Υπάρχει θέμα... ύψους στον Ολυμπιακό!

Γιατί ο Μπέσνικ Χάσι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να χρησιμοποιήσει τον Ρομαό στα χαφ στο ματς του Βελιγραδίου (25/7, 21.45) με την Παρτίζαν. Θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Βούκοβιτς.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLONTIAN)
olympiakos omadiki EUROKINISSI SPORTS

Είναι σε δύσκολη θέση ο Χάσι. Ή μάλλοντον έχει “πονοκεφαλιάσει” αρκετά ενόψει Παρτιζάν η ιστορία με τους στόπερ. Ο Μποτία τραυματίας, ο Ρέτσος προέρχεται από τραυματισμό αλλά ιατρικώς είναι εντάξει, ο Σισέ τον προβλημάτισε με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Βούκοβιτς δεν βρίσκεται ακόμα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Oπότε, είναι λογικό να είχε εξ αρχής στο μυαλό του τον Ρομαό για το κέντρο της άμυνας, μιας και σ' όλη την προετοιμασία ήταν ίσως ο πιο αξιόπιστος στόπερ της ομάδας!

Παρόλα αυτά, ο Χάσι είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι και λίγο πριν από τη σέντρα. Θα προτιμούσε να βάλει τον Ρομαό στα χαφ, πολύ περισσότερο τώρα που ο Ταχτσίδης θα απουσιάσει από την αναμέτρηση του Βελιγραδίου και κατ' επέκταση από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Αν ο Ταχτσίδης ήταν εντάξει, τότε δεν θα είχε κανέναν απολύτως προβληματισμό ο Χάσι για να έβαζε στόπερ τον Ρομαό. Ο λόγος είναι ένας: Η Παρτιζάν έχει πολύ ψηλά κορμιά. Έχει παίκτες που στις στατικές φάσεις είναι επικίνδυνη όταν επιτίθεται, αλλά το μυαλό των ποδοσφαιριστών της ταξιδεύει αλλού όταν αμύνεται.

Σε περίπτωση που παίξει ο Ρομαό κεντρικός αμυντικός, τότε το πιθανότερο είναι να περάσει ο Σιώπης δίπλα στον Οφόε. Ρίχνοντας μια ματιά στην ενδεκάδα σε αυτό το ενδεχόμενο, τότε θα δούμε ότι ο Ολυμπιακός θα υστερεί κατά πολύ σε ύψος. Αν παίξουν δηλαδή οι Ομάρ, Σιώπης, Κούτρης, Μάριν, Μπεν και Φορτούνης, τότε θα έχει ένα ντεζαβαντάζ στα φάουλ και στα κόρνερ. Η Παρτιζάν έχει αρκετό... ύψος στην ενδεκάδα της.

Με λίγα λόγια ο Χάσι περιμένει να δει τον Βούκοβιτς. Ο Σέρβος δηλώνει ότι θα το παλέψει για να βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Επίσης, ο Ρέτσος ναι μεν είναι καλά ιατρικώς, αλλά θέλει να τον “τσεκάρει” ο Χάσι στις δύο προπονήσεις που απομένουν έως την αναμέτρηση της Τρίτης (25/7, 21.45).

Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να έπαιζε με δίδυμο στην άμυνα τους Ρέτσο – Βούκοβιτς και τον Ρομαό δίπλα στον Οφόε. Αυτά τα δίδυμα θα προτιμούσε και για αυτό το λόγο σκοπεύει να περιμένει έως την τελευταία στιγμή προτού πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

Αν το ματς ήταν απόψε, να είστε σίγουροι ότι ο Ρομαό θα έπαιζε στόπερ. Όμως, ίσως αυτές οι δύο προπονήσεις αποδειχθούν καθοριστικές ως προς την αλλαγή πλάνων του Κοσοβάρου τεχνικού, ο οποίος – παρεμπιπτόντως – δεν τρόμαξε καθόλου με την “εξάρα” που έριξε η Παρτιζάν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Χάσι έχει ασχοληθεί και έχει μελετήσει τα δύο ματς με την Μπούντουτσνοστ. Αυτά έχει “ξεσκονίσει” και με βάση τα παιχνίδια που έδωσαν οι Σέρβοι στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα προετοιμάσει τους παίκτες του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK