Απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα γεγονότα του ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για τα γεγονότα του ντέρμπι. Αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται η απόφαση.

Απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα γεγονότα του ντέρμπι

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Κάρμης, είπε στο πλαίσιο της απολογία του τριφυλλιού: "Δεν πρόλαβαν να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι δεν θα τελειώσει ο αγώνας και ότι θα έχουμε νεκρούς και τώρα βγήκαν άλλες Κασσάνδρες και λένε ότι θα τιμωρηθούμε με βαριά ποινή. Τηρουμένων των αναλογιών και σε σύγκριση με άλλα ντέρμπι τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά. Επικαλούμαι τη δήλωση του προέδρου της Super League Γιάννη Μώραλη που είναι ο πλέον αρμόδιος, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην Αστυνομία και στον Παναθηναϊκό και είπε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια και ότι όλα κύλησαν ομαλά.

Η έκθεση του παρατηρητή είναι υπερβολική. Πρέπει όχι μόνο να δείξετε επιείκεια, αλλά να βγάλετε και μια απόφαση που να προβλέπεται από τις διατάξεις. Και βάσει των γεγονότων δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει τιμωρία της έδρας μας. Εμείς κάναμε ό,τι χρειαζόταν, μιλήσαμε και με τους οργανωμένους πριν από το ματς και εκείνοι προσπάθησαν να κρατήσουν ένα επίπεδο. Είναι σημαντικό ότι δεν υπήρξε είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και δεν ενοχλήθηκαν καθόλου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού".

Για τον τραυματισμό του Πράνιτς από κροτίδα είπε: "Βάσει του πειθαρχικού κώδικα το περιστατικό αυτό στρέφεται εναντίον της ομάδας μας άρα η ΠΑΕ πρέπει να μείνει ατιμώρητη".

Για τη φωτοβολίδα στη γάμπα του διαιτητή, είπε: " Ο διαιτητής έχει γράψει ότι πρόκειται για επιφανειακό τραυματισμό, άρα έχουμε μια ασήμαντη σωματική βλάβη.

Το όλο συμβάν δεν μπορεί να οδηγήσει σε βαριά κύρωση. Έχουμε 70 πυρσούς, 2 μπουκάλια, 11 φωτοβολίδες, μία κροτίδα και χρήση λέιζερ. Αν τα πάρουμε ως μεμονωμένα προβλέπεται μόνο χρηματική ποινή. Δεν υπάρχει διάταξη για βαρύτερη ποινή. Θα έπρεπε να είχαμε διακοπή άνω των 15 λεπτών ή οριστική ή να είχαμε βαριά σωματική βλάβη. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ότι βάλατε μια αγωνιστική έτσι για να μη το ξανακάνουμε".

Τέλος κατέθεσε ως μάρτυρας ο κ. Μπούτσικας, υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, ο οποίος είπε: "Η αστυνομία είχε την ευθύνη του σωματικού ελέγχου. Έγινε έλεγχος σε κερκίδες, τουαλέτες, παντού και μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και σκυλιά, μέχρι και ο πρόεδρός μας ελέγχθηκε έξω από το γήπεδο, ενώ την ώρα του αγώνα κάναμε διαρκείς ανακοινώσεις και στα αποδυτήρια υπήρχε απόλυτη τάξη".

Η απόφαση αναμένεται αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK