Ενα πρώτο, καλό, βήμα πληρωμών έγινε στον Παναθηναϊκό

Οι πληρωμές μισθών προς τους υπαλλήλους της ΠΑΕ και την Ακαδημία του ΠΑΟ, οι πρώτες καταβολές μέρους των δόσεων των παικτών και η προσπάθεια του διοικητικού σχήματος να διατηρήσει έστω μια υποτυπώδη «κανονικότητα» στο «τριφύλλι»

28/10/2017 Panathinaikos Vs Olympiacos for Superleague season 2017-18, in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
28/10/2017 Panathinaikos Vs Olympiacos for Superleague season 2017-18, in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στην πιο δύσκολη οικονομική καμπή της ιστορίας του Παναθηναϊκού, οι άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω για να διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας (μετά το… κανόνι του Γιάννη Αλαφούζου), προσπαθούν να τηρούν έστω και τα «βασικά» στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος και της ΠΑΕ, παλεύοντας μέρα με τη μέρα με το… θηρίο του τεράστιου χρέους του συλλόγου.

Μία απ’ τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στις αρχές του μήνα προς τους εργαζόμενους της ΠΑΕ και της Ακαδημίας του συλλόγου, ήταν πως μέχρι την τελευταία μέρα του Οκτώβρη θα πληρώνονταν τουλάχιστον δύο απ’ τους (συνολικά πέντε) οφειλόμενους μισθούς τους. Ο πρώτος πληρώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ο δεύτερος (τουλάχιστον προς τους εργαζόμενους της ΠΑΕ) καταβλήθηκε στους λογαριασμούς τους εντός της Τρίτης (31/10). Δίνοντας τουλάχιστον ένα μικρό κλίμα «κανονικότητας» και διάθεσης απ’ το διοικητικό σχήμα να πληρώνει προς τους εργαζόμενούς της τα οφειλόμενα, μόλις υπάρχει έστω και μια μικρή εισροή χρημάτων.

Στους εργαζόμενους της Ακαδημίας μπήκαν τρεις οφειλόμενοι μισθοί κι απομένουν πλέον ως «οφειλόμενοι» ο Σεπτέμβριος κι ο Οκτώβριος που «κλείνει» την Τρίτη. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε, διότι πρόθεση της διοίκησης ήταν να καλυφθούν οι οφειλές κυρίως σε σύνολο χρημάτων κι όχι από πλευράς αριθμού μισθών. Διότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στο «φυτώριο» της ομάδας έχει μικρότερες απολαβές απ’ τους υπαλλήλους της ΠΑΕ και το διοικητικό σχήμα, ήθελε να υπάρξει "ισορροπία", ως προς τα λεφτά που θα εισέπραττε το σύνολο του δυναμικού.

Από εκεί και πέρα, στις πληρωμές που έγιναν την περασμένη Παρασκευή (27/10) προς τους ποδοσφαιριστές, σε μισθούς, μπόνους, πριμ, ενοίκια και διάφορα άλλες «συμπληρωματικές» παροχές, καταβλήθηκαν μικρά «μερίδια» και δόσεων συμβολαίων, στους καινούργιους παίκτες που είχαν συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι να πληρωθούν την πρώτη δόση τους τέλη Σεπτέμβρη κι όχι τέλη Οκτώβρη (όπως η πλειοψηφία). Αυτό το γκρουπ ποδοσφαιριστών (ανάμεσά τους ο Τσάβες, ο Λουτσιάνο, ο Καμπέσας, ο Κολοβέτσιος), έλαβαν ένα μικρό μέρος της δόσης συμβολαίου που τους αναλογούσε, ως μία κίνηση από τη διοίκηση να δείξει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο και να κάνει ένα πρώτο, καλό βήμα επί των πληρωμών, όσο κι αν είναι «ασφυκτική» η κατάσταση στον σύλλογο.

Αντίστοιχη προσπάθεια θα γίνει το προσεχές διάστημα και με τις δόσεις Οκτώβρη των υπολοίπων ποδοσφαιριστών, προκειμένου να μοιραστεί ένα μέρος των χρημάτων που τους αναλογούν και να «αποφορτιστεί» λίγο η κατάσταση…

News 24/7

24MEDIA NETWORK