Η τιμωρία του Παναθηναϊκού: -3 βαθμοί, δεν γίνεται το ντέρμπι

ΒΑΡΙΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ! Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι του "Απόστολος Νικολαΐδης" και κατακύρωσε το παιχνίδιι με 3-0 στον Ολυμπιακό, με συνέπεια να μην γίνει το παιχνίδι. Αναλυτικά η απόφαση.

Η τιμωρία του Παναθηναϊκού: -3 βαθμοί, δεν γίνεται το ντέρμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αποφάσισε να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό για τα γεγονότα στο ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ στη Λεωφόρο το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου.

Οι "πράσινοι" χάνουν τον αγώνα της 11ης αγωνιστικής με σκορ 3-0, ένα παιχνίδι που κατακυρώνεται στους "ερυθρολεύκους" μαζί με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Επιπλέον, αφαιρούνται τρεις βαθμοί, αφού ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι ο Παναθηναϊκός είναι υπεύθυνος για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Τέλος, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές τεσσάρων αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και συνολικό πρόστιμο 190.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απευθυνθούν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για να διεκδικήσουν τη μείωση της ποινής και κυρίως να εξαλείψουν την αφαίρεση βαθμών και να διεκδικήσουν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Η ποινή:

"Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας". Επίσης, "Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων": Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)".

Μετά την τιμωρία του Παναθηναϊκού η βαθμολογία σε 12 αγώνες διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ολυμπιακός 36β.

2. ΑΕΚ 23β.

3. Πανιώνιος 22β.

4. Αστέρας Τρίπολης 21β.

5. Παναθηναϊκός 19β.

6. ΠΑΟΚ 16β. (σε 11 αγώνες)

Η απολογία

Οι "πράσινοι" είχαν απολογηθεί την Παρασκευή μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Κάρμη, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν παράνομη και εσφαλμένη η απόφαση του διαιτητή Ανδρέα Παππά για ματαίωση του αγώνα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του.

Ο πρόεδρος έκανε πολλές ερωτήσεις στους ανθρώπους των "πρασίνων" για τα αντικείμενα που πέρασαν οι οπαδοί της ομάδας μέσα στο γήπεδο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε μια μπαταρία μοτοσυκλέτας η οποία βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Η τιμωρία του Παναθηναϊκού: -3 βαθμοί, δεν γίνεται το ντέρμπι
INTIME SPORTS

Ο μάρτυρας της ΠΑΕ και υπεύθυνος ασφαλείας, Γιάννης Παναγιωτίδης, τόνισε πως μετά τις φωτοβολίδες που έπεσαν στο χορτάρι του γηπέδου, δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή ένταση και πως το ματς θα μπορούσε να γίνει κανονικά. Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του κ. Παππά για ματαίωση, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον διαιτητή "ηθικό αυτουργό" των όσων έγιναν.

Επίσης, προσκομίσθηκε η απόφαση της ΕΠΟ για το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005, όταν επίσης είχαν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια πριν την έναρξή του, όμως σε δεύτερο βαθμό η επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε την επανάληψή του.

Λίγο πριν το τέλος της απολογίας του Παναθηναϊκού, η έτερη νομική εκπρόσωπος των "πρασίνων" και μέλος του ΔΣ της "πράσινης" ΠΑΕ, Αθηνά Μπαλωμένου, ζήτησε από τον πρόεδρο να μην εξουθενώσει με την απόφασή του την ομάδα για κάτι που δεν έχει καν την υπαιτιότητα. Το αίτημα του Παναθηναϊκού ήταν η επανάληψη του αγώνα, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός υπέβαλε υπόμνημα, στο οποίο απάντησε το "τριφύλλι" και αυτή ήταν η αιτία της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι διάλογοι κατά την απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK