Ανέβασαν στροφές σε τρεξίματα και γκολ (VIDEOS)

Εναλλασσόμενες ασκήσεις ταχυδύναμης με την μπάλα και χωρίς αυτήν περιελάμβανε το απογευματινό "μενού" του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του στο Γκνιεβίνο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η έντασητων ασκήσεων έπιασε "κόκκινο" και στο τέλος οι ποδοσφαιριστές σχεδόν "παρακαλούσαν" να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Ανέβασαν στροφές σε τρεξίματα και γκολ (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Οικογενειακά διπλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης με μπάλα

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι ποδοσφαιριστές ανέβασαν στροφές. Χωρισμένοι σε τρία γκρουπ (γκρι - πορτοκαλί - μπλε) έκαναν ασκήσεις "ρολόι" υπό τα αυστηρά βλέμματα των Αναστασίου - Φος (το ένα δίδυμο) και Ρούτερ - Βονόρτα (το δεύτερο). Οι μεν πρώτοι παρακολουθήσαν ένα διπλό με διαρκή κίνηση στο χώρο, γρήγορη κυκλοφορία, πολλά γκολ και τους αντιπάλους να κοντράρονται κυκλικά. Όταν δηλαδή τα πρώτα δύο γκρουπ έπαιζαν ποδόσφαιρο, το τρίτο δούλευε πάνω σε τζαρτζαρίσματα και ασκήσεις τεχνικής κατάρτισης, τόσο με τη μπάλα όσο και χωρίς αυτήν. Για να κάνουν μάλιστα πιο δύσκολο το εγχείρημα οι προπονητές χρησιμοποίησαν τρεις κώνους σε τρίγωνα, περιορίζοντας το χώρο ευελιξίας των ζευγαριών.

Οι μονομάχοι στα οικογενειακά διπλά έπρεπε επίσης να κυριαρχήσουν στο μισό γήπεδο και σε αυτό το σημείο παρακολουθήσαμε ταχύτατους αγώνες και βροχή από γκολ. Όλοι οι παίκτες ήταν κεφάτοι. Με εξαιρετικές ατομικές ενέργειες, όμορφα τελειώματα, μπαράζ από ασιστ. Πολλές δυνατές μονομαχίες και εντυπωσιακά τέρματα, κυρίως από τους Μπεργκ, Πέτριτς και Ατζαγκούν. Δεν έλειψαν και οι εξαιρετικές αποκρούσεις τους Κοτσόλη, Ταμπακη και Κότσαρη που "κατέβασαν ρολά" σε πολλές φάσεις.

Μεταξύ των οικογενειακών διπλών και των ασκήσεων τεχνικής μπήκαν σφήνες κάποια εξαντλητικά σπριντ από τη γραμμή του άουτ μέχρι αυτή της μεγάλης περιοχής, με πρωτεργάτη τον Γιούσεφ Φος, που έφεραν στα όρια τους παίκτες.

Για την ιστορία τη... νίκη πήραν οι γκρι (Κότσαρης, Ρισβάνης, Πέτριτς, Νιούμαν, Λαγός και Ατζαγκούν).

Λαχτάρισαν με Ατζαγκούν

Σε μια ανύποπτη φάση κάποιος παίκτης πάτησε τον Ατζαγκούν που έπεσε στο έδαφος υποφέροντας και το ιατρικό τιμ μπήκε άμεσα στο γήπεδο, ενώ ο Νιγηριανός αποχώρησε από το δίτερμα. Ακόμη και ο Γιάννης Αναστασίου έσπευσε κοντά του με ιδιαίτερη ανησυχία. Τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό. Μάλιστα από το ιατρικό τιμ εκ των υστέρων έκαναν χιούμορ τονίζοντας πως μόνο στο τάβλι δεν χτυπούν οι παίκτες και πως το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Ο Μπαϊράμι συνεχίζοντας το ατομικό του πρόγραμμα έκανε γυμναστήριο και δεν ήρθε όπως το πρωί στο γήπεδο.

Παρασκήνια

Οι έντονες προπονήσεις σε συνδυασμό με τον ευχάριστο χαρακτήρα αρκετών παικτών και μελών του τεχνικού τιμ λειτουργούν συσπειρωτικά και προσφέρουν ξεχωριστές στιγμές στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ.

- Με τη λήξη της προπόνησης ο Γιάννης Αναστασίου ανακοίνωσε πως MVP των οικογενειακών διπλών είναι ο Τάσος Λαγός . Γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Κάρλος Ζέκα, ο οποίος φώναζε: "Ναι MVP o Λαγός και η ομάδα του μια νίκη μόνο...". Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε ο Λαγός και απάντησε: "Τι άλλο να κάνω ρε Ζέκα, έβαλα γκολ έβγαλα ασίστ", με τον Πορτογάλο να παίρνει ξανά το λόγο και του ζητά "να βάλεις 8 γκολ".

Μπορεί ο Στέφανο Καπίνο να λείπει ελέω άδειας από τις προπονήσεις, όμως οι νεαροί Ταμπάκης και Κότσαρης είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όλα τα δεδομένα οδηγούν πως η μεγάλη "πράσινη των τερματοφυλάκων σχολή" θα βγάλει νέους αποφοίτους.

- Παραμιλούσαν οι παίκτες στην τελευταία άσκηση με τα σπριντ και παρακαλούσαν να σφυρίξει ο Γιουσέφ Φος για να λυτρωθούν. Ο Γιάννης Αναστασίου πάντως, δεν έδειξε καμία διάθεση να χαριστεί και φώναζε διαρκώς "μην κλέβετε, συνεχίστε". Παράλληλα όμως, μοίραζε και πολλά μπράβο σε όσους έδειχναν ζήλο στην άσκηση.

Στη διάρκεια των ασκήσεων η μπλε ομάδα επέδειξε κάποια χαλαρότητα. Οι Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Μπεργκ, Δώνης και Ντίνας πήγαν να δροσιστούν με λίγο νερό, αλλά στην προσπάθεια τους να πάρουν μια ανάσα, έμειναν στο σημείο για περισσότερο χρόνο απ' όσο επέβαλε ο ρυθμός της προπόνησης. Ο Γιάννης Αναστασίου αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και με επιτακτικό ύφος φώναξε: "Κούτρου όλοι εδώ, όλοι σας". Ο Κουτρουμπής έκανε νεύμα και στους υπόλοιπους οι οποίοι επέστρεψαν στη βάση τους.

Την ώρα που έπεφταν κορμιά στο οικογενειακό διπλό ο Ατζαγκούν ζήτησε πάσα από τους Τριανταφυλλόπουλο και Κότσαρη, οι οποίοι δεν ανταποκριθηκαν. Τότε με αρκετή δόση χιούμορ ο Νιγηριανός είπε σε άψογα ελληνικά ζητώντας τη μπάλα: "Κώστα μ..." με το Γιάννη Αναστασίου να σκάει στα γέλια τονίζοντας "Δεν τον λένε μ... Κώστα τον λένε...". Μάλιστα μετά με τη λήξη του διπλού ο Αρτινός τεχνικός αγκάλιασε τον νεαρό παίκτη του τριφυλλιού συνεχίζοντας να γελάει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK