Αναστασίου: "Είμαστε ανώτεροι από τη Μίντιλαντ"

O τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, παρευρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν το ματς με την Μίντιλαντ για τα πλέι οφ του Europa League και έδωσε τις απαντήσεις τους ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης.

Αναστασίου: "Είμαστε ανώτεροι από τη Μίντιλαντ"

Ο Γιάννης Αναστασίου παρευρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου, μια ημέρα πριν το ματς των Πλέι-Οφ του Europa League με τη Μίντιλαντ και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την αναμέτρηση. Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός τους "τριφυλλιού":

Δεν ξέρω τι εκόνα επικρατεί για τη Μίντιλαντ, αλλά είναι μία ομάδα δυνατή, ομάδα κανονική και χρειάζεται προσοχή. Δεν έχει μεγάλη ποιότητα, είμαστε ανώτεροι αλλά είδαμε ότι αυτό δεν φτάνει στα λόγια. Πρέπει να το δείξουμε στην πράξη. Το είδαμε με τη Σταντάρ. Ήμασταν ανώτεροι και δεν το αξιοποιήσαμε, Κάναμε επιπόλαια λάθη στην άμυνα και μας κόστισαν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλέψαμε καλά και έχω την αίσθηση ότι θα κάνουμε ότι πρέπει.

Νομίζετε ότι το ματς θα κριθεί στην πίεση στην άμυνα και στους κεντρικούς χαφ;

Που ξέρετε τι είπα στους παίκτες μου; (γέλια) Είναι ομάδα ικανή στο transition και στην κόντρα. Δουλέψαμε στην προπόνηση σε όσα έπρεπε, θα κάνουμε ευκαιρίες και είπα στα παιδιά ότι θα πρέπει να τις τελειώσουμε.

Με ποιο σκορ θα είστε ικανοποιημένος; Με βάση το σκάουτινγκ που κάνατε τη φοβάστε εντός ή εκτός;

Η πρόκριση θα κριθεί στα δύο ματς. Εχω διαπιστώσει ότι εκτός είναι πιο επικίνδυνη.

Σας προβληματίζει ότι η Μίντιλαντ είναι πιο έτοιμη;

Όταν μία ελληνική ομάδα παίζει Αύγουστο βρίσκεται πιο πίσω σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές. Είναι και οι συνθήκες στην ομάδα. Όμως, στα ματς με τη Σταντάρ ήμασταν έτοιμοι. Το ίδιο θα γίνει αύριο από πλευράς τρεξιμάτων. Το θέμα είναι να φορμαριστούμε την κατάλληλη στιγμή.

Γιατί έχουμε κάποιους σημαντικούς παίκτες σε επίπεδο ετοιμότητας αλλά δεν έχουν εξίσου καλή φόρμα. Αλλά αυτό ισχύει για κάποιους παίκτες, αργούν να πάρουν μπρος. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη για την ομάδα και θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει.

Με δεδομένο ότι το ματς γίνεται στη Λεωφόρο, πως θα περάσετε στους παίκτες ότι πρέπει να διαχειριστούν το βάρος του φαβορί;

Πάντα στη Λεωφόρο θέλουμε τη νίκη. Υπάρχει η αίσθηση ότι πρέπει να παίξουμε φουλ επίθεση και αυτό περνάει στους παίκτες υποσυνείδητα. Το δουλεύουμε για να ανταπεξέλθουμε στην πίεση της Λεωφόρου. Να το διαχειριστούμε σωστά. Αυτό είναι κάτι που μας έχει περάσει στο μυαλό μας και των φιλάθλων μας.

Τα παιδιά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, τους έχω εμπιστοσύνη και θα κάνουν ότι πρέπει. Από εκεί και πέρα, έχει σημασία η λεπτομέρεια και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό είναι κάτι που δουλέψαμε και θα το συνεχίσουμε γιατί δεν αλλάζει άμεσα. Η σημασία του αυριανού ματς, γιατί όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη:

Χωρίς Κουτρουμπή και Κλωναρίδη με Μίντιλαντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK