Αμπέντ: "Είμαι ανοιχτός για τον Παναθηναϊκό"

Ο Μεχντί Αμπέντ δηλώνει πως: "στόχος μου τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι να αγωνιστώ κάπου που θα μου δίνεται η ευκαιρία να παίζω ποδόσφαιρο κάθε Σαββατοκύριακο" ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα για επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND -  NOVEMBER 1: Mehdi Abeid of Newcastle runs during the Barclays Premier League match between Newcastle United and Liverpool at St.James' Park on November 1, 2014, in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)
NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - NOVEMBER 1: Mehdi Abeid of Newcastle runs during the Barclays Premier League match between Newcastle United and Liverpool at St.James' Park on November 1, 2014, in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images) NEWCASTLE UTD VIA GETTY IMAGES

Διαβάστε τι δήλωσε σχετικά στο Goal:

"Έχω συμβόλαιο ενός χρόνου ακόμη με τη Νιουκάστλ. Ο στόχος μου ωστόσο, τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι να αγωνιστώ κάπου που θα μου δίνεται η ευκαιρία να παίζω ποδόσφαιρο κάθε Σαββατοκύριακο. Για να δείχνω τι μπορώ να κάνω σε σταθερή βάση. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την πορεία της καριέρας μου, να παίξω σερί ματς σ΄ αυτή τη σεζόν. Για την ώρα δεν έχω την παραμικρή ιδέα το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πρέπει να μιλήσω με τη Νιουκάστλ και να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή το μέλλον μου... Το πρωί της Δευτέρας, θα φύγω από το Παρίσι για την Αγγλία για να είμαι παρών στην έναρξη της προετοιμασίας".

Για την ενημέρωση που έχει από τη Νιουκάστλ, τόνισε: "Κάναμε μία συζήτηση πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά δεν προχωρήσαμε παραπέρα, γιατί δεν έχω συναντηθεί ακόμη με τον νέο προπονητή της Νιουκάστλ, τον κ. Στιβ ΜακΚλάρεν. Πρώτα θα πρέπει να μιλήσω μαζί του, για να γνωρίζω ποια είναι τα πλάνα του για μένα. Και όταν γίνει αυτό θα ζυγίσω τα δεδομένα για να δω ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για μένα".

Για το αν είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό: "Είχα πληροφορηθεί γι΄ αυτό. Υπήρξαν επαφές... Για να είμαι ειλικρινής, πριν από λίγο καιρό είχα μιλήσει με τον κόουτς, τον κ. Αναστασίου. Ήταν ξεκάθαρος απέναντί μου. Μου είπε "Μεχντί, θέλω να επιστρέψεις στην ομάδα" και μου ανέλυσε κάποια πράγματα. Αλλά στην πορεία γνωρίζω ότι οι δύο ομάδες δεν κατέληξαν σε συμφωνία, για να προχωρήσει η όλη διαδικασία και να πάρω μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Γενικά η όλη κατάσταση με τη Νιουκάστλ ήταν δύσκολη, διότι η ομάδα είχε πλέον νέο προπονητή και γνωρίζω ότι -όπως έγινε και με άλλους παίκτες- θέλει πρώτα να μιλήσω μαζί μου, για να πάρει τις τελικές αποφάσεις".

Για το αν θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό: "Βεβαίως! Είμαι ανοιχτός σε όλες τις πιθανότητες. Όπως είπα και πριν ο σκοπός μου είναι να παίξω επιτέλους ποδόσφαιρο σε σταθερή βάση την επόμενη σεζόν. Αυτό δεν έγινε πέρσι στη Νιουκάστλ. Είμαι πλέον σχεδόν 23 ετών και θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο, να βελτιωθώ, να δείξω τι μπορώ να κάνω κι όχι απλά να μένω στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι η καλύτερη επιλογή για να τα πετύχω όλα αυτά και είμαι πάντα ανοιχτός στην προοπτική της επιστροφής".

Αναφερόμενος στα όσα του είπε ο Μπεργκ, τόνισε: "Ήταν ειλικρινής μαζί μου και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "έλα πίσω, θα φτιάξουμε μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα την επόμενη σεζόν και πρέπει να είσαι εδώ". Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους του κι αισθάνθηκα πολύ κολακευμένος, να σου λέει ένα τέτοιο πράγμα, ένας παίκτης σαν τον Μάρκους. Ο ίδιος μου είπε ότι είναι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος εδώ. Απολαμβάνει κάθε στιγμή στον Παναθηναϊκό και φέτος θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα με την ομάδα. Το θέλει πολύ διότι πέρσι είχε μια δύσκολη σεζόν, με τον τραυματισμό του και κάποιες ατυχίες που δεν του επέτρεψαν να είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας".

Για το αν ο λόγος που δεν "έκλεισε" στον Παναθηναϊκό ήταν οικονομικός: " Ενημερώθηκα πως υπήρξε κι αυτή η πληροφορία και θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ειλικρινής. Εάν ήταν θέμα οικονομικό θα το έλεγα. Δεν ήταν όμως... Στο ποδόσφαιρο, αν δεσμεύεσαι με συμβόλαιο με μία ομάδα, δεν μπορείς να διαπραγματευτείς με μια άλλη χωρίς την άδεια του κλαμπ που ανήκει. Αυτό είναι ξεκάθαρο... Οι δύο ομάδες είχαν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία, οπότε κι εγώ από την πλευρά μου δεν μπορούσα να μιλήσω για οικονομικά ή για οτιδήποτε άλλο είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με οποιοδήποτε άλλο κλαμπ. Δεν είναι λοιπόν σωστό να λέγονται αυτά. Ποτέ δεν ζήτησα πολλά λεφτά και το λέω ξεκάθαρα πως όλο αυτό που κυκλοφόρησε δεν είναι σωστό. Δεν ισχύει".

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: "Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γύρω από την πολιτική και το πώς έφτασε σ΄ αυτό το σημείο η κατάσταση στην Ελλάδα. Κατανοώ όμως και βλέπω ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα και πως ο κόσμος είναι πολύ μπερδεμένος, προβληματισμένος για το αύριο. Είναι λογικό κάθε παίκτης να προβληματιζόταν με αυτή την κατάσταση, αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι θα με σταματούσε κάτι τέτοιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK