Το ενδιαφέρον Λίβερπουλ για Ρομπέρτο, το σπίτι και η έξοδος

Ο Ρομπέρτο και οι προτάσεις από το εξωτερικό, οι τερματοφύλακες της Λίβερπουλ που δεν βγάζουν μάτια, το ξενοίκιαστο σπίτι στα νότια προάστια και η επιθυμία του Ισπανού παίκτη. Διαβάστε για το μέλλον του 29χρονου άσου στον Ολυμπιακό και το ποσό που αναμένεται να δαπανήσουν οι "κόκκινοι" για να τον αποκτήσουν.

Το ενδιαφέρον Λίβερπουλ για Ρομπέρτο, το σπίτι και η έξοδος
INTIME SPORTS

Ο Ρομπέρτο μπορεί να ήταν προχθές βράδυ (08/07) στο γνωστό μαγαζί Rumors (φήμες) της Βουλιαγμένης, όμως, το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Ισπανό κάθε άλλο παρά φήμη αποδεικνύεται. Ο Ισπανός μαζί με τον Αλμπέρτο Μποτία απήλαυσαν το ποτό τους και αποχώρησαν πριν τις 12 από τον χώρο.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν πολύ χαλαρός και περιμένει από μέρα σε μέρα να ολοκληρωθεί το θέμα της μεταγραφής του σε ομάδα της Αγγλίας ή της Ισπανίας. Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ελλάδα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr o 29χρονος δεν διαμένει στο σπίτι το οποίο του νοίκιαζε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρούσε δεδομένη και σίγουρη τη μετακίνησή του σε άλλη ομάδα.

Η κίνηση της Λίβερπουλ

Πολύ δυνατά για την απόκτησή του Ρομπέρτο κινείται η Λίβερπουλ. Η αγγλική ομάδα φέρεται να έχει κάνει ήδη κρούση στον Ισπανό, για να πληρώσει τη ρήτρα -περίπου 5.5 εκατομμύρια ευρώ- και να δώσει στον τερματοφύλακα συμβόλαιο 2 ετών έναντι του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόβλημα στο Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ έχει διαχρονικό πρόβλημα κάτω απ’τα γκολπόστ, απ’την αρχή της δεκαετίας όταν και ξεκίνησε η σταδιακή κάθοδος στην απόδοση του Πέπε Ρέινα. Το καλοκαίρι του 2013 ο Μπρένταν Ρότζερς έβαλε ένα τέλος, έστειλε τον Ρέινα δανεικό στη Νάπολι και έφερε στο Άνφιλντ τον Σιμόν Μινιολέ απ’τη Σάντερλαντ για 12.5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ενδιαφέρον Λίβερπουλ για Ρομπέρτο, το σπίτι και η έξοδος

Ο Μινιολέ αποδείχθηκε καταπληκτικός στις αποκρούσεις, αλλά κάτω του μετρίου σε όλα τα υπόλοιπα. Κακός στις σέντρες, κακός με την μπάλα στα πόδια και ανασφαλής, με σχεδόν ανύπαρκτη επικοινωνία και καθοδήγηση της άμυνάς του. Η εκπληκτική σεζόν της Λίβερπουλ το 2014 τα σκέπασε όλα αυτά, αλλά βγήκαν στην επιφάνεια πέρσι. Ο Μινιολέ ήταν τόσο κακός, που έφτασε μέχρι και να χάσει τη θέση του στους αγώνες με Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο, για να παίξει ο πολύ μέτριος αναπληρωματικός Τζόουνς.

Ο Βέλγος επανήλθε γρήγορα στη βασική ενδεκάδα μετά από τραυματισμό του Τζόουνς και η αλήθεια είναι πως τελείωσε τη χρονιά με σχετικά βελτιωμένη εικόνα, χωρίς όμως να έχει πείσει 100%. Η Λίβερπουλ έχει ήδη αποχαιρετήσει τον Τζόουνς και έχει αποκτήσει ως ελεύθερο απ’την Μπόλτον τον 27χρονο Ούγγρο διεθνή Άνταμ Μπόγκνταν. Μεταγραφή που δεν ενθουσίασε τους φίλους των “κόκκινων”, αφού δύσκολα μπορούν να τον φανταστούν ως σοβαρό ανταγωνιστή του Μινιολέ ή βασικό.

Θελκτικό πακέτο

Δύο μεταγραφές τερματοφυλάκων είναι σπάνια κίνηση για μια ομάδα. Αν ο Μπόγκνταν δεν είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος και είχαν δοθεί 5-6 εκατομμύρια γι’αυτόν, τότε θα ήταν μάλλον απίθανο η Λίβερπουλ να πλήρωνε για μεταγραφή και δεύτερου τερματοφύλακα. Με δεδομένο όμως πως ο Ούγγρος ήρθε ως ελεύθερος και δεν γεμίζει το μάτι σε κανέναν, δεν θα είναι απίθανο οι "κόκκινοι" να θέλουν έναν ακόμα τερματοφύλακα, περισσότερο ικανό και για να πιέσει τον Μινιολέ ή ακόμα και να του πάρει τη θέση.

Το πιο πλήρες πακέτο του Ρομπέρτο μοιάζει θελκτικό για 5.5 εκατομμύρια ευρώ, ειδικά αν η Λίβερπουλ εισπράξει τα 65-70 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει απ’τη Σίτι για την πώληση του Στέρλινγκ. Ο ίδιος ο Ρομπέρτο είναι γνωστό πως θα επιθυμούσε μια επιστροφή στην πατρίδα του, αλλά ταυτόχρονα ήταν αρνητικός σε προτάσεις ομάδων που δεν του εξασφάλιζαν θέση βασικού. Με λίγα λόγια, δεν τον ενδιαφέρει μόνο το να είναι κοντά στα παιδιά του, αλλά και η καριέρα του.

Το όνομα της Λίβερπουλ και η ευκαιρία για καριέρα σ'ένα πρωτάθλημα σαν της Πρέμιερ Λιγκ θα ήταν μάλλον ικανά να του αλλάξουν γνώμη όσον αφορά την Ισπανία. Αρκεί να έρθει τελικά η πρόταση της Λίβερπουλ, σενάριο διόλου σίγουρο, αλλά με πιθανότητες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK