Το "ψάχνει" για δανεισμό του Ζοάο Σμιντ

Ο ΠΑΟ εξετάζει με προσοχή την περίπτωση του 24χρονου Βραζιλιάνου χαφ της Αταλάντα, ανεξαρτήτως της εξέλιξης στο «φλερτ» του Ζέκα με την Κοπεγχάγη. Το παρασκήνιο του αριστεροπόδαρου πρώην μέσου της Σάο Πάουλο, ο δίαυλος με τους «μπεργκαμάσκι» και η διάθεση των Ιταλών να τον δανείσουν. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Το "ψάχνει" για δανεισμό του Ζοάο Σμιντ

Ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα έχει η υπόθεση του Ζέκα Ροντρίγκες με την Κοπεγχάγη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξέταζε εδώ κι αρκετό το ενδεχόμενο επιπλέον ενίσχυσης της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, αφού ήθελε να υπάρχει ένα αξιόπιστο (και πολύ πιο δημιουργικό) μπακ-απ πίσω απ’ τον Ελληνοπορτογάλο μέσο και τον Δημήτρη Κουρμπέλη στον άξονα της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» είχαν κάνει ένα πρώτο «σκανάρισμα» της αγοράς για να τσεκάρουν κάποιους αξιόλογους κεντρικούς μέσους, επικεντρώνοντας το πεδίο αναζήτησής τους, ως επί το πλείστον σε περιπτώσεις «δανεικών», αφού το μπάτζετ τους (μετά και τις μεταγραφές των Τσάβες, Ινσούα) είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένο και δεν επιτρέπει μεγάλα «ανοίγματα». Εκτός δε, αν στην πορεία υπάρξει «πράσινο φως» από τη διοίκηση για επιπλέον άνοιγμα της… κάνουλας, κάτι που ωστόσο, επί του παρόντος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Οι πληροφορίες του Contra.gr από την Ιταλία, αναφέρουν πως μία απ’ τις περιπτώσεις απ’ την Serie A που «ψάχνει» με ιδιαίτερη προσοχή ο Παναθηναϊκός, αφορά τον Βραζιλιάνο Ζοάο Σμιντ ο οποίος ανήκει στην Αταλάντα.

«Παιδί» των ακαδημιών της Σάο Πάουλο, ο 24χρονος (γεννηθείς στις 19 Μαΐου 1993) Σμιντ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο ως ελεύθερος με τους «μπεργκαμάσκι» στις 8 του περασμένου Ιούλη, σ’ ένα σούπερ… deal που έπιασε στον «ύπνο» τόσο την ομάδα του, όσο και αρκετά ακόμη κλαμπ της Ισπανίας και της Ιταλίας που είχαν βάλει στα ραντάρ τους τον αριστεροπόδαρο μέσο.

Ο Σμιντ έχει προταθεί εδώ και περίπου δέκα μέρες στους «πράσινους» (εκπροσωπείται απ’ το ίδιο γραφείο μάνατζερ που έχει και τον Εμάνουελ Ινσούα) κι ο Παναθηναϊκός εξετάζει πολύ προσεκτικά τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού είναι από τις περιπτώσεις που αρέσουν κι έχουν ήδη ξεχωρίσει στη λίστα με τους υποψήφιους χαφ..

Δεν πρόκειται βεβαίως για «εύκολη» περίπτωση, ωστόσο στον Παναθηναϊκό ποντάρουν στον πολύ καλό δίαυλο επικοινωνίας και στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν «χτίσει» με την Αταλάντα απ’ τον δανεισμό του Καμπέσας (οι άνθρωποι της ομάδας μιλούν απευθείας με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου του Μπέργκαμο, Γκαμπριέλε Ζαμάνια) εφόσον αποφασίσουν να προχωρήσουν πολύ πιο επίσημα το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ιταλική ομάδα δεν συζητάει τίποτα περισσότερο από μονοετή δανεισμό του παίκτη, αφού τον θεωρεί ένα πολύ καλό πρότζεκτ για το μέλλον. Δεδομένου ωστόσο, ότι το ρόστερ της ομάδας είναι πολύ «γεμάτο» στον άξονα (υπάρχουν επτά κεντρικοί χαφ -Φρέλερ, Ντε Ρουν, Μελεγκόνι, Κριστάντε, Χάας, Σμιντ, Πεσίνα- την ώρα που η διοίκηση της Αταλάντα είναι σε συζητήσεις με τη Λέστερ και για τον 25χρονο Γάλλο μεσοαμυντικό, Ναμπαλί Μεντί), οι «μπεργκαμάσκι» δεν είναι αρνητικοί να δοθεί κάπου ο 24χρονος μέσος, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει πολύ πιο έτοιμος την επόμενη σεζόν στο Μπέργκαμο. Όπως δηλαδή έκαναν και στην περίπτωση του Καμπέσας.

Επί του παρόντος το όνομα του Σμιντ (που ήταν στον πάγκο της Αταλάντα στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο, κόντρα στη Ρόμα) είναι σ’ αυτά που εξετάζονται με προσεχή απ’ το «τριφύλλι» -επαναλαμβάνουμε ανεξαρτήτως της πορείας που θα πάρει η υπόθεση του Ζέκα- και μέσα στο σαββατοκύριακο το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK