Τζόρτζεβιτς: "Αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός"

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για τα ντέρμπι με την ΑΕΚ που έχει παίξει ως αρχηγός του Ολυμπιακού και αποκάλυψε τα πιο σημαντικά.

Τζόρτζεβιτς: "Αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός"
Τζόρτζεβιτς-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μίλησε για το ντέρμπι των νταμπλούχων Ελλάδας με την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι η ομάδα του αποτελεί το φαβορί και δεν έχει να αποδείξει κάτι.

"Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα. Αυτό δεν μπορεί ν' αμφισβητηθεί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ν' αποδείξει κάτι, η πορεία του τα λέει όλα όπως επίσης και η διαφορά που έχει από τις υπόλοιπες ομάδες στη βαθμολογία", τόνισε σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα " Goal News".

"Απ' την άλλη πλευρά όμως και η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από δύο χρόνια και θέλει να δείξει και αυτή με τη σειρά της πως ετοιμάζεται για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά. Τα τελευταία χρόνια έλειψε η ατμόσφαιρα των αγώνων με την ΑΕΚ, τώρα επανήλθε και αυτός ο πρώτος χρόνος είναι επί της ουσίας μια χρονιά προσαρμογής. Είναι όμως δεδομένο πως οι παίκτες της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό".

Ο παλαίμαχος διεθνής με την εθνική Γιουγκοσλαβίας εξήρε τον Μάρκο Σίλβα: "Έχω πει απ' το ξεκίνημα της σεζόν ότι o Σίλβα είναι προπονητής που μου αρέσει πολύ και δεν έπεσα έξω. Όσο περνά ο καιρός τόσο καλύτερη εικόνα σχηματίζω. Είναι καλός κόουτς, αλλά είναι και σοβαρός άνθρωπος και αυτό μετράει. Ξέρει την ομάδα του, έχει δώσει ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες και το πιο σημαντικό για έναν προπονητή, ο Σίλβα δεν έχει κόμπλεξ. Εχει διαχειριστεί μ' έξυπνο τρόπο τους παίκτες της ομάδας κι αυτό δεν είναι εύκολο".

"Επίσης, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ότι ο προπονητής ταίριαξε με την ομάδα. Ξέρεις αυτό δεν είναι εύκολο, να ταιριάξει δηλαδή ένας προπονητής με το στυλ της ομάδας, τη φιλοσοφία της. Πάει καλά, δίνει ευκαιρίες νομίζω ότι αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό".

Μιλώντας για τα ντέρμπι που έχει ζήσει ο ίδιος, δήλωσε: "Η αλήθεια είναι πως τα καλά παιχνίδια με την ΑΕΚ ήταν πολλά. Φαίνεται ότι μου πήγαιναν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, έπαιζα πάντα καλά. Βέβαια, δεν ήταν μόνο η καλή απόδοση, αλλά και το ότι έχω πετύχει πολλά γκολ εναντίον της ΑΕΚ. Μάλιστα, είχα πετύχει και πολλά γκολ τα οποία μας είχαν δώσει μεγάλες νίκες. Κάποια απ' αυτά ήταν καθοριστικά γιατί μας είχαν βοηθήσει σημαντικά να κατακτήσουμε τίτλους".

"Δεν ξεχνάω για παράδειγμα το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια και το γκολ που πέτυχα με φάουλ στο 92'. Είχαμε κερδίσει με 3-2 κι εκείνο το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό στο φινάλε του πρωταθλήματος. Μεγάλο ματς είχαμε παίξει και στο ΟΑΚΑ στο 4-3. Συγκλονιστικό παιχνίδι, κρίθηκε το πρωτάθλημα σ' εκείνο το ματς. Ναι, είχα σκοράρει κι εκεί. Τη θυμάμαι τη φάση, ο Ζε Ελίας μου έκανε την πάσα και πλάσαρα από το ύψος της περιοχής. Είχα πλασάρει με το δεξί πόδι".

Για τον αλησμόνητο τελικό κυπέλλου του 2009 με τα 34 πέναλτι, πρόσθεσε: "Το τελευταίο παιχνίδι μου κι έχασα και πέναλτι. Θυμάμαι ότι είπα 'αυτό είναι, τελειώνω την καριέρα μου με γκολ σε ντέρμπι και παίρνουμε το κύπελλο'. Το είχα χάσει, αλλά στη συνέχεια το έβαλα. Πήραμε την κούπα, όλα εντάξει".

"Ήταν κι ένα παιχνίδι κυπέλλου και είχαμε προηγηθεί μ' ένα σουτ λίγο έξω απ' την περιοχή στο ξεκίνημα του ματς. Η ΑΕΚ είχε πέντε δοκάρια εκείνο το μεσημέρι κι αν θυμάμαι καλά τα τρία ήταν σε μια φάση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τσάρλυ: Το μοναδικό λάθος του Πογέτ, να μην κάνει το ίδιο ο Σίλβα

Τα είπαν Σίλβα - Βρέντζος

News 24/7

24MEDIA NETWORK