Τοπαλίδης: "Ο Σαντάνα μπορεί να παίξει στην Τούμπα"

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε για τη μεταγραφή του Φελίπε Σαντάνα, τονίζοντας πως ο Βραζιλιάνος αμυντικός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τοπαλίδης: "Ο Σαντάνα μπορεί να παίξει στην Τούμπα"

Ο Γιάννης Τοπαλίδης ανέλυσε το νέο μεταγραφκό απόκτημα του Ολυμπιακό, Φελίπε Σαντάνα, στην εκπομπή "Το 10 το κακό" στον Sport 24 Radio, με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Για τον Φελίπε Σαντάνα:

"Έκανε καλή μεταγραφή ο Ολυμπιακός, σε μια θέση που είχε πρόβλημα. Στη Σάλκε είχε κάνει λίγες συμμετοχές, αλλά είναι ψηλός, γρήγορος, μόνο που είχε κάποιο πρόβλημα με τον προπονητή του. Ήθελε να παίζει στην Ντόρτμουντ, αλλά έπαιζαν ο Σούμποτιτς και ο Χούμελζ. Συμβαίνουν αυτά, όταν ένας παίκτης θέλει να παίζει. Είναι πολύ δυνατός στις μονομαχίες, τεχνίτης και ικανός στη δημιουργία του παιχνιδιού, όχι μόνο για να ανταποκρίνεται στα αμυντικά του καθήκοντα. Σαν χαρακτήρα δεν τον ξέρω, αυτοί που έχουν δουλέψει μαζί του, τον ξέρουν καλύτερα. Στο τελευταίο ματς της Σάλκε, που η γερμανική ομάδα έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς τα πήγε καλά. Όταν αναπτύσσεται ο Ολυμπιακός και δεχτεί αντεπίθεση πρέπει να βοηθήσει όλη η ομάδα. Πάντως, θα βοηθήσει 100% τον Ολυμπιακό".

Για το αν υπάρχουν αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του Σαντάνα:

"Στα 17 ματς στον πρώτο γύρο έπαιξε μόνο σε τρία. Δεν έχει ρυθμό. Ωστόσο, αυτό έχει να κάνει επειδή είχε πρόβλημα με τον προπονητή. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το χαρακτήρα, αλλά ποδοσφαιρικά θα έχει επιτυχία. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και σκοράρει".

Για το πόσο καιρό χρειάζεται για να προσαρμοστεί:

"Μπορεί να παίξει στην Τούμπα. Είχε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις, δεν προέρχεται από τραυματισμό. Έχει συμβεί πολλές φορές, ο προπονητής θα κρίνει. Σαν αξία μπορεί να παίξει. Σίγουρα χρειάζεται προσαρμογή, αλλά ποδόσφαιρο είναι. Αν είναι σε καλή κατάσταση, θα τον βάλει να παίξει".

Για την εθνική ομάδα:

"Έχει ελπίδες να προκριθεί, μηδαμινές, αλλά έχει. Όταν μια ομάδα πήρε το Euro πριν από 10 χρόνια, χάνει από τα Φερόε, είναι στον πάτο. Να πάρει έναν προπονητή και να περάσουμε στους παίκτες ότι μπορεί να προκριθεί η ομάδα στην τελική φάση του Euro".

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν:

"Είναι έμπειρος, έχει δουλέψει σε εθνικές ομάδες. Γιατί όχι; Χρειάζεται προπονητής που να ενθαρρύνει τους παίκτες, να τονώσει το κίνητρο, όχι να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το αγωνιστικό κομμάτι".

Για τον Οτο Ρεχάγκελ:

"Αυτό που μου είπε, είναι ότι όταν σε τέσσερις αγώνες η Ελλάδα έχει έναν βαθμό, δεν φταίει μόνο ο προπονητής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK