Εξι μήνες "δανεικός" και μετά δικός του o Νέβες!

Το τελικό, "σύνθετο" deal ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Κορίνθιανς που "έριξε" κατά πολύ το συνολικό κόστος της μεταγραφής του Βραζιλιάνου επιθετικού και τα χρήματα που θα δοθούν σε ομάδα και ατζέντη. Διατηρεί το 25% η "Τιμάο", το πιο "ακριβό" συμβόλαιο στην ομάδα πλέον ο 24χρονος άσος με 650.000 ευρώ ετήσιες απολαβές. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Εξι μήνες "δανεικός" και μετά δικός του o Νέβες!

Η είδηση προέκυψε τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/7) απ’ τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και σε πρώτη φάση επιβεβαιώνεται απόλυτα ρεπορταζιακά και απ’ την πλευρά του Λουτσιάνο Νέβες. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που εντός της ημέρας θα μπει στο αεροπλάνο, ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι του για την Αθήνα (αναμένεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Παρασκευής), έρχεται στον Παναθηναϊκό ως δανεικός απ’ την Κορίνθιανς για το πρώτο 6μηνο και από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα αποτελεί και τυπικά κατά 75% παίκτη του «τριφυλλιού».

Αυτή ήταν η τελική «φόρμουλα» που επιλέχθηκε ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, την πλευρά του ποδοσφαιριστή και τη διοίκηση της βραζιλιάνικης ομάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το «σύνθετο» deal και με την Κορίνθιανς και να φορέσει τα «πράσινα» ο 24χρονος άσος.

Ο Λουτσιάνο δεσμευόταν με συμβόλαιο με την «Τιμάο» έως τις 31/12/2017. Ως εκ τούτου, απ’ τη στιγμή που οι «πράσινοι» τα είχαν βρει με τον ποδοσφαιριστή από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με υπογεγραμμένο 3ετές συμβόλαιο από 1/1/2018 έως 31/12/2020, έπρεπε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και με την Κορίνθιανς για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του.

Στην τελική διαπραγμάτευση που έγινε λοιπόν αργά το βράδυ της Τρίτης (11/7) συμφωνήθηκε ανάμεσα στα δύο κλαμπ γι’ αυτό το 6μηνο που απέμενε ως το φινάλε του συμβολαίου του Νέβες με την Κορίνθιανς, να πάει ο παίκτης ως δανεικός στον Παναθηναϊκό. Κι από 1η Ιανουαρίου 2018 να ισχύσει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με το «τριφύλλι».

Ως «αντάλλαγμα» η Κορίνθιανς, θα διατηρήσει ποσοστό 25% επί των δικαιωμάτων του παίκτη, ωστόσο τα χρήματα που θα λάβει θα είναι πολύ, πολύ λιγότερα απ’ τις αρχικές αξιώσεις της, καθώς μέσω αυτής της διαδικασίας ο Παναθηναϊκός πέτυχε να ρίξει σημαντικά το άμεσο κόστος της μεταγραφής!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απ’ τη Βραζιλία, αλλά κι απ’ το μανατζερικό περιβάλλον του Λουτσιάνο, το όλο ποσό της μετακίνησης του ποδοσφαιριστή θα φτάσει τις 400.000 ευρώ ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε ομάδα και στους μάνατζερ του Βραζιλιάνου, τη στιγμή που το συγκεκριμένο ποσό, το αξίωνε στην αρχή μόνο η Κορίνθιανς (ανεξάρτητα απ’ τα χρήματα που ζητούσαν οι ατζέντηδες του παίκτη). Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός με το ποσό των 400.000 ευρώ, κατάφερε να αποκτήσει το 75% των δικαιωμάτων του Λουτσιάνο έως το τέλος του 2020, με τον παίκτη να ντύνεται στα «πράσινα» για 3,5 χρόνια.

Απ’ το περιβάλλον του παίκτη μάλιστα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει -είτε κατά τη διάρκεια των εν Ελλάδι τελικών συζητήσεων με τον Παναθηναϊκό, είτε στο άμεσο μέλλον- και μία τροποποίηση πάνω στην υπάρχουσα συμφωνία του Λουτσιάνο με τους «πράσινους», με επιπλέον 6μηνη επέκταση που θα τον «δέσει» έως το καλοκαίρι του 2021 με το «τριφύλλι».

Οι δε απολαβές του Βραζιλιάνου υπολογίζονται σε 650.000 ευρώ «καθαρά» χρήματα κι ως εκ τούτου ο Νέβες γίνεται πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο «πράσινο» ρόστερ, όντας λίγο πιο ψηλά κι απ’ τον «κάπτεν» Ζέκα (600.000).

«ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ»

Ο Λουτσιάνο περίμενε τις τελευταίες ώρες για να ολοκληρωθεί μία σειρά γραφειοκρατικών ζητημάτων (υπήρχε πολύ… χαρτούρα που έπρεπε να προετοιμαστεί, διότι όπως τονίσαμε το deal είναι πολύ «σύνθετο»), πριν μπει στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό την Αθήνα. Στις τελευταίες δηλώσεις του που έκανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο 24χρονος άσος δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το επόμενο, μεγάλο βήμα στην καριέρα του. «Είμαι πολύ χαρούμενος με όλο αυτό. Ηταν μεγάλη επιθυμία μου να παραμείνω στην Ευρώπη. Κατάφερα να κάνω μια καλή σεζόν με τη Λεγανιές κι αυτό τράβηξε την προσοχή του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ καλό που θα έχω αυτή την ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με σπουδαία ιστορία. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω την Κορίνθιανς, τη διοίκησή της και τους μάνατζέρ μου, που έκαναν εφικτό αυτό το πολύ μεγάλο βήμα για την καριέρα μου…».

News 24/7

24MEDIA NETWORK