Τόσο κοστίζει ο Αντερλάν Σάντος

Ο εξάμηνος δανεισμός του Βραζιλιάνου αμυντικού από τη Βαλένθια θα μπορούσε να κοστίσει στους "ερυθρόλευκους" λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Φαίνεται πώς αυτή τη φορά οι "νυχτερίδες" τον δίνουν δανεικό. Το θέμα είναι αν θα ασχοληθεί ο Ολυμπιακός.

Τόσο κοστίζει ο Αντερλάν Σάντος

Στα 9.5εκ. ευρώ είχε φτάσει η μεταγραφή του Αντερλάν Σάντος από την Μπράγκα στη Βαλένθια το 2015. Ο Βραζιλιάνος στόπερ αποτελούσε ένα από ταhotονόματα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και οι "νυχτερίδες" τα... έσκασαν κανονικά για να τον κάνουν δικό τους.

Ένα χρόνο αργότερα σαν να φαίνεται ότι τα... κλαίνε τα λεφτά που έδωσαν στην Μπράγκα, αφού ο Αντερλάν Σάντος δεν κατάφερε να προσφέρει αυτά που ήλπιζαν οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας. Βέβαια, εφέτος άρχισε βασικός και έχει μέχρι στιγμής επτά συμμετοχές στηνPrimera Divisionκαι σε όλες "έγραψε" 90λεπτα! Επίσης, έχει δύο παρουσίες στο Κύπελλο Ισπανίας...

Ο Αντερλάν Σάντος προτάθηκε στον Ολυμπιακό, όπως έχει προταθεί και σε άλλες ομάδες. Είναι ξεκάθαρο ότι στη Βαλένθια πλέον το σκέφτονται σοβαρά να τον παραχωρήσουν δανεικό ως το καλοκαίρι και να μπει και μία οψιόν αγοράς τον Ιούνιο στη σχετική συμφωνία.

ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙΡΟ

Για τους "ερυθρόλευκους" ο Βραζιλιάνος στόπερ θυμίζει κάτι από... Φινμπόγκασον! Όπως εξέταζαν τον Ισλανδό για τέσσερις συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους (χειμώνα - καλοκαίρι), το ίδιο συμβαίνει και με τον ύψους 193 εκατοστών στόπερ της Βαλένθια.

Τόσο κοστίζει ο Αντερλάν Σάντος

Από την εποχή του Βίτορ Περέιρα τον Ιανουάριο του 2015 είχε πέσει για πρώτη φορά το όνομά του στο τραπέζι, αλλά η Μπράγκα ζητούσε υπερβολικά ποσά. Τελικά, έξι μήνες αργότερα πήγε στην Βαλένθια με 9,5εκ. ευρώ και σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει κατά πολύ την προσφορά του στους Πορτογάλους (σ.σ. γύρω στα 6εκ. ευρώ), αλλά η Μπράγκα "λύγισε" στα χρήματα της ισπανικής ομάδας.

Ο Αντερλάν Σάντος απασχόλησε τους Πειραιώτες και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η απάντηση που είχαν πάρει από την Βαλένθια έκαναν λόγο μόνο για την αγορά του παίκτη και όχι για το δανεισμό του. Υπήρχε μία φημολογία ότι ακόμα και με 4-5 εκ. ευρώ ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Τελικά, έμεινε στο Μεστάγια.

ΤΟΝ ΔΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟ

Και ερχόμαστε στο "τώρα"! Η Βαλένθια είναι διατεθειμένη να τον δώσει δανεικό και προφανώς έχει ενημερωθεί και η πλευρά του ποδοσφαιριστή, η οποία τον προτείνει αριστερά - δεξιά.

Προτεραιότητα του Αντερλάν Σάντος είναι να συνεχίσει στηνPrimera Division.Από τον Ολυμπιακό δεν ακούγεται το παραμικρό για την συγκεκριμένη περίπτωση. Γενικώς, επικρατεί τις τελευταίες μέρες αρκετή μυστικοπάθεια για τις μεταγραφικές κινήσεις.

Πάντως, αν ο Αντερλάν Σάντος απασχολήσει όντως τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να τονίσουμε τα εξής: Ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με την Βαλένθια μέχρι το 2020 και οι ετήσιες απολαβές του κυμαίνονται στις 900 χιλιάδες ευρώ. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, το ενοίκιο για μονοετή δανεισμό είναι γύρω στο 1εκ. ευρώ.

Με λίγα λόγια αν ο Ολυμπιακός κινηθεί να τον πάρει δανεικό για έξι μήνες, με... μαθηματικές πράξεις οδηγούμαστε στο ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να καλύψουν το μισό συμβόλαιό του που ανέρχεται στα 450 χιλιάδες ευρώ.

Όσο για το ενοίκιο; Προφανώς και δεν θα αξιώνει η Βαλένθια 1 εκ. ευρώ για έξι μήνες, αλλά κάτι λιγότερο. Με λίγα λόγια, στον Ολυμπιακό ο εξάμηνος δανεισμός του θα μπορούσε να κοστίσει λίγο πάνω από 1 εκ. ευρώ και φυσικά στη συμφωνία θα υπάρχει και η οψιόν αγοράς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK