Αποκάλυψη: Ιδού το πλάνο του PAO Foundation

Το Contra.gr αποκαλύπτει το lay-out και τη διοικητική δομή του σχεδίου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον ενιαίο Παναθηναϊκό. Πότε άρχισε να το δουλεύει ως ιδέα, ποιοι οι συμπαίκτες-χρηματοδότες, τα τρία διαφορετικά διοικητικά σχήματα σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και το... προαπαιτούμενο του ΟΑΚΑ Complex.

Αποκάλυψη: Ιδού το πλάνο του PAO Foundation

Πότε μπήκε για πρώτη φορά στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η ιδέα του PAO Foundation; Πόσο εφικτό είναι το εν λόγω πλάνο και πως θα μπορούσε να λειτουργήσει συνολικά σε όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού, δίνοντας μία διαφορετική δυναμική/προοπτική στον σύλλογο; Πότε σκοπεύει να βγάλει περισσότερα πράγματα προς τα έξω και ποιο είναι το "κλειδί" στην εκτέλεσή του; Το Contra.gr επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα βασικά και τα επιμέρους ζητήματα του πιο "hot" ιδιοκτησιακού θέματος της τελευταίας 5ετίας στον Παναθηναϊκό και αναλύει τις σκέψεις του διοικητικού ηγέτη της "πράσινης" ΠΑΕ.

- Όπως λέγεται από ανθρώπους που τον γνωρίζουν πολύ καλά, το PAO Foundation είναι μία ιδέα που άρχισε να δουλεύεται στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εδώ και περίπου 1,5 χρόνο. Κι άρχισε να ωριμάζει μέσα του από τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, όταν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αγωνιστική... βουτιά του στο κενό, μένοντας εκτός βασικών στόχων, πριν καλά-καλά βγει το φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα που και ο (πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής) Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός συνέχισε να "βυθίζεται" ολοένα και πιο βαθιά σε όλα τα τμήματα αδυνατώντας να εμφανιστεί στο ελάχιστο ανταγωνιστικός.

- To lay-out (ανάλυση) του πλάνου του Γιαννακόπουλου για το Foundation, είναι το εξής: Στην κορυφή της "πυραμίδας" θα υπάρχει μία κεντρική "holding" διεύθυνση/διοίκηση αποτελούμενη από πέντε με έξι βασικούς επιχειρηματίες-χρηματοδότες απ' την ευρύτερη παναθηναϊκή οικογένεια. Τον ίδιο τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ κι άλλους 4-5 δυνατούς "συμπαίκτες", οι οποίοι θ' αποτελούν το ανώτερο διοικητικό επίπεδο του κλαμπ. Κάτω από αυτή την κεντρική διεύθυνση, θα υπάρξουν τρία διαφορετικά, διοικητικά σχήματα: ένα στην ΠΑΕ, ένα στην ΚΑΕ κι ένα στον Ερασιτέχνη, με διαφορετικά Δ.Σ., που θα "λογοδοτούν" στους βασικούς χρηματοδότες του κλαμπ.

Και μαζί με την κεντρική διεύθυνση θα ρυθμίζουν σε ανώτατο επίπεδο, όλη τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, του τμήματος μπάσκετ (όπου θα "τρέχει" από την πλευρά Γιαννακόπουλου και τον Ερασιτέχνη, βγάζοντας κάθε Μάιο-Ιούνιο τα μπάτζετ, το πλάνο και τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

- Οι πρώτες πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει βρει έως τώρα δύο "συμπαίκτες" γι' αυτό το εγχείρημα και βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους επιχειρηματίες, αλλά και χορηγούς προκειμένου να συγκροτήσει ένα πολύ ισχυρό "τιμ". Επίσης, είναι δεδομένο πως θα πρέπει να υπάρξει συνδρομή (και) από τον κόσμο, είτε σε επίπεδο συσπείρωσης μέσω των διαρκείας είτε με διάφορους άλλους τρόπους σύμπραξης με την κίνηση Γιαννακόπουλου.

- Προαπαιτούμενο να προχωρήσει το όλον σχέδιο είναι η παρουσία όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού (ΠΑΕ, ΚΑΕ κι Ερασιτέχνης) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Και η δημιουργία της περίφημης "Παναθηναϊκής Πολιτείας" στην Καλογρέζα, υπέρ της οποίας είχε εκφραστεί πολλάκις στο παρελθόν ο Γιαννακόπουλος.

Γι' αυτό δε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο περιθώριο απ' την πλευρά του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ και η κουβέντα με την κυβέρνηση (Βασιλειάδη) για το κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου. Καθώς περιμένει να δει πρώτα, εάν μπορεί να προχωρήσει το Foundation, προκειμένου όλος ο σύλλογος να "μετακομίσει" συνολικά στο ΟΑΚΑ Complex, με αποκλειστική αξιοποίησή του για 49 χρόνια από τον Παναθηναϊκό.

- Έχει κάνει πολλές μελέτες για όλο το σχέδιο του Foundation, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως λέγεται μάλιστα, υπάρχουν και διάφορες σκέψεις που ήδη επεξεργάζονται συνεργάτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπως π.χ. ενιαία διαρκείας σε όλα τα αθλήματα κ.ο.κ..

Γενικά ο ίδιος, αλλά και οι πολύ στενοί συνεργάτες του έχουν κάνει ήδη πολλές κινήσεις για το πρότζεκτ και ψάχνουν τα πάντα κι από νομικής πλευράς, για να βρουν τις φόρμουλες, πάνω στις οποίες θα μπορούσε να "πατήσει" ένα τέτοιο εγχείρημα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK