Άκυρο σε Παναθηναϊκό για αλλαγή Αρετόπουλου

Το αίτημα του Παναθηναϊκού που δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από την ΚΕΔ. Ποιος ο κίνδυνος για τους "πράσινους", εφόσον κάνουν πράξη τα λεγόμενα τους και κινηθούν νομικά κατά όσων - θεωρούν - ότι τους αδικούν.

Στο κενό πέφτει το αίτημα του Παναθηναϊκού για αντικατάσταση του διαιτητή Αλέξανδρου Αρετόπουλου στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας υποστήριζαν ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Τρικαλινού ρέφερι, γιατί αφενός δεν προβλέπεται πουθενά στον κανονισμό παρά μόνο εφόσον ο ίδιος δηλώσει κώλυμα αφετέρου θα προκύψει δεδικασμένο για το μέλλον για ανάλογες περιπτώσεις.

O κίνδυνος αποβολής

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση του Παναθηναϊκού να προσφεύγει στα δικαστήρια "για την αποκατάσταση της ηθικής και περιουσιακής βλάβης του και ατομικά κατά των προσώπων που συνεχίζουν να προασπίζουν μέσω των πράξεων και των αξιωμάτων τους το διεφθαρμένο σύστημα", από την ΕΠΟ υπήρξε απάντηση μέσω επιστολής στη Super League.

Ωστόσο, από την Ομοσπονδία υπενθύμιζαν - μέσω διαρροών - ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται και το άρθρο 35 του ΚΑΠ το οποίο προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα η προσφυγή διαρκεί, με απόφαση της διοργανώτριας, της Super League δηλαδή.

Μάλιστα, στον Κανονισμό έχει περάσει το περασμένο καλοκαίρι, άρθρο που προβλέπει πρόστιμο 50.000 ευρώ για την διοργανώτρια, εφόσον δεν επιβάλλει την ποινή και επιπρόσθετη προειδοποίηση για αφαίρεση του δικαιώματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Στο Πάρκο Γουδή, εξάλλου, επικαλούνται και τον κανόνα 5, στους κανόνες παιχνιδιού της FIFA στο οποίο σημειώνεται ότι "ένας διαιτητής (ή κατά περίπτωση, ένας βοηθός διαιτητή ή τέταρτος διαιτητής) δεν υπέχει ευθύνη για... οποιαδήποτε ζημία σε περιουσιακό στοιχείο οποιασδήποτε μορφής οποιαδήποτε άλλη ζημία υπέστη οποιοδήποτε άτομο, ομάδα, εταιρεία, ομοσπονδία ή άλλο όργανο, που οφείλεται ή ενδεχόμενα να οφείλεται σε οποιαδήποτε απόφαση που ενδεχόμενα λάβει σύμφωνα με τους όρους των Κανόνων Παιχνιδιού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Ζητήσαμε την αλλαγή στον ορισμό Αρετόπουλου"

Στην αντεπίθεση η ΕΠΟ: "Τιμωρήστε τον Παναθηναϊκό"