Αναστασίου: "Να έρθουν να μου πουν όποιοι δεν έχουν κίνητρο"

Ο Γιάννης Αναστασίου παραδέχθηκε ότι ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο παιχνίδι, τον παραξένεψε ωστόσο η συμπεριφορά των παικτών του ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναστασίου: "Να έρθουν να μου πουν όποιοι δεν έχουν κίνητρο"

Αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: " Περίμενα ότι μετά τη διακοπή θα δείχναμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και ότι με το 2-0, την ποιότητα και την αμυντική λειτουργία θα κερδίζαμε έστω και δύσκολα. Σε κανένα σημείο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και σε αρκετά κομμάτια του πρώτου, δεν ήμασταν αποφασιστικοί.

Ήταν πράγματα που τονίσαμε στην προετοιμασία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Αστέρας ήταν αρκετά καλύτερος σε όλο το παιχνίδι".

Σας προβληματίζει ότι η ομάδα μετά την ισοφάριση δεν έδειξε αντίδραση και ότι δεν είχατε τον ρυθμό που έπρεπε;

" Αυτό που είπα πριν, ήμαστε μια ομάδα που μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά δεν δείξαμε καθόλου διάθεση για το κάνουμε. Και ήταν αρκετοί παίκτες μας που δεν είχαν την μπάλα, δεν την ζητούσαν, δεν την υποδεχόντουσαν καλά ώστε να την κυκλοφορήσουμε.

Ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα και πρέπει να την κυκλοφορήσεις για να την κουράσεις, ενώ το εύκολο ήταν να τους δώσεις την μπάλα. Εμείς διαλέξαμε το εύκολο από αρκετούς παίκτες και όχι μεμονωμένα ώστε να μιλήσω για κάποιους".

Οι τελικές του Αστέρα ήταν κοντά στις 25 κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην Λεωφόρο. Θεωρείτε ότι έλειψε το κίνητρο;

" Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πάντα πρέπει να έχεις κίνητρο και διάθεση. Κάποια πράγματα μπορώ να τα κατανοήσω και να τα καταλάβω. Δεν βγάλαμε διάθεση να παίξουμε. Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε να το λύσουμε, να το συζητήσουμε με τους παίκτες. Δεν βγάλαμε διάθεση να παίξουμε ποδόσφαιρο. Μπορείς να χάσεις ένα παιχνίδι αλλά να παίξεις το παιχνίδι σου τουλάχιστον εμείς δείξαμε φόβο".

Θεωρείτε ότι έχει αδειάσει η ομάδα απ' όσα έχουν γίνει;

" Ότι υπήρχε κάποια στιγμή που αδειάσαμε είναι εμφανές. Αν κάποιος για τον α ή β λόγο δεν μπορεί και δεν έχει κίνητρο να έρθει να μου το πει και θα είναι αποδεκτό. Όταν μπαίνει στο γήπεδο όμως είναι υποχρεωμένος να κάνει τη δουλειά του. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, είναι μια κατάσταση σύνθετη.

Το εύκολο είναι να εγκαταλείψεις την μάχη το δύσκολο να σταθείς και να παλέψεις. Εγώ έχω διάθεση να παλέψω και το ίδιο και τα παιδιά. Ο Αστέρας είναι μια δύσκολη ομάδα και πρέπει να μάθουμε τέτοια ματς να τα διαχειρίζομαστε ώστε όταν έχω προβάδισμα στο σκορ να τα τελειώνουμε".

Θέλετε να μας πείτε κάτι για την ανανέωση του συμβολαίου σας;

" Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για αυτό. Όταν θα έρθει η ώρα θα πούμε περισσότερα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK