Όσα πρέπει να προσέξετε στην 25η αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκός που χρειάζεται τον Ζέκα στο κέντρο, έναν ακόμη χαφ και “προσευχές” στα άκρα της άμυνας. Ο Ολυμπιακός που θέλει να αντέξει στην πίεση, να τρέξει και αξίζει να “φορέσει” το 4-3-3. Μεγάλη μάχη σωτηρίας στη Νέα Σμύρνη και ένας ΠΑΟΚ που πάει με χίλια προβλήματα στη Βέροια.

Όσα πρέπει να προσέξετε στην 25η αγωνιστική
INTIME SPORTS

10. Καλός και ο πόντος

Χωρίς νίκη εκτός έδρας, αήττητος στην έδρα του. Έτσι έχει φτάσει μέχρι εδώ ο Πανθρακικός, έτσι θα παλέψει για τη σωτηρία του. Ξεκουράστηκε αφού δεν έπαιξε με τη Νίκη και τώρα περιμένει τον Παναιτωλικό με τη γνωστή λογική που του έχει δώσει 6 νίκες και 6 ισοπαλίες στην έδρα του: αν δεν νικήσουμε, καλός είναι και ο πόντος, πόσω μάλλον τώρα που έχει πάρει μια σχετική απόσταση απ’τη ζώνη του υποβιβασμού.

9. Άνετος ΠΑΣ...

Όλα έχουν ένα τέλος. Ο ΠΑΣ πέρασε πολύ καλό φεγγάρι, έμεινε αήττητος για οκτώ ματς και είχε και τρεις σερί νίκες. Η ήττα ήρθε εκεί που την περιμέναμε, όταν ο Πανιώνιος πήγε με κίνητρο και παράδοση στους Ζωσιμάδες, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που μάλλον δεν “καιγόταν” για την πεντάδα που ήρθε πολύ κοντά του. Ταξιδεύει στην Καλλονή, όπου μάλλον το κίνητρο των γηπεδούχων θα είναι μεγαλύτερο.

8. ...αγχωμένη Καλλονή

Περισσότερο στην τσίτα θα είναι η Καλλονή. Με τον Βλάχο στον πάγκο ήρθε η νίκη μετά από 11 αγώνες, αλλά ακολούθησαν μια ισοπαλία και δύο ήττες για να φτάσει η Καλλονή να έχει μία νίκη στους τελευταίους 15 αγώνες. Απίστευτο αν σκεφτεί κανείς πως η Καλλονή ξεκίνησε με 5 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα στα πρώτα εννέα ματς. Εξακολουθεί να είναι μακριά απ’τη ζώνη, αλλά άνετη δεν τη λες.

7. Ο Αστέρας κόντρα στους ήρωες

Πριν έφταιγε η έλλειψη φρεσκάδας, αλλά τώρα ο Αστέρας θα ήταν φρέσκος. Έχασε καθαρά στο Αγρίνιο και τώρα η ήττα αποδόθηκε στο γεγονός πως ο αντίπαλος το ήθελε περισσότερο. Ο,τι κι αν συμβαίνει, η ομάδα του Βεργέτη δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε ματς και υποδέχεται τον ΟΦΗ χωρίς τους δύο στόπερ, Γκοϊάν και Σανκαρέ.

Κόντρα στους ήρωες του κασκαντέρ Αναστό το ζητούμενο δεν θα είναι μόνο η νίκη, αλλά μια εμφάνιση που θα επαναφέρει το καλό κλίμα.

6. Τον “φάγαμε” τον Βιγιαφάνιες

ΟΚ, σφάλαμε. Λέγε-λέγε, γράφε-γράφε, τον ματιάσαμε τον Παναιτωλικό. Το κακό ξεκίνησε με τον Μορένο, που ακόμα δεν έχει επιστρέψει, και τώρα πάει κι ο Βιγιαφάνιες, πάνω που η ομάδα του Χάβου “‘έπιασε” τον Αστέρα στη βαθμολογία και τον έχει στην ισοβαθμία. Ο Βιγιαφάνιες έσπασε το χέρι του και το θέμα είναι να μπει ο Παναιτωλικός στην πεντάδα και να περιμένει την επιστροφή του στα play-off.

Η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, αλλά το καλό για τον Παναιτωλικό είναι πως ο ΠΑΣ δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την πεντάδα και ο Ατρόμητος δεν έχει πείσει πως μπορεί να χτίσει καλό σερί.

5. Παλιός Μαντζουράκης, νέος Νιόπλιας

Τρενάκι λούνα-παρκ ο Εργοτέλης, που “σημαδεύει” τα ματς που μετράνε και πρέπει να πάρει κάτι απ’αυτά. Νικάει με ανατροπή τον Πλατανιά, συντρίβεται με 4-0 απ’τον Παναιτωλικό. Νικάει δύσκολα 3-2 τον ΟΦΗ, διασύρεται και τρώει τρία στο Φάληρο απ’τον Ολυμπιακό. Μεσοβδόμαδα έχανε 0-2 απ’τον Πανιώνιο, αλλά πάλι έβγαλε χαρακτήρα και πήρε έστω τον πόντο.

Παίζει ξανά εντός, όχι στο Παγκρήτιο, αλλά στο Γεντί Κουλέ, και Μαντζουράκης-Νιόπλιας θα δώσουν το δεύτερο ματς με τις νέες ομάδες τους. Ψήφο στον “παλιό”.

4. Μόνο η Παναγιά

Ο ΠΑΟΚ έχει: τέσσερα ματς χωρίς νίκη, προπονητή που έχει παραιτηθεί αλλά συνεχίζει, τεχνικό διευθυντή που έχει παραιτηθεί δύο φορές αλλά συνεχίζει, παίκτη που έχει χαρακτηρίσει δημόσια ψεύτη τον προπονητή, αλλά κανείς δεν του έχει κάνει τίποτα, απόντες τους Ρατς, Κλάους, Τζανδάρη και Σαλπιγγίδη, αμφίβολο τον Τζιόλη και έναν προπονητή που δηλώνει πως δεν βλέπει άλλον να βοηθάει εκτός απ’την Παναγιά.

Τα γράψαμε όλα μαζί για να καταλάβει κανείς σε τι κατάσταση πάει ο ΠΑΟΚ να παίξει στη Βέροια.

3. Ντέρμπι σωτηρίας, με Μάντζιο στη Νέα Σμύρνη

Ο Πανιώνιος πρώτα έφτασε μέχρι εδώ χάρις στους βαθμούς που έπαιρνε στη Νέα Σμύρνη και μετά μπόρεσε να κάνει και το δύσκολο, να τα καταφέρει και εκτός. Νίκησε στα Γιάννενα και πήρε το Χ απ’τον Εργοτέλη, αν και θα μπορούσε να πάρει κι εκεί το διπλό και να ανασάνει βαθιά. Δεν μπορεί να χαλαρώσει, αφού υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδας και τις ενώνει ο Μάντζιος, που θα επιστρέψει στη Νέα Σμύρνη ως αντίπαλός προπονητής. Στο ντεμπούτο του του έκανε “κηδεία” η Βέροια και το ματς της Κυριακής είναι οριακό και για τις δύο ομάδες. Δύσκολα λες πως το ντέρμπι στη Λεωφόρο είναι πολύ πιο σημαντικό απ’τη μάχη της σωτηρίας στη Νέα Σμύρνη.

2. Γιατί όχι 4-3-3;

Ανεξαρτήτως του τι έγινε στην Ουκρανία, ο Περέιρα έχει δώσει συνοχή και ισορροπία στον Ολυμπιακό. Μόνο που ο Σαντάνα έχει καταφέρει να γίνει ανεπιθύμητος μετά από μόλις πέντε αγώνες, ενώ πλέον και ο Σιόβας έχει αρχίσει να μαζεύει γκρίνια. Πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, το πως θα διαχειριστεί την πίεση ψηλά, αυτό δηλαδή που τον έκοψε στα δύο στο ματς με την ΑΕΚ.

Σίγουρα δεν είναι κατάλληλο το δίδυμο Εντινγκά-Μιλιβόγεβιτς, ενώ αυτό του Μανιάτη με τον Κασάμι είχε θέματα στην πλάτη του στο 2ο ημίχρονο στην Ουκρανια. Απορία: αφού ο Περέιρα γουστάρει το 4-3-3, γιατί δεν το “φοράει” στη Λεωφόρο; Μιλιβόγεβιτς μπροστά απ’την άμυνα για ασφάλεια και καλή κυκλοφορία, δύο box-to-box μέσοι μπροστά του με Κασάμι-Μανιάτη για να πιέσει ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός.

Και μην πει κανείς πως θα είναι πρόβλημα να πάει ο Τσόρι στο ένα άκρο της επίθεσης, πχ αριστερά. Πρώτον, γιατί ο Αργεντινός το έχει κάνει αυτό σε κάποια ματς με τον Μίτσελ, να παίζει τύποις στο πλάι και στη φάση κατοχής να έρχεται κεντρικά. Δεύτερον, γιατί σιγά τα πολλά που δίνουν οι ακραίοι στον Ολυμπιακό, ώστε να είναι “πείραμα” το να παίξει εκεί ο Ντομίνχες.

Αν πάντως διατηρηθεί το 4-2-3-1 και με δεδομένο πως όλοι πλέον έχουν πάρει χαμπάρι τον Αφελάι, οι επιλογές είναι δύο. Είτε παίζει ο Φορτούνης αριστερά, ώστε ο Τσόρι να έχει κι άλλον έναν play-maker να τον βοηθάει, είτε αξίζει να δούμε αυτό που έχουμε συζητήσει εδώ και πολύ καιρό. Να πάει ο Τζίμι αριστερά, μπας και βρει απέναντί του την προβληματική πλευρά του Παναθηναϊκού και “αναστηθεί”.

1. Παναθηναϊκός με αναγκαιότητα νίκης

Ο Παναθηναϊκός δίνει ματς με πραγματική αναγκαιότητα νίκης και σοβαρό διακύβευμα για τρίτη φορά στη σεζόν. Και οι δύο προηγούμενες φορές ήταν στη Λεωφόρο, με αποτυχία κόντρα σε Σταντάρ Λιέγης και Ξάνθη. Αυτή τη φορά δεν παίζεται πρόκριση ή αποκλεισμός, αλλά είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη και μόνο νίκη με τον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως του αν μπορεί μετά να διεκδικήσει ή να πάρει το πρωτάθλημα.

Απ’τη στιγμή που θα είναι μάλλον αυτοκτονικό για τον Παναθηναϊκό να μην έχει τον Ζεκά στο κέντρο, η ομάδα του Αναστασίου θα έχει σίγουρα ερωτηματικά στο άκρα της άμυνας και την ελπίδα πως οι παίκτες του Ολυμπιακού που θα πάνε πάνω τους θα συνεχίσουν να μην προσφέρουν πολλά.

Ακόμα και με τον Ζεκά στο κέντρο, ο Παναθηναϊκός σίγουρα χρειάζεται έναν έξτρα χαφ που θα του τον στερήσει η επιλογή να ξεκινήσουν μαζί Πέτριτς, Καρέλης και Μπεργκ. Τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού είναι τέτοια, ειδικά απέναντι σε πίεση, που αρκεί το δίδυμο του Καρέλη με τον Μπεργκ για να τα εκμεταλλευτεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK