Αναστασίου: "Πολύ άδικη η τιμωρία μου"

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ που συνδυάστηκε με γκολ, καθώς και για την τιμωρία του για τη συμπεριφορά του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, την οποία χαρακτήρισε άδικη.

Αναστασίου: "Πολύ άδικη η τιμωρία μου"
INTIME

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Κάνατε μια πειστική εμφάνιση κόντρα στον Παναιτωλικό και πλην της νίκης είχατε και άλλα κέρδη πέρα από τον Μπεργκ που ασφαλώς είναι το θέμα συζήτησης;

"Συμφωνώ αυτό είπα και στην συνέντευξη Τύπου ότι για εμάς τα κέρδη από το ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό ήταν πολλαπλά και όχι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι και προκριθήκαμε. Αλλά σίγουρα κερδίσαμε πολλά από την απόδοση και την παρουσία κάποιων παιδιών στην ομάδα και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορούμε να έχουμε σαν ομάδα αυτή τη στιγμή για να δείχνουμε ότι έχει βάθος αυτή η ομάδα, έχει παίκτες με ποιότητα και ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε όλα τα παιδιά".

Ο Μπεργκ σας λύνει τα χέρια; Η επιστροφή του από την στιγμή που μπήκε στο ματς έδειξε μια διαφορετική αντιμετώπιση του αγώνα και από τους συμπαίκτες του. Έδωσε μια διαφορετική αύρα στην ομάδα;

"Είναι ένας παίκτης σημαντικός και σίγουρα βάση της πορείας που είχε μέχρι τώρα στην ομάδα είχε δείξει πόσο σημαντικός είναι. Για μένα σημαντικό είναι να παραμένουμε ομάδα, να μην εξαρτυόμαστε από έναν παίκτη και ότι θα πρέπει αυτοί που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο να κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται.

Σίγουρα κάθε ομάδα έχει τον παίκτη που κάνει την διαφορά θα έλεγα, αλλά για εγώ προτιμώ και θέλω να είναι η ομάδα πάνω από όλα και όχι κάποιος παίκτης. Το σημαντικό είναι ότι επανήλθε και είναι υγιείς, χρειάζεται κάποιο χρόνο, κάποιο ρυθμό για να βρει τον ρυθμό του στα παιχνίδια αλλά το σημαντικό είναι ότι η διάθεση και η ψυχολογία των παικτών άλλαξε με την είσοδο του Μάρκους και αυτό είναι ένα θετικό για το πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα αλλά από την άλλη για μένα αυτό που θέλω να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε είναι σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Είναι νωρίς για να πούμε ότι είναι έτοιμος για την ενδεκάδα;

"Νωρίς, εντάξει θα δούμε, θα εξαρτηθεί από ροή των παιχνιδιών και την αγωνιστική του κατάσταση. Σίγουρα από πλευράς φυσικής κατάστασης βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο παρόλο που έμεινε αρκετό διάστημα έξω δούλεψε πάρα πολύ και δεν έχασε, δεν έπεσε το επίπεδο του. Επειδή είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια και ανάλογα με το τι θέλουμε να εφαρμόσουμε τακτικά σε κάθε παιχνίδι είναι ένας παίκτης που μας δίνει σίγουρα άλλη δομή στο παιχνίδι μας γιατί μπορείς να χτίσεις επιθετικά κάποια πράγματα και να του ζητήσεις κάποια πράγματα και ξέρεις ότι ζητώντας του κάποια πράγματα θα τα κάνει άμεσα. Οπότε θα εξαρτηθεί από τη ροή των παιχνιδιών και από την τακτική προσέγγιση θα έλεγα".

Πάτε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο με δυο συνεχόμενες ήττες, έχετε μείνει λίγο πίσω στον βαθμολογικό πίνακα ενώ προέρχεστε και από ήττα στο ντέρμπι;

"Σίγουρα αυτή τη στιγμή χάσαμε αρκετούς πόντους στο πρωτάθλημα που δεν θα έπρεπε για μένα αλλά για διάφορους λόγους τους χάσαμε. Το σημαντικό είναι από εδώ και στο εξής να μαζεύουμε βαθμούς στο πρωτάθλημα γιατί είναι σημαντικό να κερδίζουμε γιατί έχουμε την ομάδα για να κάνουμε τις νίκες.

Το σημαντικό είναι να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και να γίνουμε καλύτεροι και στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στην αμυντική λειτουργία. Θα έλεγα ότι βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι και με την πάροδο του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και όπως πρέπει να είμαστε".

Δεν θα είστε όμως στον πάγκο στο ματς με τον Ατρόμητο. Θα επηρεάσει αυτό την ομάδα;

"Πιστεύω πως όχι, συνέβη και πέρσι μια φορά. Τα παιδιά θα έχουν τις οδηγίες, θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο από πλευράς τακτικής και αν εφαρμόσουν τις εντολές που θα έχουμε χαράξει από την αρχή σαν στόχο μέσα στο παιχνίδι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Θα υπάρχουν τα παιδιά στον πάγκο, ο Στιβ και ο Γιάννης, και από εκεί και πέρα θα υπάρχει επικοινωνία ώστε να δούμε αν κάτι δεν λειτουργεί καλά να μπορέσουμε να το αλλάξουμε. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Σαν ποδοσφαιριστής ήσασταν από τα πιο ήσυχα παιδιά τόσο κατά την παρουσία σας στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ως προπονητής επίσης είχατε δείξει καλά δείγματα ενώ πέρσι αν και δεν βραβευτήκατε σας έδωσε συγχαρητήρια ο Υφυπουργός για τις δηλώσεις υπέρ του Ολυμπιακού μετά το ματς με την Γιουνάιτεντ. Θεωρείται άδικη την τιμωρία σας;

"Πολύ".

Σας φοβίζει το ματς με τον Ατρόμητο, μια ομάδα που παίζει κλειστά στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι έχει πρόβλημα να διασπάει τέτοιες άμυνες;

"Σίγουρα είναι μια ομάδα που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί είναι επικίνδυνη, τώρα με την αλλαγή του προπονητή προσπαθούν να προσαρμοστούν στην φιλοσοφία του και είναι μια ομάδα αρκετά επικίνδυνη. Ειδικά στα στημένα. Είναι μια ομάδα που μας δυσκόλεψε πολύ πέρσι αλλά είναι και μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και νομίζω ότι εμείς παίζοντας με ομάδες που παίζουν ανοικτά και παίζουν ποδόσφαιρο δείχνουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι ο Ατρόμητος θα είναι μια ομάδα που θα έρθει να παίξει ποδόσφαιρο στην Λεωφόρο. Θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος βασικά και από εκεί και πέρα ο καλύτερος θα κερδίσει".

Πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λέγαμε ότι "κλειδί" είναι η άμυνα, τώρα "κλειδί" είναι η επίθεση;

"Πάντα είναι "κλειδί" η επίθεση. Για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις γκολ, αν δεν βάλεις δεν κερδίζεις. Το σημαντικό βέβαια είναι να μην φας γκολ. Γιατί αν δεν φας και βάλεις ένα θα κερδίσεις. Αλλά για εμάς το σημαντικό είναι και οι δυο αυτές λειτουργίες και η επιθετική και η αμυντική θα πρέπει για μια φορά να λειτουργήσουν στο πρωτάθλημα όπως πρέπει για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Θα έλεγα ότι μέχρι τώρα σε πολλά παιχνίδια έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι έχουμε δυνατότητες και ποιότητα σαν ομάδα και όταν κάνουμε τα σωστά πράγματα μέσα στο γήπεδο, είτε αμυντικά, είτε επιθετικά έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο".

Ατρόμητος, PSV, ΠΑΟΚ... τρία παιχνίδια φωτιά. Βολεύει την ομάδα να είναι στα δύσκολα; Μπορεί να υπάρξει υποτίμηση κάποιου αντιπάλου και αυτό να επηρεάσει;

"Καταρχήν εμάς δεν μας παίρνει να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο γιατί σε όσα ματς το κάναμε το πληρώσαμε και μάλιστα το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Νομίζω ότι αυτό είναι που θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής και αυτό είναι που θέλει όταν αγωνίζεται στο υψηλό επίπεδο, κάθε τρεις μέρες να έχεις παιχνίδια.

Για εμάς αποτελεί κίνητρο θα έλεγα. Για μένα προσπωικά δεν με προβληματίζει καθόλου αντίθετα με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και δύσκολα παιχνίδια και πιστεύω την ίδια αίσθηση έχουν και οι παίκτες μου και θα κοιτάξουμε να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK