Τι έλεγε ο Καπίνο για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό στη SuperBall

Ο Στέφανος Καπίνο μιλάει στην εκπομπή SuperBall για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης" τη σεζόν 2013-2014.

Τι έλεγε ο Καπίνο για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό στη SuperBall
INTIME SPORTS

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Στέφανο Καπίνο στον Ολυμπιακό, έναν χρόνο μετά από την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό, προκάλεσε έκπληξη και έφερε στο προσκήνιο παλαιότερες δηλώσεις του 21χρονου τερματοφύλακα.

Ο Έλληνας διεθνής, ο οποίος γεννήθηκε στον Πειραιά και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στον Αετό Κορυδαλλού προτού μεταβεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού (κι ενώ είχε κάνει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό) είχε βρεθεί στο στούντιο της SuperBall τον Μάρτιο του 2014, λίγες εβδομάδες μετά από τον θρίαμβο 3-0 των "πρασίνων" στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Καπίνο ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, κρατώντας το μηδέν χάρη και σε μία εκπληκτική επέμβαση.

Ιδού τι είχε δηλώσει για εκείνο το παιχνίδι:

Πήγατε να παίξετε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και κάνατε μια τεράστια νίκη με 0-3, το περιμένατε;

"Ούτε εμείς το περιμέναμε ότι θα πάρει τέτοια διάσταση το σκορ αλλά ξέραμε έτσι όπως δουλεύουμε και ότι πάμε εκεί για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Φυσικά με ένα τέτοιο σκορ ήμασταν περισσότερο χαρούμενοι".

Γράφτηκαν πολλά την επόμενη μέρα, πες μας δυο σημεία στα οποία κρίθηκε το ματς;

"Στο ότι ο Ολυμπιακός ρίσκαρε νομίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που βρίσκεται στα ίδια μέτρα με τις άλλες ομάδες. Ξέραμε ότι θα είχαμε χώρους. Τα σημεία που έπρεπε να χτυπήσουμε. Χτυπήσαμε εκεί που μας είχε πει ο προπονητής μας και κερδίσαμε".

Σε σχέση με το πρώτο ντέρμπι τι κάνατε καλύτερα;

"Και στον πρώτο γύρο δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη απειλή. Αυτό που άλλαξε είναι ότι κάναμε γκολ τις φάσεις σε σχέση με το πρώτο ματς. Βγάλαμε μια σιγουριά. Τελειώσαμε τις φάσεις και έτσι πήραμε τους τρεις βαθμούς και με καλό ποδόσφαιρο".

Ποιο ματς είναι πιο ψυχοφθόρο εκείνο που σε βομβαρδίζουν ή σαν το 0-3 που δεν έχεις κάνει κάποια μεγάλη επέμβαση;

"Και τα δυο. Σε ένα ντέρμπι τα πάντα είναι δύσκολα. Είσαι πάντα σε εγρήγορση. Και τα δυο παιχνίδια τα έχω ευχαριστηθεί. Στο πρώτο παράδειγμα είσαι πιο ζεστός. Απλά και τώρα μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης ήμουν εκεί σε όσες φάσεις χρειάστηκε και βοήθησα την ομάδα".

Στο ντέρμπι υπήρχαν πράγματα που σε πείραξαν εξ' αγωνιστικά;

"Από τη στιγμή που πάμε στο "Γ, Καραϊσκάκης" ξέρουμε δυστυχώς ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα. Ότι πέταξαν πάρα πολλά αντικείμενα στο τέλος του αγώνα. Το καλό είναι να μην πετάνε τίποτα. Φυσικά και φοβήθηκα γιατί καθόμουν στην μεγάλη περιοχή δεν μπορούσε να πάω κάπου αλλού. Τέλος καλό όλα καλά. Στην Λεωφόρο δεν είχαμε τόσο ακραία πράγματα στο φετινό ματς, αυτή είναι η άποψη μου. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα σε όλα τα γήπεδα για να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Τι πρέπει να γίνει δηλαδή;

"Όταν τιμωρούνται οι ομάδες ακριβώς όπως πρέπει και να μην υπάρχουν διάφορα μέτρα και δυο σταθμά. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος βέβαια για να απαντήσω σε αυτό. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι".

Είναι η πιο δύσκολη απόκρουση σου αυτή με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" που πέφτεις στην αντίθετη γωνία;

"Είναι αλλά είναι και αυτή και με τον Αστέρα Τρίπολης που είχα κάνει σε μια φάση στον Σολάκη. Πάντα λέγαμε από όταν πήγα στην ακαδημία ότι στην αριστερή πλευρά δεν ήμουν καλός αλλά τις καλύτερες μου επεμβάσεις τις έχω κάνει από εκεί".

Ποιο ήταν το κίνητρο για το ματς με τον Ολυμπιακό. Ήταν και το αήττητο;

"Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι από μόνο του κίνητρο. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω σε ένα τέτοιο ματς. Θέλαμε να κάνουμε χαρούμενους τους εαυτούς μας αλλά και τον κόσμο".

Βλέποντας τον Ολυμπιακό να χάνει δυο συνεχόμενα ματς θεωρείς ότι θα μπορούσατε να διεκδικήσετε κάτι παραπάνω;

"Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κάποια παιχνίδια στην αρχή που δεν πήραμε εμείς και είναι σε αυτή την θέση. Προσπαθήσαμε και εμείς και ο ΠΑΟΚ αλλά δεν τα καταφέραμε".

Τι άλλο είχε δηλώσει ο Καπίνο

Τούμπα ή "Γ. Καραϊσκάκης" πιο δύσκολα;

"Είναι μια καταπληκτική έδρα η Τούμπα αλλά ο φανατισμός που υπάρχει στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν υπάρχει".

Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

"Έπαιζα μπάσκετ στην Νίκαια ασχολούμουν και με τα δύο αλλά με κέρδισε το ποδόσφαιρο γιατί τα αγάπησα και τα δυο".

Το καλοκαίρι αν έρθει μια πρόταση τι θα κάνεις;

"Καταρχήν πρέπει να έρθει μια πρόταση που θα ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό και εμένα. Πρέπει να σκεφτείς τι μπορεί να σου δώσει μια ομάδα. Θέλω να μείνω και να κατακτήσω πράγματα με τον Παναθηναϊκό και όχι να φύγω για να πω ότι έφυγα. Παίζω στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας κατά την γνώμη μου και θα ήθελα να πάρω τίτλους και να φύγω όταν θα είμαι απολύτως έτοιμος. Βέβαια και το εξωτερικό είναι ένας στόχος".

Ποιοι ήταν οι καλύτεροι Έλληνες γκολκίπερ τους οποίους έχεις δει;

"Ο Αντώνης Νικοπολίδης παλιότερα και στη συνέχεια ο Ορέστης Καρνέζης που τον είχα και στην ομάδα μου".

Ο Καπίνο αισθάνεται έτοιμος να πάει στο Μουντιάλ;

"Ναι δουλεύω πάρα πολύ σκληρά. Είναι όνειρο να παίξεις σε ένα Μουντιάλ και αν καταφέρω να πάω θα κοιτάξω να δουλέψω για να παίξω. Βέβαια υπάρχουν πολλοί καλοί γκολκίπερ όπως ο Τζόρβας, ο Γλύκος, ο Σηφάκης οπότε πρώτα πρέπει να κληθώ στην Εθνική".

Τι θες να μάθεις από αυτά που σου λένε οι προπονητές σου;

"Σε όλα πρέπει να βελτιωθώ. Σίγουρα στα πόδια είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν περιμένει ο κόσμος από ένα παιδί 20 χρονών να μην κάνει λάθη. Είναι λογικό να γίνονται λάθη. Έχουν γίνει συγκεκριμένα λάθη στην αρχή της σεζόν και πέρασε προς τα έξω ότι δεν υπήρχε σιγουριά, δεν είναι το ένα, δεν είναι το άλλο. Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά γιατί ξέρω πως δουλεύω εγώ και με τους προπονητές μου".

Αλλιώς κρίνεσαι όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό;

"Ναι φυσικά. Απλά από την στιγμή που εμπιστεύεσαι ένα τέτοιο παιδί ξέρεις ότι μπορεί να γίνουν και λάθη. Σε οποιαδήποτε ηλικία σε ένα πρωτάθλημα 34 αγώνων δεν γίνεται να μην κάνεις λάθη. Απλά πρέπει να μαθαίνεις λάθη".

Διαβάζεις τις κριτικές που γίνονται για σένα;

"Παλιότερα διάβαζα τώρα προσπαθώ να το κόψω γιατί δεν μου προσφέρει κάτι. Στους απλούς φιλάθλους προσφέρει και επηρεάζει και γνώμες και ίσως αυτό δεν είναι καλό".

Μπεργκ η Αναστασίου:

"Μπέργκ αλλά και ο κ. Γιάννης όταν μπαίνει σε κάποια τελειώματα δείχνει ότι πάει ακόμα καλά την μπάλα".

Τι θα έλεγες για τον Μπεργκ; Πως θα τον χαρακτήριζες;

"Έχει ποιότητα για σέντερ φορ και να κρατήσει την μπάλα και να την σπάσει. Είναι ένας ολοκληρωμένος σέντερ φορ".

Επειδή είσαι κοντά στις φάσεις κάποια πέναλτι που έχουν δοθεί εις βάρος σας τα θεωρείς υπερβολικά ή ήταν δύσκολες αποφάσεις;

"Σίγουρα έχουν γίνει λάθη σε κάποιες αποφάσεις οι οποίες δεν νομίζω ότι ήταν τόσο δύσκολες. Και με τον Εργοτέλη έχουν γίνει λάθη και δεν διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε το παιχνίδι. Στο ματς με τον Άρη, με τον Βόλο, με την Βέροια δείξαμε ότι παίζοντας το ποδόσφαιρο μας μπορούμε να πάρουμε την νίκη".

Αν κάποιος δεν έβλεπε το ελληνικό πρωτάθλημα και σου ζητούσε να περιγράψεις ποιο είναι το μότο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του τι θα έλεγες;

"Να είναι κυριαρχικός. Να παίξει ανοιχτό και στρωτό ποδόσφαιρο, να έχει την μπάλα στα πόδια του, να την κυκλοφορήσει από πίσω και να έχει αρκετό πρέσινγκ. Υπάρχει ένας προπονητής που αναλύει με το τεχνικό τιμ το τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε ματς και υπάρχουν και συγκεκριμένες οδηγίες για τα μεγάλα παιχνίδια. Μας έχει φτάσει σε ένα καλό σημείο".

Αισθάνεσαι αδικημένος από την διαιτησία;

"Σίγουρα υπάρχει αδικία γενικά στο ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω εγώ. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι για αυτό. Εμείς δεν θα πρέπει να ξεσπάμαι και να παίρνουμε άδικα κίτρινες κάρτες".

Δεν σε επηρεάζει;

"Εννοείται ότι σε επηρεάζει. Είναι κάτι που ξέρουμε ότι γίνεται και όταν ξέρεις ότι υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό".

Έχεις αισθανθεί ότι σου κάνει κακό να ασχολείσαι με την διαιτησία στην διάρκεια ενός ματς;

"Εγώ σαν παίκτης θα μιλήσω ότι κάνουμε λάθη που ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Αν δείτε τις κίτρινες κάρτες που έχει ο Παναθηναϊκός θα δεις ότι έχουμε δεχτεί πάρα πολλές και αυτό δεν πρέπει. Εννοείται ότι το έχεις στο μυαλό σου. Ο κόουτς πρώτη φορά τώρα διαμαρτυρήθηκε με τον Εργοτέλη. Καλά έκανε νομίζω βέβαια, γιατί είναι άνθρωπος έχει όρια".

Πού χάθηκε ο Καπίνο το προηγούμενο διάστημα ρωτάνε πολλοί;

"Δεν ήταν πολύ, ήταν ενάμισης χρόνος που δεν έπαιξα. Θεώρησε τότε ο προπονητής μου ότι έπρεπε να βάλει τον Ορέστη ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση και του έδωσε την ευκαιρία. Την άρπαξε με τα μαλλιά και η θέση του τερματοφύλακα είναι έτσι, δύσκολα επιστρέφεις".

Υπάρχουν κάποιες φήμες για σένα. Η πρώτη ότι έχεις μιλήσει κάποιες φορές στα αποδυτήρια και ενώ δεν έπρεπε;

"Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο λόγος. Σίγουρα μπορεί να είναι έτσι ο χαρακτήρας μου και μπορεί να έχω πει την άποψη μου και να έχω κάνει κάποια λάθη και ίσως θα έπρεπε σε κάποιες φάσεις να έχω μείνει πιο ήρεμος αλλά δεν νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο".

Η δεύτερη φήμη ότι την είχες "δει", ότι είχες ξεφύγει;

"Αν είσαι 17 χρονών και βλέπεις ότι γίνονται τόσα πράγματα γρήγορα για σένα μπορεί να ξεφύγεις, όχι ότι την είδα. Ξέρω ότι έχω κάνει λάθη και προσπαθώ να τα βελτιώσω. Φήμες, ξεφήμες δεν μου λένε κάτι. Ξέρω ότι έχω κάνει λάθει και τα διορθώνω".

Δεν είσαι μόνος όμως από την ακαδημία αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά σαν και σένα;

"Όταν μπαίνεις στα αποδυτήρια κάποιες φορές και βλέπεις ότι δεν υπάρχει ξένος ή μεγάλος μέσα στα αποδυτήρια είναι κάτι. Και έχουν φύγει και άλλα παιδιά όπως ο Χάρης που δεν είναι μαζί μας".

Ποια είναι η διαφορά του περσινού Παναθηναϊκού με τον φετινό;

"Υπάρχει οργάνωση, πλάνο και σωστοί άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα. Ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής τα πάντα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK