Επίσημη πρόταση της Ταγέρες σε ΠΑΟ για Τσάβες

Στην τελική ευθεία το θέμα της πώλησης του Αντρές Τσάβες στην 4η ομάδα της Αργεντινής που θα ανακουφίσει το "πράσινο" ταμείο και θα απαλλάξει το "τριφύλλι" από μία υπόθεση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο… βάσανο. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός "καίγεται" με ένα σωρό ανοικτά, οικονομικά μέτωπα (προσφυγές, καταγγελίες, επαφές με πιστωτές κ.ο.κ.), αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη μία πολύ σημαντική, οικονομική υπόθεση, η οποία μπορεί να προσφέρει τεράστια οικονομική "ανάσα" στους "πράσινους". Ο λόγος για την επικείμενη πώληση του Αντρές Τσάβες, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει πλέον δρομολογηθεί, με το "τριφύλλι" να "απαλλάσσεται" απ’ το πολύ βαρύ συμβόλαιο του "Κομαντάντε" και παράλληλα να βγάζει από πάνω του τον… βραχνά της Μπόκα Τζούνιορς.

Απ’ την ημέρα που ξεκαθαρίστηκε, μετά το ταξίδι του απεσταλμένου του Παναθηναϊκού Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο στο Μπουένος Άιρες, πως ο Αργεντινός επιθετικός, δεν επιθυμεί πλέον να επιστρέψει στην Αθήνα, οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" σε συνεργασία με τον ατζέντη του 26χρονου άσου, Φεντάντο Ιντάλγο, αναζήτησαν μία συμβιβαστική λύση που θα εξυπηρετούσε όλες τις πλευρές, προκειμένου να μην φτάσουν στα άκρα και σε δικαστικές διαμάχες (καταγγελίες στη FIFA κλπ) που θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην ούτως ή άλλως, πολύ δύσκολη υπόθεση.

Ετσι όπως τα… είχε κάνει άλλωστε ο Τσάβες, με την απόφασή του να πάρει… άδεια απ’ τη σημαία και να επανεγκατασταθεί στην πατρίδα του τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η λύση της πώλησης ήταν πλέον μονόδρομος. Από τότε ο Παναθηναϊκός κι ο ατζέντης του παίκτη ήταν σε ανοικτή γραμμή, αξιολογώντας το δεδομένο ενδιαφέρον που υπήρχε από αρκετά κλαμπ της Λατινικής Αμερικής, όπου το όνομα του 26χρονου άσου έχει μεγάλη "πέραση".

Οι δε προτάσεις, θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερες, εάν δεν έβαζε… εμπόδια ο παίκτης, αξιώνοντας να πάρε μεταγραφή μόνο σε σύλλογο της πατρίδας του, προκειμένου να μην βρίσκεται μακριά απ’ την αγαπημένη του κόρη. Το τελευταίο δεκαήμερο, υπήρξε πολύ "ζεστό" ενδιαφέρον από τρία κλαμπ της Αργεντινής: Την Ταγέρες, τη Μπελγράνο και την Ουρακάν. Μία ωστόσο, έκανε το… βήμα παραπάνω για τον "Κομαντάντε".

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Contra.gr απ’ την Αργεντινή, η 4η στο πρωτάθλημα Αργεντινής, Ταγέρες του βαθύπλουτου Αντρές Φάσι έχει φτάσει ήδη σε προφορική συμφωνία με τον Τσάβες για συμβόλαιο 2,5 ετών και παράλληλα έχει στείλει ήδη την πρότασή της προς τον Παναθηναϊκό, για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του, που έχουν πάρει στην κατοχή τους οι "πράσινοι" απ’ το περασμένο καλοκαίρι (έχουν από 25% η Μπόκα και η Μπάνφιλντ).

Το ακριβές ύψος της πρότασης της Ταγέρες δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως προσεγγίζει το 1 εκατ. δολάρια. Και πλέον η όλη διαδικασία, μπαίνει στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης, με τον Παναθηναϊκό να προχωράει τις συζητήσεις, για να "κλειδώσει" η πώληση του "Κομαντάντε"!

Τι θα γλιτώσει ο Παναθηναϊκός; Πρώτα απ’ όλα το πολύ υψηλό συμβόλαιο του Αργεντινού φορ, που μαζί με την εφορία έφτανε το 1,3 εκατ. ευρώ για την εφετινή σεζόν και λίγο κάτω απ’ τα 4 εκατ. ευρώ στο σύνολο, σε βάθος τριετίας! Από εκεί και πέρα, με τα χρήματα που θα λάβουν οι "πράσινοι" (εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τσάβες στην Ταγέρες) θα δοθούν αμέσως στη Μπόκα (μια στη Μπάνφιλντ), προκειμένου ο Παναθηναϊκός να "πατσίσει" το χρέος που έχει το "τριφύλλι" από την καλοκαιρινή μεταγραφή του παίκτη.

Το επόμενο 48ωρο θα είναι καθοριστικό, εντούτοις, όλα δείχνουν πως οι "πράσινοι" θα καταφέρουν να ξεπεράσουν με το μικρότερο δυνατό "κόστος" μία υπόθεση που είχε πάρει πολύ αρνητική τροπή το τελευταίο 20ήμερο, βγάζοντας από πάνω τους ένα οικονομικό "βάσανο" που θα μπορούσε να τους δημιουργήσει πολύ μεγάλα "ζητήματα" στο (άμεσο) μέλλον…

News 24/7

24MEDIA NETWORK