Αποκλειστικό ρεπορτάζ Contra.gr: Το παρασκήνιο της παρουσίας του Νικόλα Πατέρα στο γεύμα της Βουλιαγμένης

Η σαββατιάτικη συνεύρεση των Νικόλα Πατέρα και Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη δεν συνιστούσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για όσους γνωρίζουν τις σχέσεις των τριών ανδρών. Και τις γνωρίζουν πολλοί. Ο Δημήτρης Κριτής έχει το ρεπορτάζ για τη συνάντηση στη Βουλιαγμένη.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ Contra.gr: Το παρασκήνιο της παρουσίας του Νικόλα Πατέρα στο γεύμα της Βουλιαγμένης
INTIME SPORTS

Η σαββατιάτικη συνεύρεση των Νικόλα Πατέρα και Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη δεν συνιστούσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για όσους γνωρίζουν τις σχέσεις των τριών ανδρών. Και τις γνωρίζουν πολλοί. Ασχέτως εάν κάθε παρουσία του προέδρου του νταμπλ του 2009-2010, που έχει ή θα μπορούσε έστω να έχει ποδοσφαιρικό (Παναθηναϊκό) ενδιαφέρον, πυροδοτεί εκ νέου προσδοκίες περί ενεργοποίησής του και εν τέλει επιστροφής.

Ο Νικόλας Πατέρας θα επιστρέψει κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, δεν πρέπει να αναμένεται άμεσα οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη. Και θα επιστρέψει όχι απαραίτητα σε ρόλο πρώτου βιολιού, αν και όσοι τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι δεν υπηρέτησε ποτέ οποιοδήποτε επιχειρηματικό ή άλλο project στο οποίο δεν είχε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και πρωτοβουλιών, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Κρίκος

Στην παρούσα φάση, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα που αποκάλυψε το Contra.gr το βράδυ του Σαββάτου, ο Νικόλας Πατέρας είναι κατ' αρχάς ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Μελισσανίδη. Κοινός φίλος των δύο αθλητικών παραγόντων, ήταν αυτός που μερίμνησε ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να χαράξουν κοινή πορεία μετωπικής σύγκρουσης με το παρασκήνιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Παρασκήνιο με το οποίο σημειωτέον ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν συγκρούστηκε στη διάρκεια της θητείας του στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, αλλά ούτε και το χρησιμοποίησε επί της ουσίας, για το λόγο ότι δεν το χρειαζόταν. Απλά “διέρρηξε” τη σχέση του με τον άμεσο ανταγωνιστή.

Όχι "γεύμα εργασίας"

Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν ήταν αυτό που λέμε “γεύμα εργασίας”. Τέτοια γεύματα με αυστηρά περιορισμένο αντικείμενο συζήτησης δεν γίνονται σε πολυσύχναστα καταστήματα, αλλά στα σπίτια ή την επαγγελματική έδρα των συνδαιτυμόνων. Το ότι συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, επιχειρηματικά και αθλητικά, είναι δεδομένο, αλλά περισσότερο ως ευκαιρία εκ του σύνεγγυς κουβέντας. Άλλωστε μιλάμε για παρέα, η σύνθεση της οποίας μεταβλήθηκε στη διάρκεια της εκεί παραμονής.

Για τουλάχιστον ένα εικοσάλεπτο, η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, παρουσία του δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλου, που υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια ως πιλότος την Ολυμπιακή Αεροπορία (και φουλ “ερυθρόλευκων” αισθημάτων).

Για την συντριβή του “κυκλώματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο” οι συζητήσεις είναι συχνότερες και όχι σε τετ α τετ, δια φυσικής παρουσίας.

Timing

Το πότε θα εκδηλωθεί η επίθεση θα εξαρτηθεί και από τις κινήσεις του Υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και το νομοσχέδιο που τελεί σε διαβούλευση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και όχι μόνο βέβαια το παρόν μίνι-νομοσχέδιο, το οποίο στην ουσία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της βίας, αλλά και το συνολικό αθλητικό νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει.

Έως τότε ο Νικόλας Πατέρας θα συνεχίσει να έχει τον συμβουλευτικό ρόλο που ουδέποτε αρνήθηκε, αλλά οποιαδήποτε άλλη ανάμειξη αποκλείεται κατηγορηματικά.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Contra.gr: Συνάντηση κορυφής στη Βουλιαγμένη μεταξύ Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Πατέρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK