Ανακαίνιση της Λεωφόρου με... Λάτση

Μετά την έντονη φημολογία για συνεργασία Αλαφούζου-Λάτση στη διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών, τώρα έρχονται ακόμα πιο κοντά με αφορμή το γήπεδο της Λεωφόρου. Δημοσίευμα της εφημερίδας "Livesport" αποκαλύπτει ότι η κατασκευαστική "LAMDA DEVELOPEMENT" συμφερόντων Λάτση, είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ανακαίνιση της Λεωφόρου με... Λάτση

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονη φημολογία για συνεργασία Γιάννη Αλαφούζου - Μαριάννας Λάτση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τώρα οι δύο πλευρές έρχονται ακόμα πιο κοντά με αφορμή το γήπεδο της Λεωφόρου.

Όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας " Live Sport", η κατασκευαστική "LAMDA DEVELOPMENT", συμφερόντων Λάτση, είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την ανακαίνιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Όπως σημειώνεται, ο πρόεδρος των "πρασίνων" βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία και οι εξελίξεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ακόμη πως ο ισχυρός άνδρας του "τριφυλλιού" θέλει να επισπεύσει την έναρξη των έργων στο "Απόστολος Νικολαΐδης", στα οποία θα είναι και χρηματοδότης.

Επιπλέον, στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Σπύρου Λάτση ή του Ομίλου Λάτση στον Παναθηναϊκό, παρά τη διαφαινόμενη συνεργασία με τον σύλλογο για το γήπεδο.

Ανακαίνιση της Λεωφόρου με... Λάτση

Οι πιθανές διαφωνίες στον νόμο Καλαφάτη

Στον Παναθηναϊκό επιθυμούν να κινηθούν στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος Καλαφάτη και οι μελέτες που θα κατατεθούν προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές θα βασίζονται στις σχετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο του 2014 και αφορούν την Επέκταση Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Η εφαρμογή του αναμένεται να γίνει ουσιαστικά για πρώτη φορά και αυτό σημαίνει ότι στο "τριφύλλι" δεν γνωρίζουν ακόμα εάν θα προκύψουν αντιδράσεις από φορείς όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας ή από ομάδες πολιτών όπως ο Πολιτιστικών Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κέντρο Αμπελοκήπων, που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για ορισμένα σημεία του νόμου.

Τι ισχύει με το κονδύλι της Περιφέρειας

Η... νίκη στη διαμάχη με το Ελεγκτικό Συμβούλιο για το θέμα του κονδυλίου της Περιφέρειας για την επιχορήγηση 7.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου ίσως να αποδειχθεί αχρείαστη.

Μετά από αρκετό καιρό και μία διαδικασία εφέσεων, ο Παναθηναϊκός κέρδισε την υπόθεση και στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2016 τα χρήματα είναι δεσμευμένα προς χρήση για την ανακαίνιση του γηπέδου.

Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειάζονται διαδικασίες που σε ρυθμούς... ξένου Δημοσίου θα διαρκέσουν 13 μήνες, ενώ σε αυτούς του ελληνικού, ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να αρχίσει τα έργα με ίδια κεφάλια και να προσπαθήσει παράλληλα να τρέξει τις χρονοβόρες διαδικασίες για να αξιοποιήσει τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής σε δεύτερο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαψεύδει για Λάτση ο Παναθηναϊκός

Δημήτρης Κριτής: Με Περιφέρεια ΧΩΡΙΣ Λεωφόρο ή το αντίστροφο;

Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK