και δεν χρειάζεται, όπως είπαμε και πριν, με την πρώτη στραβή να αρχίζει η μουρμούρα. Καλή είναι η κριτική στην ομάδα, αλλά κάποια στιγμή ας κάνει ο καθένας μια αυτοκριτική για το πόσο υποστηρικτικός είναι για αυτούς που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού μας.

Η αφορμή για τις εκλογές

Θέλω να πω και κάτι και για τις εκλογές στον Πειραιά και τα πολιτικά ζητήματα. Εγώ αναμείχθηκα με τις εκλογές στον Πειραιά μόνο για έναν λόγο και με μια αφορμή. Ο λόγος είναι ότι αγαπώ, ως Πειραιώτης, την πόλη μου, την πόλη που γέννησε τον Ολυμπιακό μας, την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η αφορμή, όμως, ήταν η τραγική συμπεριφορά και η εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τον αθλητισμό γενικά του Πειραιά του απερχόμενου Δημάρχου. Και κάτι ακόμα.

Αυτή η περιπέτεια που κατέληξε νικηφόρα για τον πειραϊκό λαό, έδειξε και κάτι άλλο: πόσο έξω είχαν πέσει όλοι αυτοί που πάλευαν με νύχια και με δόντια να με κατατάξουν σε συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές. Όλοι μας έχουμε τις ιδέες μας και τα πιστεύω μας, αλλά όπως έχω πει από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω κομμάτων. Και για το καλό του Ολυμπιακού δεν δίστασα να συγκρουστώ και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την τωρινή κυβέρνηση. Και θα συγκρουστώ και με όποιον διανοηθεί να τα βαλει με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του στο μέλλον.

Πυκνώστε την παρουσία σας

Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να φροντίσετε να πυκνώσετε τις παρουσίες σας στο γήπεδο και δεν το λέω για εσάς που είσαστε εδώ μέσα, αλλά για ανθρώπους που μπορείτε να επηρεάσετε, γιατί είναι αμαρτία από τον Θεό να βλέπουμε μισοάδειο σε κάποια μικρά παιχνίδια το Καραϊσκάκη.

Σκοπός μας είναι να βλέπουμε ένα γεμάτο γήπεδο και να χαιρόμαστε όλοι μαζί τις επιτυχίες και την απόδοση της ομάδας. Είναι κάτι το οποίο μας έχει προβληματίσει, αλλά καταλαβαίνουμε την οικονομική κρίση, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, από την άλλη, όμως και οι τιμές έχουν μειωθεί και θα μειωθούν περαιτέρω σε ορισμένες θύρες, για να μπορέσουμε να δούμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και περισσότερους νέους, τους οποίους τους θέλουμε κοντά μας, τους θέλουμε κοντά στον αθλητισμό και θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε πάνω σε αυτό. Αυτά είχα να πω σε γενικές γραμμές, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω αυτόν τον χώρο γεμάτο σήμερα με όλους εσάς. Με πολλούς από εσάς έχουμε και τακτικές συναντήσεις στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας».

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι σύνεδροι απηύθυναν ερωτήματα και ευχαρίστησαν τους δύο Προέδρους για την προσφορά τους και το έργο που έχουν προσφέρει στον σύλλογο.

Σε ερώτημα σχετικά με τα παιδιά και το πώς θα μπορούν να έρχονται πιο εύκολα στο γήπεδο, ο Πρόεδρος, κ. Μαρινάκης, τόνισε: «Αυτό έχει ήδη προβλεφθεί και θα δείτε τις επόμενες ημέρες με την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας ότι έχει γίνει πρόβλεψη οι κάτοχοι διαρκείας να έρχονται με τα παιδιά τους στο γήπεδο χωρίς να χρειαστεί να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο».

Σχετικά με το γήπεδο, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι το γήπεδο αυτό, το κόσμημα που λέτε, ο κ. Κόκκαλης το πλήρωσε από την τσέπη του, με τα λεφτά του και χωρίς να έχει ανάγκη καμία Περιφέρεια και κανένα Κράτος. Όποιος θέλει να φτιάχνει γήπεδο κι εμείς είμαστε υπέρ του να φτιάχνονται νέα γήπεδα, να το φτιάχνει χωρίς να έχει την ανάγκη του Κράτους».

Στο τέλος, οι σύνεδροι- εκπρόσωποι των συνδέσμων, ζήτησαν από τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Κόκκαλη να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο ικανό ώστε να βοηθήσει την καλύτερη λειτουργία των συνδέσμων και τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά τους στον Ολυμπιακό μας!

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη τον κ. Κουντούρη για τις επιτυχίες του Ερασιτέχνη, ενώ ο κ. Μαρινάκης στάθηκε στην ομοψυχία του συλλόγου κι ευχήθηκε ακόμα περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK