Τσαγκλαγιάν: Το "next big thing" του τουρκικού ποδοσφαίρου (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή του νέου μεγάλου ταλέντου της Τουρκίας, Ογκουλτσάν Τσαγκλαγιάν και το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του 19χρονου επιθετικού.

Τσαγκλαγιάν: Το "next big thing" του τουρκικού ποδοσφαίρου (VIDEOS)

Ο Ογκουλτσάν Τσαγκλαγιάν αναμένεται να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, καθώς σύμφωνα με τους Τούρκους ο 19χρονος άσος της Ερσίγεσπορ πρόκειται να ταξιδέψει τη Δευτέρα (27/07) στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους "ερυθρόλευκους". Βέβαια, υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός το υποβαθμίζει το θέμα.

Γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 1996, ο Τσαγκλαγιάν έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Μπούρσασπορ. Τον Ιανουάριο του 2014 μεταπήδησε στην Γκαζιάντεπσπορ, η οποία προσέφερε 130.000 ευρώ για να τον κάνει "δικό" της. Σε 20 συμμετοχές με την τουρκική ομάδα σημείωσε 3 γκολ, τραβώντας τα βλέμματα αρκετών ομάδων λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεις που πραγματοποίησε.

Η Ερσίγεσπορ κινήθηκε άμεσα και τον ενέταξε στο δυναμικό της έναντι 365.000 ευρώ, με τον 19χρονο άσο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2019. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια, σημειώνοντας 3 γκολ, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ στους συμπαίκτες του. Γι' αυτό το λόγο την εφετινή σεζόν παρέλαβε το βραβείο για τον καλύτερο νέο ποδοσφαιρική του πρωταθλήματος. Παράλληλα, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Τουρκίας, έχοντας συνολικά 27 συμμετοχές και 12 γκολ.

Στο παρελθόν, ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκφράσει η Γαλατασαράι, η Φενέρμπαχτσε, η Ίντερ και ο Άγιαξ, η Άστον Βίλα, καθώς κι η Μπεσίκτας η οποία κατέθεσε επίσημη πρόταση, αλλά απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Ερσίγεσπορ με συνοπτικές διαδικασίες.

Στυλ παιχνιδιού

Παρά το ύψος του (1.88) μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως κεντρικός επιθετικός όσο και στα "φτερά" της επίθεσης. Είναι ταχύς, καλός με την μπάλα στα πόδια, δοκιμάζει το πόδι του από μακρινές αποστάσεις, ενώ του αρέσει να ντιμπλάρει και να "σπάει" την μπάλα στα πλάγια στους συμπαίκτες του.

Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και παρά το νεαρό της ηλικίας του, θεωρείται ισορροπημένος παίκτης, καθώς δεν... παραμελεί τα αμυντικά καθήκοντά του. Στην Τουρκία τον αποκαλούν νέο "Πάτο", καθώς έχει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού (σε αυτό παίζει ρόλο και η ομοιότητά του με τον Βραζιλιάνο), όμως ο ίδιος έχει αποκαλύψει πως είδωλό του είναι ο πρώην άσος της Τσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Δείτε το VIDEO με τα κατορθώματά του:

Διαβάστε ακόμα:

Παίρνει Τσαγκλαγιάν ο Ολυμπιακός!

Αγνοια δηλώνει ο Ολυμπιακός για Τσαγκλαγιάν!

Γιατί δεν ήθελε τον Φινμπόγκασον ο Μόγες

News 24/7

24MEDIA NETWORK