Ας μιλήσουμε για τον Μπεργκ

Το πρωτάθλημα σταμάτησε, τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά της Super League περιμένουν τον Άγιο Βασίλη όχι να τους φέρει χελωνονιντζάκια και Playstation, αλλά καμιά πρόταση μπας και... ζεσταθούν τα ταμεία τους. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ξενερωμένος Μάρκους Μπεργκ θα μπορούσε να φιγουράρει ψηλά στη λίστα του... Santa. Ας το κουβεντιάσουμε.

Ας μιλήσουμε για τον Μπεργκ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το συγκεκριμένο κείμενο δεν θα κλείσει με αποθέωση/αναφορά σε οπαδούς στο τέλος και αναφορά κάπου στη μέση για τη διαιτησία. Συνεχίζουμε. Δεν είναι ντροπή να αντιγράφεις. Να κοιτάς δίπλα δηλαδή τι κάνουν οι ανταγωνιστές σου σωστά, παίρνοντας την τεχνογνωσία και να δίνεις το δικό σου (πράσινο στην προκειμένη περίπτωση) χρώμα. Εδώ διάολε το κάνει ολόκληρη Apple, ο Παναθηναϊκός θα κωλώσει;

Τι κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια; Ξέρει να πουλάει. Μπήκε στις... αγορές, ξόδεψε χρήμα (γιατί αλλιώς δεν μπαίνεις), πήρε ακόμα περισσότερο και τώρα έχει φτιάξει ένα τέτοιο δίκτυο που του επιτρέπει να δίνει ακόμα και παλιά “παλτά” σε τιμές γούνας. Τον ίδιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και ο Παναθηναϊκός. Αναγκαστικά. Γιατί δεν υπάρχει μία. Όλοι περιμένουν χρωστούμενα από τους πράσινους, οπότε δεν είναι ντροπή να υπάρξει κάποια πώληση τον Γενάρη. “Και ποιον να δώσουμε ρε μεγάλε; Πλάκα μας κάνεις;”. Σωστό. Για να δούμε.

ΑΔΕΙΑΣΕ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Ο Μάρκους Μπεργκ έκλεισε τα 30 και πάει στα 31. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερος δηλαδή. Το αντίθετο μάλιστα. Και με βάση τους αριθμούς να το δει κανείς, έτσι είναι. Την πρώτη σεζόν πέτυχε 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, τη δεύτερη 22 και πέρσι 19. Φέτος έχει ήδη 11. Τι ξέρουμε για τον Μπεργκ μετά από όλο αυτό το διάστημα; Έχει ποιότητα, είναι γκλολτζής, είναι διεθνής και βασικός πλέον μετά το τέλος του Ιμπραχίμοβιτς στην Σουηδία. Τι λείπει από τον Μπεργκ;

ΔΕΝ είναι ηγέτης, ποτέ δεν ήταν. Δεν διαθέτει τη μεγάλη προσωπικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή να τον κοιτάζουν οι συμπαίκτες του και να... φτιάχνονται. Ίσα-ίσα που όταν το ματς στραβώσει, ξενερώνει, μοιράζει καμιά αγκωνιά παραπάνω ή απλά εξαφανίζεται. Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα. Με το πρωτάθλημα να έχει χαιρετήσει εδώ και καιρό, μήπως ήρθε η κατάλληλη ώρα να προχωρήσουν παρακάτω και οι δυο;

Τώρα που η χρηματιστηριακή του αξία είναι ακόμα υψηλή, ΑΝ, λέω ΑΝ, καταφέρει ο Παναθηναϊκός και βρει μία πρόταση κοντά στα 3 με 3.5 εκάτ. Ευρώ, από τις αγορές της Ασίας που πληρώνουν σε μετρητό, ΜΟΝΟ για την ομάδα και όχι με το Αμβούργο μέσα, ίσως είναι το σωστό timing για να φύγει. Θα ξαναβρεις Μπεργκ όμως; Άγνωστο. Όπως άγνωστο ήταν αν θα πιάσει όταν πρωτο-ήρθε στα πολύ κάτω του. Αλλά έχοντας μετρητό στο χέρι, ζεστό και όχι στο... μιλητό, μπορείς να διαπραγματευτείς όχι μόνο για τον αντικαταστάτη του, αλλά και για να κλείσεις τρύπες.

Είναι άλλο πράγμα να πηγαίνεις σε κάποιον και να του λες: “σου χρωστάω πέντε, πάρε 3 ΤΩΡΑ και κλείσαμε” και άλλο να λες: “πάρε τώρα το ένα και βλέπουμε ξανά όταν θα έχω”. Σίγουρα είναι ρίσκο, αλλά σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με νέο προπονητή, με χτίσιμο από την αρχή, ίσως και να αποτελεί μία ευκαιρία από την οποία σε βάθος χρόνου μπορούν όλοι να βγουν κερδισμένοι.

ΥΓ: Το ίδιο ισχύει για τον Ζέκα. ΟΚ, ψυχή, νεύρο, τρέξιμο, αλλά τέτοιους παίκτες βρίσκεις με το κιλό στην αγορά. Απλά στον Παναθηναϊκό επειδή έπεσε απότομα το επίπεδο φαίνεται πως κάνει τη διαφορά. Στην τελική όμως δεν είχε καμία εξέλιξη ως προς την ποιότητα του, οπότε ακόμα και από τον Πορτογάλο μπορούν, θεωρητικά πάντα, να πάρουν κάτι οι πράσινοι.

ΥΓ2: Θα είναι λάθος να αλλάξει κατά τα 2/4 ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη. Στραβή εποχή, με συνήθως κακές επιλογές. Προγραμματισμός από τώρα για το καλοκαίρι και λίγες και καλές κινήσεις. Αν βρεθούν, αν όχι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μεταγραφές, απλά για να γίνουν μεταγραφές. Ισχύει για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποιον παίκτη χάρισε στον Παναθηναϊκό ο Κούγιας

News 24/7

24MEDIA NETWORK