Αναστασίου: "Στόχος να κάνουμε το βήμα παραπάνω"

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, τους στόχους του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε στην τακτική και αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.

Αναστασίου: "Στόχος να κάνουμε το βήμα παραπάνω"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος τη Δευτέρα (24/08), καθώς αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο προπονητής του "τριφυλλιού", Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports για την έναρξη της νέας σεζόν, τους στόχους των "πρασίνων", ενώ αναφέρθηκε σε τακτικά και αγωνιστικά ζητήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού:

"Ο στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι από πέρυσι και να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Μειώθηκαν τα παιχνίδια, δυνάμωσε το πρωτάθλημα, το σημαντικό για μας, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους και να καταφέρουμε καλύτερα πράγματα και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο".

Για το αν έχει ωριμάσει αρκετά η ομάδα ώστε να έχει την απαιτούμενη διάρκεια στο εφετινό πρωτάθλημα:

"Σίγουρα χρειάζεται διάρκεια και τύχη, οι λεπτομέρειες θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Πιστεύω πλέον, στον τρίτο χρόνο, έχουμε πλέον παίκτες νέους μεν σε ηλικία αλλά με εμπειρία, το σημαντικό είναι με την προσθήκη των έμπειρων και γενικά των μεταγραφών, να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα είναι ώριμο, ανταγωνιστικό και το κυριότερο θα έχει διάρκεια στο παιχνίδι του".

Για το αν θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος, ως προς την αγωνιστική φιλοσοφία:

"Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, σίγουρα με τις προσθήκες που έγιναν, φέραμε ποιότητα και προσωπικότητα σε κάποιες θέσεις και όταν όλοι είναι στο επίπεδο που θέλουμε, να μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας με υψηλές ταχύτητες, να δημιουργούμε φάσεις και να τις τελειώνουμε".

Για την τακτική των "πρασίνων":

"Ο τακτικός σχηματισμός έχει να κάνει και με τα χαρακτηριστικά κάποιων παικτών μας. Πολλά παίζουν ρόλο. Εμείς θέλουμε να καλύπτουμε τις αδυναμίες που έχουμε και παράλληλα να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Το βασικό μας σύστημα είναι ο ρόμβος, από κει και πέρα μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές, από τη στιγμή που παίζουμε με 4χαφ. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έχουν προπονηθεί και ξέρουν και το σημαντικότερο είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια, ανεξάρτητα σχηματισμού".

News 24/7

24MEDIA NETWORK