Το sms του Μπέντο σε Καρντόσο, Πάρντο

O Πάουλο Μπέντο δεν δίστασε να αφήσει έξω τον Φορτούνη όταν διαπίστωσε ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά. Θα κάνει το ίδιο και με τον Καρντόσο, αλλά και με τον Πάρντο, αν δεν δει τον απαιτούμενο εγωισμό. Αυτόν που δείχνει ο Ιντέγε από την ημέρα που έριξε άγκυρα στο λιμάνι ο Παραγουανός σταρ. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Το sms του Μπέντο σε Καρντόσο, Πάρντο

Ο Πάουλο Μπέντο, όπως ο συμπατριώτης και προκάτοχός του, Μάρκο Σίλβα είναι πολύ ξεκάθαρος στα "θέλω" του. Δεν δίστασε να δείξει το σκληρό του πρόσωπο ακόμη και προς τον Κώστα Φορτούνη, το μεγαλύτερο “περιουσιακό” στοιχείο του Ολυμπιακού και τον -για πολλούς- κορυφαίο ποδοσφαιριστή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όταν είδε ότι ο “Φορτού” δεν δούλευε ή δεν απέδιδε, όπως έπρεπε, δεν δίστασε να τον στείλει μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ακόμη κι αν χειρίστηκε άκομψα τον MVP της περσινής περιόδου, η εξέλιξη τον δικαίωσε, καθώς από τότε που ο διεθνής μπαλαντέρ επέστρεψε στην ενδεκάδα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του κι έκανε τη διαφορά.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Κώστας Φορτούνης δεν θα είναι μέσα στις βασικές επιλογές. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη βρίσκεται ούτε στη 18άδα, ώστε να επιστρέψει πανέτοιμος και με γεμάτες μπαταρίες για τα εντός έδρας παιχνίδια με την Αστάνα (Πέμπτη) και τον ΠΑΟΚ (Κυριακή, 22/10).

Ο Πάουλο Μπέντο, λοιπόν, καλείται να διαχειριστεί αυτή την -εν πολλοίς αναγκαστική- απώλεια, αλλά και την κούραση των διεθνών που επέστρεψαν από υποχρεώσεις και ταξίδια με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Θα κληθεί να επιλέξει, πιθανότατα, χωρίς να υπολογίζει και τον Μανουέλ Ντα Κόστα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο...

Όλα τα παραπάνω υποχρεώνουν την τεχνική ηγεσία να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές σε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδια, κόντρα σε μία ομάδα με σαφώς χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά με τους ίδιους βαθμούς (9) σε τέσσερα παιχνίδια.

Στις δοκιμές που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στη διάρκεια του διημέρου, ο Πορτογάλος κόουτς είχε την ευκαιρία να περάσει και μερικά μηνύματα σε κάποιους άλλους από τους παίκτες του, για τους οποίους οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες...

Μπορεί σε πολύ κόσμο να πέρασε απαρατήρητο, αλλά στην πρόβα ενδεκάδας προτίμησε τον πιτσιρικά φορ Γκονσάλο Πασιένσια και τον ακόμη πιο νεαρό Γιώργο Μανθάτη στην ομάδα των θεωρητικά βασικών, από τους Όσκαρ Καρντόσο και Φελίπε Πάρντο. Γιατί άραγε;

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Για δύο λόγους. Πρώτον για να τους περάσει το μήνυμα ότι περιμένει ακόμη περισσότερα και δεύτερον για να δείξει σε όλη την ομάδα ότι όποιος προσπαθεί περισσότερο στη διάρκεια της εβδομάδας, όπως κι αν λέγεται, θα έχει και το σχετικό προβάδισμα για την ενδεκάδα. Ο Καρντόσο και ο Πάρντο είναι οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού και του περσινού καλοκαιριού, αντίστοιχα.

Ο Παραγουανός σταρ αμείβεται με δύο εκατομμύρια ετησίως, ενώ πήρε άλλο ενάμιση η Τράμπζονσπορ. Όσο για τον Κολομβιανό εξτρέμ, ο οποίος έχασε και τη θέση του στη λίστα της UEFA για το Europa, η απόκτησή του από τη Μπράγκα ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια, έστω κι αν πληρώθηκαν τα μισά πέρυσι το καλοκαίρι και τα υπόλοιπα φέτος.

Ο Πάουλο Μπέντο ξέρει καλά ότι στη διάρκεια της χρονιάς θα χρειαστεί διαχείριση από την πλευρά του ώστε να περάσει τα σωστά μηνύματα σε όλους και να διατηρήσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Αν κάνει τα... στραβά μάτια σε έναν, θα πρέπει να το κάνει και με άλλους, άρα θα υπάρξει κίνδυνος να χάσει το παιχνίδι των αποδυτηρίων.

Δεν πιστεύω ότι ο κόουτς θέλει να "τιμωρήσει" με αυτό τον τρόπο είτε τον Καρντόσο, είτε τον Πάρντο. Ο πρώτος άλλωστε ήταν δική του επιλογή και πολύ θερμή, ενώ τον δεύτερο τον έβαλε βασικό -με το πού ανέλαβε- στα κρίσιμα παιχνίδια με την Αρούκα. Θέλει, ωστόσο, να τους ενεργοποιήσει περισσότερο. Να τους βάλει στην πρίζα. Να τους δώσει να καταλάβουν ότι αν τα παρατήσουν ή αν δεν παλέψουν, η εξέλιξη δεν θα δικαιώσει τα όνειρά τους...

Είναι πολύ πιθανό αύριο το μεσημέρι και ο ένας και ο άλλος να επιλεγούν στη 18άδα για την αναμέτρηση με τους “Πάνθηρες” του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Κατ' επέκταση θα διεκδικήσουν χρόνο συμμετοχής στον αγώνα. Το ζητούμενο είναι αν οι δύο “λάτιν” καταλάβουν το νόημα των sms του προπονητή τους και συμπεριφερθούν ανάλογα ή συμβιβαστούν με την ιδέα του πάγκου και βλέπουν τους διψασμένους πιτσιρικάδες Ρέτσο, Μανθάτη και όχι μόνο, να κάνουν... παρέλαση.

Και κάτι ακόμη με μεγαλύτερη σημασία. Ο Ολυμπιακός ξόδεψε τόσα πολλά λεφτά για πρωτοκλασάτο επιθετικό το καλοκαίρι επειδή ακριβώς υπήρχαν παράπονα από τον Ιντέγε, ο οποίος από ένα σημείο και μετά έδειξε αστάθεια και απότομη πτώση στην απόδοσή του. Η μεταγραφή του Καρντόσο, όμως, αφύπνισε τον Νιγηριανό, ο οποίος πετάει κι άντε να τον βγάλεις από την ενδεκάδα. Με άλλα λόγια ο Μπράουν έδειξε εγωισμό. Ο πολύς Όσκαρ και ο Πάρντο που έφτασε πέρυσι μέχρι την Εθνική Κολομβίας δεν πρέπει να δείξουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρέτσος ο...Τιμαρόλα του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK