Από τον Νάνο, στον Μολίνς!

Ποια είναι η κατάρα που… έσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (30/9) ο Σουηδό-ουρουγουανός, τι πέτυχε που δεν είχε καταφέρει ο Μπεργκ σε 4 χρόνια στην Ελλάδα και τι είπε ο ίδιος για την "ελευθερία" που του έδωσε ο Ουζουνίδης. Το Contra.gr ξεσκονίζει τα… κιτάπια του.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πήρε τη μπάλα στα χέρια του με περίσσια σιγουριά, μετά το άτσαλο φάουλ του Μαυροπάνου στον Βιγιαφάνιες, ένα λεπτό μετά το αυτογκόλ του Μιχαήλ. Ο Χίλιεμαρκ έκατσε για λίγο δίπλα του, το ίδιο κι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, όταν όμως αφουγκράστηκαν την αποφασιστικότητα με την οποία πήγε για την εκτέλεση ο Γκιγέρμο Μολίνς (περί ου ο λόγος), έκαναν… πίσω. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο 12’31’’ η μπάλα είχε ήδη καταλήξει στα δίκτυα του Μάρκου Βελλίδη που έμεινε… άγαλμα από την εκτέλεση του Σουηδο-ουρουγουανού, το 2-0 ήταν γεγονός και ο Παναθηναϊκός είχε μόλις αποκτήσει προβάδισμα νίκης επί του ΠΑΣ. Νίκη… υπερπολύτιμη την οποία κράτησε ως το φινάλε του αγώνα, με πολύ προσεκτική διαχείριση και ελάχιστα ρίσκα…

Εκτός όμως από το άγχος του «τρίποντου», ο Μολίνς (πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής του Παναθηναϊκού στη σεζόν με 3 γκολ και ο μοναδικός που έχει βρει δίκτυα και στις τρεις διοργανώσεις), έδιωξε και μία… κατάρα που κρατούσε ούτε λίγο, ούτε πολύ… 1.129 μέρες.

Τόσες ακριβώς πέρασαν απ’ την τελευταία φορά που παίκτες του Παναθηναϊκού σημάδεψε το… πλεκτό, από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τελευταίος που το κατάφερε ήταν ο σενιόρ Νάνο Γκονζάλες, στις 28 Αυγούστου 2014, στην εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» επί της Μίντιλαντ στο Μπίλουντ (2-1), που επισφράγισε την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League.

Από εκείνο το φάουλ του Ισπανού μπακ-χαφ στο 55ο λεπτό, ουδείς «πράσινος» πανηγύρισε γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, μέχρι να «σπάσει» το αρνητικό σερί ο Μολίνς μετά από 37 μήνες και 1 μέρα, σκοράροντας με τον μοναδικό τρόπο που ΔΕΝ βρήκε δίκτυα ο μεγάλος Μάρκους Μπεργκ στην 4ετή παραμονή του στην Ελλάδα.

Για τον Μολίνς πάντως δεν ήταν κάτι… καινούργιο, αφού στην καριέρα του με τη Μάλμε είχε σημειώσει άλλες τρεις φορές γκολ από στατική φάση εκτός περιοχής και προς το τέλος των προπονήσεων, πάντα δοκιμάζει 15-20 χτυπήματα φάουλ, με καλά ποσοστά ευστοχίας. Κι όπως παραδέχθηκε κι ο 29χρονος επιθετικός μετά το ματς με τον ΠΑΣ «…ο προπονητής μου έδωσε το δικαίωμα να εκτελώ φάουλ και όλα πήγαν καλά!». Κλασικός εκτελεστής άλλωστε, δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια στο «τριφύλλι». Για να δούμε, αν ο Μολίνς θα αλλάξει τα δεδομένα από τούδε και στο εξής…

News 24/7

24MEDIA NETWORK