Τίμιος απέναντι στον Ολυμπιακό ο Ρόμπσον – Κανού

Ο Ουαλός δεν έπιασε λιμάνι λόγω του αποκλεισμού – σοκ από την Χάποελ και όχι επειδή δεν τα βρήκε στο οικονομικό με τους “ερυθρόλευκους”. Οι τρελές προτάσεις που απέρριψε από Κίνα και Αραβία, αλλά και η απόφασή του να παραμείνει κάτοικος στο νησί.

Τίμιος απέναντι στον Ολυμπιακό ο Ρόμπσον – Κανού
Ρόμπσον – Κανού

Στα τέλη Ιουλίου είχε κυριαρχήσει στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ η προσπάθεια του Ολυμπιακού να “ψήσει” τον Ρόμπσον – Κανού για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Δεν είναι ψέματα ότι ο Ουαλός επιθετικός που έμεινε ελεύθερος τον Ιούνιο από την Ρέντινγκ, έφτασε μία ανάσα από το να γίνει κάτοικος Πειραιά. Ας όψεται όμως ο αποκλεισμός από την Χάποελ Μπερ Σέβα.

Ο 27χρονος Βρετανός είχε ξεκαθαρίσει στους “ερυθρόλευκους” ότι θα σκεφτόταν σοβαρά την πρότασή τους αν και εφόσον προκρίνονταν στους ομίλους τουChampions League.Αρκετοί πίστεψαν ότι έκανε... κολπάκια ο παίκτης και ότι προσπαθούσε να αρνηθεί ευγενικά την προοπτική των Πειραιωτών. Το μήνυμα όμως της πλευράς του Ρόμπσον – Κανού προς τον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρο: “Δεν μας ενδιαφέρει το οικονομικό. Ο παίκτης θέλει να παίξει στοChampions Leagueκαι είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι και τις... 31 Αυγούστου”!

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τους Ισραηλινούς και κάπου εκεί γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους σε αυτό το “σίριαλ”. Το θέμα όμως είναι αλλού: Η στάση του Ρόμπσον – Κανού απέναντι στους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν εξ αρχής 100% τίμια.

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που απέρριψε, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι όντως δεν ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που το μυαλό του το έχει πρωτίστως την τσέπη του. Και εξηγούμαστε...

Δύο ομάδες της Κίνας του έκαναν “τρελή” πρόταση. Η Ζιανγκσού Σουίνινγκ και η Γκουοάν του Πεκίνου. Του πρόσφεραν 100 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα, όπερ σημαίνει ένα 400άρι το μήνα και κατ' επέκταση κοντά στα 4 εκατομμύρια ετησίως! Στο μεταξύ, τον είχε πλησιάσει και η Αλ Τζαζίρα των ΗΑΕ, αλλά σε όλες είπε “όχι” γιατι πολύ απλά ήθελε να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο.

Ο Ρόμπσον – Κανού είχε ξεκαθαρίσει ότι ήθελε να πάει σε μία ομάδα εκτός νησιού που θα έπαιζε στοChampions Leagueή θα παρέμενε στηνPremier League.Η Σεβίλλη τού χτύπησε την πόρτα, αλλά δεν ήταν και τόσο ζεστή για να τον αποκτήσει. Αντιθέτως, τέσσερις ομάδες τηςPremier Leagueτου έκαναν επίσημη πρόταση. Οι Μπέρνλι, Μίντλεσμπρο, Σαουθάμπτον και Γουέστ Μπρόμιτς. Τελικά, αποφάσισε να αποδεχτεί την προσφορά της Γουέστ Μπρόμιτς και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο (2+1) με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 2 εκ. ευρώ.

Δεν πήγε ούτε στην Άπω Ανατολή, ούτε στα Εμιράτα, ούτε σε κάποιο πρωτάθλημα μόνο και μόνο για να “φουσκώσει” τον τραπεζικό του λογαριασμό. Από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει να άφηνε το νησί μόνο για μία ομάδα που θα συμμετείχε στοChampions League.Ήταν θετικός στο να πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα, αλλά ο αποκλεισμός από την Χάποελ χάλασε τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK