Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (VIDEOS)

Η αποβολή του Μιχάλη Σηφάκη στο 25ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στο μέτριο Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου να ανεβάσει ρυθμούς, να επικρατήσει εν τέλει με 4-0 και να γιορτάσει την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας.

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Βίτορ Περέιρα άφησε στον πάγκο τους Κώστα Μήτρογλου, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Τζίμι Ντουρμάζ, οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμούς, ενώ έδωσε φανέλα βασικού σε Φράνκο Χάρα και Χόρχε Μπενίτες.

Ο Λεβαδειακός ήταν πιο επικίνδυνος στο ξεκίνημα και θα μπορούσε να προηγηθεί είτε στο 6ο λεπτό με τον Γκονσάλο Μπουσταμάντε (απέκρουσε ο Ρομπέρτο) είτε στο 15ο με τον Άλαν Πουλίδο (σε δύο περιπτώσεις).

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 25ο λεπτό, όταν ο Μιχάλης Σηφάκης αποβλήθηκε επειδή έκανε "χέρι" εκτός περιοχής (ο Κυριάκος Στρατηλάτης αντικατέστησε τον Μπουσταμάντε), οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν επιπλέον μέτρα και στο 44ο ο Χόρχε Μπενίτες βρήκε ωραία τον Ματιέ Ντοσεβί, εκείνος γύρισε παράλληλα και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες άνοιξε το σκορ.

Εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη διάθεση στο επιθετικό σκέλος και βάζοντας δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, γιόρτασε την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Με τη συμπλήρωση 55 λεπτών αγώνα, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μπενίτες διπλασίασε το προβάδισμα των "ερυθρολεύκων" με κεφαλιά, ενώ στο 60ό ο Στρατηλάτης έκανε λάθος και υπό την πίεση του Μπενίτες έδωσε την ευκαιρία στον Ντομίνγκες να ξανασκοράρει.

Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια για το τέταρτο γκολ, όμως γρήγορα αποφάσισε να ρίξει ρυθμούς προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις, προτού ο Κώστας Φορτούνης διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στην εκπνοή.

MVP

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Έβαλε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος είχε συμβολή και στα τρία γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μιχάλης Σηφάκης. Η φάση της αποβολής ενδεχομένως να έπρεπε να είχε σταματήσει για οφσάιντ, όπως και να έχει όμως, ένας τόσο έμπειρος τερματοφύλακας όφειλε να έχει καλύτερη αντίδραση, δεδομένου ότι δεν δέχθηκε πίεση.

Σχόλιο

Οι μηχανές του Ολυμπιακού ήταν στο... ρελαντί για ένα ημίχρονο και ανεβασμένες στο δεύτερο, απόρροια (και) του αριθμητικού πλεονεκτήματος. Ο κόσμος έδειξε να απολαμβάνει την απόδοση της ομάδας του, με εξαίρεση τη στιγμή της αλλαγής του Χόρχε Μπενίτες (σ.σ. ακούστηκαν αποδοκιμασίες). Ο Λεβαδειακός, από την πλευρά του, παρέμεινε στη 15η θέση, ήτοι τρεις βαθμούς κάτω από Πλατανιά, Πανθρακικό και Βέροια.

Oλυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (66' Φορτούνης), Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Ντινγκά, Ντοσεβί (60' Ελαμπντελαουί), Ντομίνγκες, Μπενίτες (67' Μήτρογλου), Χάρα.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Σηφάκης, Μπουσταμάντε (28' Στρατηλάτης), Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ (80' Τριποτσέρης), Πουλίδο, Τομάς, Ζίτο, Γιακουμάκης, Μαχαίρας (63' Μάγκας), Στάθης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK