Εκεί θέλει να "χτυπήσει" την ΑΕΚ ο Ουζουνίδης!

Τα τρία σημεία που έχει "λοκάρει" στο πλάνο του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, η διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, αυτό που περιμένει απ’ τους "κιτρινόμαυρους" κι έχει επισημάνει στους παίκτες του και η "πρώτη" του Τζανδάρη στην αποστολή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (SUPERLEAGUE)(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (SUPERLEAGUE)(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ICON

Τα οικονομικά προβλήματα "πνίγουν" καθημερινά, ολοένα και περισσότερο τον Παναθηναϊκό (δεκάδες οφειλές, προσφυγές, καταγγελίες), την ώρα που το αγωνιστικό τμήμα, προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν ψηλότερα το φρόνημα και το όνομα του συλλόγου, έχοντας μπροστά του ακόμη ένα ντέρμπι (ΑΕΚ), ακόμη μία πρόκληση που καλείται να φέρεις εις πέρας, για να δώσει δύναμη και κουράγιο στα εκατομμύρια των φίλων του "τριφυλλιού".

Η "πράσινη" προετοιμασία σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν απ’ την ήττα των "πράσινων" στην Τρίπολη, μέχρι το κυριακάτικο (19/11) αθηναϊκό ντέρμπι με τους "κιτρινόμαυρους" στο "Απόστολος Νικολαΐδης", δεν ήταν και η πλέον… ιδανική για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Πέρα κι απ’ το μόνιμα "συννεφιασμένο" τοπίο που έχει εγκατασταθεί πάνω απ’ το "Γ. Καλαφάτης", λόγω των δεκάδων οικονομικών ζητημάτων: Απουσίες αρκετών διεθνών για περίπου ένα δεκαήμερο, αρκετοί μικροτραυματισμοί και χαμένες προπονήσεις πολλών βασικών ποδοσφαιριστών (Μολέδο, Σιλά, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί), ψυχολογία που φθείρεται καθημερινά. Δεν τις λες και… ιδανικές τις συνθήκες, παραμονές ενός τόσο σημαντικού αγώνα, εντούτοις ο Ουζουνίδης και το τιμ του, προσπάθησαν όσο πλησίαζε το ματς με την ΑΕΚ να "αποκρούσουν" όλα τα προβλήματα απ’ την καθημερινότητα της ομάδας και το μυαλό των παικτών τους.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΗ ΑΕΚ

Ο Εβρίτης τεχνικός και οι άμεσοι συνεργάτες του ανέλυσαν καθ’ όλη τη διάρκεια το παιχνίδι της ΑΕΚ και δη, τα ματς (σε Ελλάδα και Europa League) όπου ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να χρησιμοποιήσει σχηματισμό με τρεις στην άμυνα, τον οποίο αναμένεται να παρατάξει και στο χορτάρι της Λεωφόρου.

Οι δε σοβαρές απουσίες των "κιτρινόμαυρων" (Μάνταλος, Γιόχανσον, Αραούχο) έχουν κάνει το "πράσινο" τεχνικό τιμ, ακόμη πιο "υποψιασμένο", αφού πέραν του δεδομένου αγωνιστικού "κόστους" που θα έχει στην ΑΕΚ, ο Ουζουνίδης εκτιμά πως θα λειτουργήσουν πολύ πιο συσπειρωτικά για τον αντίπαλο, περιμένοντας ένα ματς που θα πάει ακόμη περισσότερο στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες. Κάτι που έχει ήδη τονίσει και προς τους παίκτες του, στις συζητήσεις που έκαναν το τελευταίο 48ωρο κι αναμένεται να το επισημάνει και στην τελευταία ομιλία που θα κάνει πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ

Το πλάνο του προπονητή του "τριφυλλιού" αναμένεται να είναι το ίδιο –ως προς τα πρόσωπα της ενδεκάδας τουλάχιστον- με αυτό του προ τριών εβδομάδων ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Η προσέγγιση και η αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού ωστόσο, θα είναι ελαφρώς τροποποιημένη και προσαρμοσμένη στις (διαφορετικές) απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο Ουζουνίδης θέλει να χτυπήσει την ΑΕΚ στις πτέρυγες. Σίγουρα η τριάδα των στόπερ προσδίδει μία (θεωρητικά) μεγαλύτερη "ασφάλεια" στα μετόπισθεν των "κιτρινόμαυρων", όμως τα διαρκή "ανεβάσματα" των Μπακάκη και Λόπες ψηλά προ αντίπαλο μισό, δημιουργούν χώρους, τους οποίους ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί με υπεραριθμίες στις πλευρές. Ρίχνοντας μεγάλο βάρος επιθετικά στα δίδυμα των Κουλιμπαλί-Βιγιαφάνιες (ή Μουνιέ) από τα δεξιά και Χουλτ-Λουντ από τα αριστερά. Χώροι θα δημιουργηθούν σ’ αρκετά κομμάτια του αγώνα και ο προπονητής των "πράσινων", θέλει να δημιουργήσει "ρήγματα", δουλεύοντας πολύ στις συνεργασίες των ακραίων στις τελευταίες προπονήσεις.

Στον άξονα, η απουσία του Γιόχανσον της ΑΕΚ, φέρνει λογικά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Γαλανόπουλο δίπλα στον Σιμόες, τον οποίο ο Ουζουνίδης θέλει να πιέσει πολύ στην πρώτη πάσα, προκειμένου να μην ξεκινάει εύκολα το "χτίσιμο" των επιθέσεων της ΑΕΚ και το "μοίρασμα" της μπάλας προς τα άκρα.

Στη δε, επίθεση, ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει ταχύτητα και γρήγορες (όχι όμως βιαστικές) συνεργασίες απ’ το ξεκίνημα του αγώνα και μεγάλη πίεση προς τον αντίπαλο, προκειμένου να κυνηγήσει ένα γκολ στο α’ ημίχρονο που θα φέρει το ματς στα "κυβικά" του "τριφυλλιού", που γνωρίζει πολύ καλά να διαχειρίζεται τα παιχνίδια στο "σπίτι" του.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ… ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Από τη στιγμή που δεν προέκυψαν "θέματα" της τελευταίας στιγμής για τον Ουζουνίδη στην προπόνηση του Σαββάτου (18/11), το πλάνο της "πράσινης" ενδεκάδας του ντέρμπι είναι λίγο-πολύ δεδομένο. Ο Βλαχοδήμος κάτω απ’ τα γκολπόστ, οι Κουλιμπαλί, Χουλτ στα άκρα της άμυνας και οι Μολέδο, Κολοβέτσιος στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα ο Κουρμπέλης (που αναμένεται να παίξει με ένεση για να αντέξει τις ενοχλήσεις στην επιγονατίδα του δεξιού του ποδιού) θα έχει δίπλα του τον Σιλά, ενώ στις πτέρυγες θα πάρουν θέση οι Βιγιαφάνιες και Λουντ. Ο δε Χίλιεμαρκ θα έχει ξανά "ελεύθερο" ρόλο πίσω απ’ τον Μολίνς. Υπάρχει μία σκέψη να μείνει εκτός ο Βιγιαφάνιες, διότι έχασε αρκετές προπονήσεις το τελευταίο δεκαήμερο λόγω του μικροτραβήγματος που είχε και να ξεκινήσει ο Μουνιέ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στην αποστολή που επέλεξε ο Ουζουνίδης για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και ο Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος ξεπέρασε την τελευταία θλάση που τον ταλαιπώρησε κι αναμένεται να πάρει θέση στον πάγκο, ως μία έξτρα επιλογή για τον άξονα. Στον αντίποδα, έμεινε εκτός ο Τσάβες, διότι ο τεχνικός των "πράσινων" έκρινε πως δεν είναι έτοιμος, ούτε ως εναλλακτική για ένα τέτοιο παιχνίδι, έπειτα από απουσία δύο μηνών.

Οι 20 παίκτες που επέλεξε ο 49χρονος τεχνικός είναι οι Βλαχοδήμος, Διούδης, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Χουλτ, Ινσούα, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Σιλά, Ρέις, Λουντ, Τζανδάρης, Μουνιέ, Βιγιαφάνιες, Καμπέσας, Άλτμαν, Χίλιεμαρκ, Μολίνς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK