Ένγκβαλ, μόνο αν τον κρατήσει και μετά…

Ολο το παρασκήνιο με τον Σουηδό επιθετικό και τον ΠΑΟ: Πόσο καιρό τον "τσεκάρουν" οι "πράσινοι", τι πιστεύει γι’ αυτόν ο Ουζουνίδης, τι έχουν συζητήσει ήδη δύο φορές με τη Μπρίστολ Σίτι, μέχρι πότε ζήτησε "δικαίωμα" το "τριφύλλι", ποιος άλλος καλοκαιρινός… γνώριμος τον θέλει και γιατί; Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ένγκβαλ, μόνο αν τον κρατήσει και μετά…

Το όνομα του επιθετικού της Μπρίστολ Σίτι, Ράσμους Ένγκβαλ δεν προέκυψε… εσχάτως στα "τεφτέρια" των ανθρώπων του "τριφυλλιού". Είναι μία απ’ τις περιπτώσεις που παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή εδώ και περίπου ένα μήνα κι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ως μία πολύ καλή λύση για την ενίσχυση της επίθεσης.

Το ότι ο Σουηδός επιθετικός αρέσει πολύ στον 49χρονο τεχνικό είναι δεδομένο, το ζητούμενο ωστόσο αρχίζει και τελειώνει σε μεγάλο βαθμό στο οικονομικό. Και το κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει ο Παναθηναϊκός την επόμενη κίνησή του για τον 22χρονο (τα κλείνει τον Απρίλιο) φορ, θα εξαρτηθεί και από το εάν κι εφόσον μπορέσει να εξοικονομήσει έστω ένα ποσό απ’ τις πωλήσεις… επιβίωσης που είναι σε εξέλιξη, για να συζητήσει σε πολύ πιο "σταθερή" βάση με τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας.

Εδώ υπάρχει και μία δεύτερη, εξίσου σημαντική, παράμετρος: Στον Παναθηναϊκό αναγνωρίζουν πως τα οικονομικά τους κάθε άλλο παρά… ευνοούν πιθανές επενδύσεις, ωστόσο επειδή ακριβώς ο Ένγκβαλ είναι ένα πολλά υποσχόμενο "πρότζεκτ" κι πολύ καλός ένας παίκτης που μπορεί να αποδεχθεί σε "χρυσή" επιλογή για το μέλλον (ασχέτως αν δεν "έπιασε" στην Αγγλία), θα κάνουν κίνηση μόνο εάν κι εφόσον βρεθεί μία συνολική "φόρμουλα", που θα μπορέσει να διασφαλίσει ή έστω να δώσει την προοπτική παραμονής του Σουηδού επιθετικού στο "τριφύλλι" και μετά το καλοκαίρι.

Η Μπρίστολ Σίτι επί του παρόντος είναι ανοικτή στο να τον δανείσει ως το καλοκαίρι (μετά την 6μηνη παραχώρησή του στην Τζουγκάρντεν) κι έχει κάνει ήδη δύο επαφές με τον Παναθηναϊκό (η τελευταία την περασμένη Κυριακή). Οι "πράσινοι" που ενδιαφέρονται πολύ για τον Ένγκβαλ, ανέλυσαν με ειλικρίνεια την κατάσταση στους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου, ζήτησαν να τους περιμένουν ως το τελευταίο διήμερο του μεταγραφικού "παραθύρου" του Ιανουαρίου.

Για να δουν εάν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το συμβόλαιό του ως το καλοκαίρι, ενώ έκαναν και μία γενικότερη κουβέντα (ακόμα) και για το καλοκαίρι. Και το κατά πόσο, εάν κι εφόσον υπάρξει μία πρώτη συμφωνία θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να τον κρατήσουν στην Αθήνα και μετά τον Ιούνιο. Ανέφεραν μάλιστα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ως πιθανές "φόρμουλες" και το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας ή κι αγοράς ενός ποσοστού των δικαιωμάτων του (εφόσον υπάρξει κάποια αλλαγή στο ιδιοκτησιακόstatusτης ΠΑΕ).

Επισήμαναν δε προς τη Μπρίστολ, πως οι Σουηδοί ποδοσφαιριστές όχι μόνο "πιάνουν" στο "τριφύλλι", αλλά τις περισσότερες φορές "αναγεννούν" τις καριέρες τους, αναφέροντας ως παραδείγματα τους Μάρκους Μπεργκ και Νίκλας Χουλτ ή και πιο παλιά τον Μίκαελ Νίλσον, όπου επί των ημερών τους στον Παναθηναϊκό, κατάφεραν να κερδίσουν τη θέση τους στην εθνική Σουηδίας. Κάτι, που όπως τόνισαν οι "πράσινοι" προς τους Αγγλους θα μπορούσε να συμβεί και στην περίπτωση του Ένγκβαλ, προς… όφελος όλων, απ’ τη στιγμή ειδικά που η αγοραστική του αξία έχει πέσει κατά πολύ, έπειτα από 1,5 χρόνο όπου αγωνίστηκε ελάχιστα με τη φανέλα της Μπρίστολ Σίτι.

Οι Αγγλοι άκουσαν με προσοχή τα όσα τους μετέφεραν οι "πράσινοι", δεν έδειξαν αρνητική διάθεση και είναι ανοικτοί στο να κάνουν μία νέα, πολύ πιο ευρεία κουβέντα με τον Παναθηναϊκό στις τελευταίες 2-3 μέρες των χειμερινών μεταγραφών. Εκτός πάλι αν η Μπρόντμπι, που αναζητεί τον αντικαταστάτη του Τεέμου Πούκι ο οποίος αποχωρεί απ’ τη Δανία το καλοκαίρι (Θεέ μου κάτι "παιχνίδια" που κάνει εντέλει η ζωή), προλάβει τους "πράσινους" στη… γωνία και κάνει δικό της τον ξανθομάλλη στράικερ. Τον πιο αποτελεσματικό Σουηδό στράικερ, που έβγαλε η Γκέτεμποργκ, απ’ την ημέρα που πούλησε τον Μάρκους Μπεργκ στην Χρόνιγκεν (καλοκαίρι 2009).

News 24/7

24MEDIA NETWORK