Τζόρτζεβιτς: "Δεν είμαι σίγουρος πως θα μείνει ο Σίλβα"

O Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εμφανίστηκε αινιγματικός όσον αφορά στο μέλλον του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό, διαφώνησε με την άποψη πως η εφετινή ομάδα είναι η καλύτερη της 20ετίας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ρομπέρτο, ενώ τόνισε πως η ΑΕΚ είναι η μοναδική που μπορεί αυτή την στιγμή να κοντράρει τους "ερυθρόλευκους".

Τζόρτζεβιτς: "Δεν είμαι σίγουρος πως θα μείνει ο Σίλβα"
Τζόρτζεβιτς

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην "Αθλητική Κυριακή".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως δεν μιλάει συχνά: "Όταν έχω κάτι να πω θα μιλήσω. Το να βγαίνεις συνέχεια δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω άνεση με το στούντιο"

Για τις διαφορές με το παρελθόν: "Παλαιότερα το πρωτάθλημα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι ομάδες ήταν πιο δυνατές. Και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Πλέον, οι ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι αυτό έχει αντίκτυπο στην πορεία τους".

Για τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ολυμπιακού και των υπολοίπων ομάδων: "Σίγουρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό που συμβαίνει. Οι φίλαθλοι θα ήθελαν να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει τα τελευταία 3-4 χρόνια από τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό βέβαια κοστίζει στην Ευρώπη, λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα".

Για τον Σίλβα, αν μπορεί να γίνει νέος Βαλβέρδε: "Με τον Βαλβέρδε έχει διαφορετική φιλοσοφία. Ο Σίλβα είναι ένας νέος προπονητής. Διαχειρίστηκε σωστά τον Ολυμπιακό και έδεσε μαζί του. Έχει μέλλον. Είναι σοβαρός και πειθαρχημένος. Το ζήτημα είναι αν θα τον έχει και του χρόνου. Δεν το θεωρώ σίγουρο πως ο Σίλβα θα μείνει στον Ολυμπιακό".

Ποιος προπονητής ήταν ο αγαπημένος του: "Απ' όλους τους προπονητές παίρνεις κάτι. Σίγουρα, ο Μπάγεβιτς με βοήθησε πάρα πολύ. Έστρωσε την ομάδα, τη δημιούργησε. Έδωσε ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο για αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα στη συνέχεια"

Για το αν είναι ο εφετινός Ολυμπιακός ο καλύτερος της 20ετίας: "Όχι, δεν έχω την ίδια άποψη. Υπήρξαν καλύτεροι παίκτες που πέρασαν από την ομάδα κατά το παρελθόν. Σεβαστή η άποψη του Ελευθερόπουλου, αλλά ο εφετινός Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες όπως ο Τζιοβάνι, ο Καρεμπέ, ο Ριβάλντο κι ο Ζε Ελίας. Δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν είναι καλή".

Για το αν υπάρχει αντίστοιχος Τζόρτζεβιτς στον εφετινό Ολυμπιακό: "Για να υπάρχει κάποιος παρόμοιος θα πρέπει να μείνει αρκετά χρόνια. Μ' αρκετά παιδιά ήμασταν 10-12 μαζί. Για να δεθεί ένας παίκτης με μία ομάδα και να γίνει πρότυπο πρέπει να μείνει σ' αυτή".

Για τη διαφορά του Ρομπέρτο με τον Νικοπολίδη: "Ο Ρομπέρτο είναι εξαιρετικός. Αλλά είναι άλλο στυλ τερματοφύλακας σε σχέση με τον Νικοπολίδη. Ξέραμε πως αν γυρίσουμε την μπάλα στον Αντώνη δεν θα την χάσει. Ήταν σαν να έπαιζε στόπερ. Από την άλλη πλευρά ο Ρομπέρτο κάνει εξαιρετικές χρονιές στον Ολυμπιακό και παράλληλα φαίνεται πως είναι και πολύ καλό παιδί".

Για τον Φορτούνη: "Εάν εξαιρέσουμε τα χρόνια στο εξωτερικό που δεν πήγε τόσο καλά γύρισε στον Ολυμπιακό και φέτος κάνει πολύ καλή χρονιά. Έχει τις δυνατότητες να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα. Την πρώτη του χρονιά δεν είχε τόση μεγάλη συμμετοχή αλλά φέτος είναι πολύ καλός με ασίστ, γκολ και πολλά άλλα".

Για το γεγονός πως δεν βρίσκεται στον Ολυμπιακό: "Είχαμε κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση. Είχαμε κάποιες διαφωνίες. Από εκεί και πέρα, ο καθένας προχωράει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε καλή σχέση. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον... Ο χρόνος θα δείξει".

Για το αν μετάνιωσε που δεν πήγε στο εξωτερικό: "Δεν το έχω μετανιώσει. Στα πρώτα 3-4 υπήρχε πιο έντονη σκέψη, αλλά ο κ. Κόκκαλης δεν σκεφτόταν καν να με πουλήσει. Όταν περνάνε 5-6 χρόνια δένεσαι με την ομάδα".

Για το ποιος ήταν ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχε ποτέ: "Ο Τζιοβάνι. Ήταν ξεχωριστός. Τεχνική, αντίληψη παιχνιδιού. Ήταν εξαιρετικός".

Για το 7-0 με τη Γιουβέντους κι αν τον "πόνεσε": "Περισσότερο με πόνεσε το 1-1 με τον Κόντε, παρά το 7-0. Στο συγκεκριμένο ματς (σ.σ. 7-0) δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αντίθετα, στο 1-1, είχαμε καλή παρουσία".

Για το παιχνίδι της Ριζούπολης: "Ότι υπήρχε ένταση, υπήρχε. Δεν νομίζω πως ήταν τόσο μεγάλη η ένταση, όσο αυτή που έχουμε ζήσει εμείς σ' άλλα γήπεδα. Και στη Λεωφόρο και στην Τούμπα γίνονται φασαρίες. "Ανέβασαν" το θέμα για να ρίξουν αλλού τις ευθύνες. Ήμασταν πολύ καλύτεροι εκείνη την ημέρα".

Για το διπλό στη Βρέμη: "Δεν είναι πολλά και τα θυμόμαστε (σ.σ. γέλια). Ήταν θέμα τύχης και συγκυρίας. Έφυγε από πάνω μας ένα βάρος. Με το που μπαίναμε στο αεροπλάνο λέγαμε ό,τι 'τώρα θα καταφέρουμε'. Από εκεί και πέρα η ομάδα απελευθερώθηκε. Έχει κάνει πολλά δίπλα".

Για το ποια ομάδα μπορεί να κοντράρει στο άμεσο μέλλον τον Ολυμπιακό: "Στον καλύτερο δρόμο για να κοντράρει τον Ολύμπιακό είναι η ΑΕΚ. Στον ΠΑΟΚ δεν έχω καταλάβει ακόμη τι γίνεται. Το να στήσεις μία ομάδα ώστε να έχει πρωταγωνιστεί ρόλο δεν είναι εύκολο".

Κλείνοντας, ανέφερε: "Αυτό που χαίρομαι είναι πως περπατάω σ' όλη την Ελλάδα και δεν έχω αντιπαλότητες. Είτε στη Θεσσαλονίκη είτε οπουδήποτε αλλού. Ποτέ δεν προκάλεσα και ο κόσμος το σεβάστηκε. Εγώ, από την πλευρά μου, σεβόμουν τόσο τις αντίπαλες ομάδες όσο και τον κόσμο τους".

Δείτε σε VIDEΟ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr: Δεν ήμουν το παιδί του Κόκκαλη

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Οι 11 "καυτές" απαντήσεις απ'τον θρύλο του Θρύλου

Μεγάλη γκέλα για Άντερλεχτ πριν από τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK